mením tento úvod
Začnime sa baviť o Singlákoch ako o serióznom bikerskom razení.
Nie je to len jeden pastorok na cajgli, ale je to aj urbárna cyklistika, životný štýl, technické modifikácie, zrazy, aktivizmus atď.
Mám už jeden postavený, ďalšie sú na ceste a skladám to úplne zo zábavy. Poznáte niekoho?
Máte niekto zaujímave komponenty o ktorých ste si mysleli, že v "živote" nedáte na žiadny cajgel?
tu sa tie diely dajú naozaj využiť = old school.
http://jednokolecko.blogspot.com/
posledný komentár: 6. 6. 2022 o 12:39
Keď sa ma ľudia pýtajú, prečo jazdím s jedným kolečkom, tí technicky podkutejší prečo tam dokonca mám fix, tak im odpovedám protiotázkou, že či vedia, prečo si pes líže gule ?
Keď sa ma ľudia pýtajú, prečo jazdím s jedným kolečkom, tí technicky podkutejší prečo tam dokonca mám fix, tak im odpovedám protiotázkou, že či vedia, prečo si pes líže gule ?
a preco si ich lize?
A to isté platí pre SS / fix. Môžem mať aj bajk, ktorý je vlastne o ničom. Vyšlapať s tým Hlbokú ulicu je trocha športu, ísť z Čunova po hrádzi proti vetru tiež a hore na Kolibu som to ešte nekúšal. Ale pri vhodnom prevode ( 42 až 46 / 16 ) sa s tým dá celkom svižne zmiznúť zo semafórov, pri rozumnej kadencii príjemne fičať po hrádzi a rampu na most vyšlapať tiež. A môj obľúbený malý asfaltový okruh ( Apollo - hrádza - Lafranconi - Železná - Sliva - Pekná cesta a domov ) je takto omnoho zábavnejší než na fulle. A to nehovrím o takom tom " domácom " bajkovaní, do obchodu, do bankomatu, do Prístavu na radler, do mesta do krčmy a samozrejme do práce.
Ale bez mučenia priznávam, že keby som mohol bývať napríklad v Štiavnici, asi by som tam fixu k životu nepotreboval
moja zakladna otazka je ci viem na stary favorit ram nahodit dopredu na kluku volnobezku a zaroven mat pevne ozubenie..na trialovych bikoch je v predu volnobezka a keby som mal este kluky s ozubenim tak teoreticky by to malo byt realne no neviem ci aj prakticky, niesom nejaky v bikoch zbehli....no a tymto riesenim by som chcel si prepinat medzi FIXE a SINGLE pomocou presmykovaca...diki za pochopenie
přepínání mexi Fix/Single se řeší otáčením zadního kola na jedné straně volnoběžka na druhé fix pastorek
http://www.bikeradar.com/news/article/first-look-affix-singlespeedfixed-hub-24993/
no nekup to