V 15 to urcite nie je neskoro. Ja mam 21 a idealnu cyklisticku postavu t.j. 2 metre a sto kilo. A prvy cestak si kupujem na jar. Mam v plane sa minimalne zucastnit par profi pretekov ... a v profesionalnom peletone su jazdci aj okolo 40 rokov tazke stale mas 25 rokov a to je myslim dost
1. oproti chalanom, čo začali v 12-13 rokoch máš smolu, nie si vyjazdený, nemáš ich vytrvalosť. Ak však budeš makať a vydržíš, tak za 2-3 roky im budeš vyrovnaným partnerom. Oni pri prechode z juniorov medzi mužov už budú opotrebovaní, budú mať cyklistiky plné zuby a zabalia to, zatiaľ čo ty možno budeš mať ešte dosť chuti na tvrdú makačku. V mojej mladosti sa začínalo s cyklistikou v 14-15 rokoch a nebolo to neskoro.
2. ja amarické značky nemusím, takže pre mňa majú hodnotu 0 E. Ale takú majú pre mňa aj nové - kúpiť by som ich nekúpil, jazdil by som na nich, len keby mi ich niekto daroval.
...taká Gun Rita Dahle začala s cyklo v 18tich čo je už ozaj neskoro na nejakú kariéru a kde to dotiahla...ale to je skôr výnimka.
bontražér je emerický len názvom,inak čína a na jazdenie ti určite stačia aj keď joko je hotový so špagetárov.
Chcem ich predať sú celkom ťažké do kopcov, rovinky fajn len na preteky by to chcelo niečo lepšie. jeden 1490g set mám v oku len potom asi dokúpim z bazaru dáke najzákladnejšie shimaná na trening ,,som zástanca toho čo najťažšie kolesá na treningu, ľahké na preteky,, Ale chcem sa spýtať či je to pravda alebo hlúposť, ak by som jazdil na tých ľahších to isté čo na ťažších bol by rozdiel ??? alebo je to blbosť
Ale chcem sa spýtať či je to pravda alebo hlúposť, ak by som jazdil na tých ľahších to isté čo na ťažších bol by rozdiel ??? alebo je to blbosť
Tento rok na jar som po dlhom čase vymenil kolesá - klasické plášťové 36 š*****vé Mavic s plášťovkami za Campa Shamal na galuskách - a bol to obrovský rozdiel. Nielen pocitovo, ale aj rýchlostne. Na svojom klasickom okruhu som sa oproti predchádzajúcemu roku zrýchlil o 3-5 km/hod. a pritom v mojom veku výkonnosť každým rokom už nerastie, skôr klesá.
JoKo- tak som to nemyslel. Myslel som tú otázku tak, či viac natrénujem na ťažškých kolesách (na preteky ľahké) alebo na trocha ľahších natrénujem rovnako,... podľa mňa človek skorej naberie svalstvo atď na tých ťažších sa pýtam či je to pravda alebo je to jedno
Vseobecne vsetky rotacne casti - spojene s kolesami ( plast, dusa, rafik .. ) , cize vaha, sirka, velkost a podobne maju vplyv na valivy odpor a teda aj vynakladanu energiu.
Chcem sa spytat zacal som s cyklistikou pred rokom teraz mam 16 a mam stary favorit ale je zrenovovany a ide jak hodinka ale v kopcoch to nie je ono prevody su velmi tazke a najviac deprimujuce je to ze do kopca ma obehuju aj na horskych aj na daktorych fulloch.Chcem dajaky tip na trening do kopcov? Budem vdacny za kazdu odpoved Staci kupit väcsiu kazetu aspon 7 prevodovu?
Čo najvyššie to pôjde, dajme napr.: Okolo slovenska,, alebo ešte Giro, Vueltu. možno Tdf šanca je asi mizivá :/ neviem budem makať ako to len pôjde
Sebavedomie ti nechýba chlapče. Treba byť trocha realistickejší.
Jediná šanca je ak si doteraz tvrdo trénoval nejaký iný šport keď píšeš že začínaš s cyklistikou. Sagan či Velits už v tvojom veku tri až päť rokov vyhrávali celoslovenské súťaže a tvrdo makali tri až päťkrát do týždňa s trénermi. Ak začínaš odteraz, musíš v nejakom cyklistickom klube päťktát týždenne trénovať a dostať sa do reprezentácie aby si to niekedy dotiahol na Okolo Slovenska.
Dôležité je tiež to odkiaľ si, ktorý klub ťa vezme, či budeš musieť dochádzať atď. veľa faktorov.
duo tam ti moc niet co poradit musis proste mat za sebou km takze vozit vozi vozit. a hlavne tie kopce tie ti pomozu viac. ze ta obiehaju na MTB-ckach je len dokaz ze si na tom fyzicky horsie ale v ziadnom pripade nech ta to neodradza jedoducho si to nevsimaj. ked zamaknes casom sa to otoci ono ten uspech dost boli, ale z neba to nikomu same nepadne
OK takze staci iba tocit kilometre a aj jazdit v kopcoch diki velmi si to cennim .Niekedy ked je strmy kopec a idem ho bez zosadnutia ma na konci ked ho vyijdem strasne bolia kolena myslim si ze to nie je dobre mam v takom pripade zosadnut a radsej tlacit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
contador začínal tiež v takom veku a kde je dnes ...
2. ja amarické značky nemusím, takže pre mňa majú hodnotu 0 E. Ale takú majú pre mňa aj nové - kúpiť by som ich nekúpil, jazdil by som na nich, len keby mi ich niekto daroval.
bontražér je emerický len názvom,inak čína a na jazdenie ti určite stačia aj keď joko je hotový so špagetárov.
Chcem ich predať sú celkom ťažké do kopcov, rovinky fajn len na preteky by to chcelo niečo lepšie. jeden 1490g set mám v oku
ale nóó
co myslis tym dokazat...?
Top level uci protour alebo nejaky profi konti tim
alebo jazdenie "iba tak" maratony merida road cup
pribliz kde az mieris
Tento rok na jar som po dlhom čase vymenil kolesá - klasické plášťové 36 š*****vé Mavic s plášťovkami za Campa Shamal na galuskách - a bol to obrovský rozdiel. Nielen pocitovo, ale aj rýchlostne. Na svojom klasickom okruhu som sa oproti predchádzajúcemu roku zrýchlil o 3-5 km/hod. a pritom v mojom veku výkonnosť každým rokom už nerastie, skôr klesá.
A svalstvo nepotrebuješ naberať, nie si predsa kulturista.
Sebavedomie ti nechýba chlapče. Treba byť trocha realistickejší.
Jediná šanca je ak si doteraz tvrdo trénoval nejaký iný šport keď píšeš že začínaš s cyklistikou. Sagan či Velits už v tvojom veku tri až päť rokov vyhrávali celoslovenské súťaže a tvrdo makali tri až päťkrát do týždňa s trénermi. Ak začínaš odteraz, musíš v nejakom cyklistickom klube päťktát týždenne trénovať a dostať sa do reprezentácie aby si to niekedy dotiahol na Okolo Slovenska.
Dôležité je tiež to odkiaľ si, ktorý klub ťa vezme, či budeš musieť dochádzať atď. veľa faktorov.