Lokalizácia
Formulár sa odosiela
TPU duse su fajn, lahke, skladne, akurat treba castejsie dofukavat. Sam jazdim na cestaku endurance plaste, TPU duse, a odkedy mam aj tyre linery - co su uz dva roky, tak defekt ziaden.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 11:44:36
00
arrow_leftjachmel napísal:
... To vazne vam tie tmely funguju a ja robim niekde chybu? Jednoducho od 2 BAR vyssie tmely nelepia. Prvy defekt Joes, druhy WTB tmel. ....

ktorý tmel od Joes si používal? Z osobnej skúsenosti Eco tmel mi nefungoval ani na MTB. Na cesťák a vyšší tlak je určený JOE´s Road Leader.
https://eshop.dema.bike/product/136982-bezdusovy-tmel-joes-road-leader-sealant-60ml
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 11:49:59
00
Joe's Super sealant. Preco by som mal pouzivat nejaky specialny cestny tmel v 39mm plasti natlakovanym na 2,5BAR? Ved to nie je cestny setup ani nahodou.

Este ma napada jedna vec. Z vnutornej strany plasta sa okolo dier nechytil ani kusocek tmelu. Ani jeden, ani druhy? Nemoze byt problem povrch plasta? Necisti sa alebo neosetruje povrch pred instalaciou? Ked som plast zhadzoval, mnozstvo tmelu bolo zaschnuteho/vyzrazaneho na patkach, ale na behuni nie je nich zachytene. Taktiez novinka oproti MTB plastom, kde tmel krasne lepi po celej sirke plasta. Mam Panaracer Gravelking SS 35mm.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 12:03:47
00
2x defekt na gravely, 2x som dával dušu. V oboch prípadoch asi 2mm rez od skla, obidva razy Tufo Speedero, tlaky medzi 3-4 barmi. Prvý krát nejaký Mucoff tmel, druhý krát tak ako ty Joe Noflats Super sealant. Som zvedavý, či sa ti podarí na niečo prísť. Pripisoval som to vyšším tlakom + tenším plášťom oproti MTB, kde som s TL nikdy nemal problém. Zatiaľ som na to rezignoval a vzadu mám od tripu na Balkán dušu.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 12:15:46
00
mali ste tie tmely dobre "rozhrkané"? Samotné mlieko totiž slúži iba ako lepidlo. Dôležitý je počet tých pevných čiastočiek v tmeli. V minulosti som čítala o pridávaní trblietok do plášťa pre zlepšenie lepenia väčších dier.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 12:39:57
00
Vzdy si davam zalezat na rozmiesani tmelu pred aplikaciou. Pevnych ciastociek bolo v kolese dost, hlavne okolo patiek, ale maju problem sa zachytit tam kde treba - v diere.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:04:10
00
arrow_leftblackpyros napísal:
TPU duse su fajn, lahke, skladne, akurat treba castejsie dofukavat. Sam jazdim na cestaku endurance plaste, TPU duse, a odkedy mam aj tyre linery - co su uz dva roky, tak defekt ziaden.

Aky tire liner pouzivas prosim ta?
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:54:55
00
Toto je presne obava, preco na ceste odmietam mlieko, aj ked ho na mtb jazdim uz od 2017. Proste TPU je bez problemov. Btw. mne pusti 1bar max za dva tyzdne (z 5 na 4), co mi nepride vela, pri race dusiach som to zazival podobne.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 16:13:24
00
arrow_leftmartinzz napísal:
Aky tire liner pouzivas prosim ta?

Mr. Tuffy. Objednaval som z USA, v Europe sa to zial nikde neda zohnat. V teste vysli najlepsie a ja osobne mozem potvrdit, ze nejaky zvyseny valivy odpor vobec necitim.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 16:59:24
01
arrow_leftDudo napísal:
Toto je presne obava, preco na ceste odmietam mlieko, aj ked ho na mtb jazdim uz od 2017. Proste TPU je bez problemov. Btw. mne pusti 1bar max za dva tyzdne (z 5 na 4), co mi nepride vela, pri race dusiach som to zazival podobne.

Ja pouzivam nejake lacne z cinska, tusim Thinkrider a ten jeden bar mi pustia tak za 3 dni (u mna ale zo 7 na 6), ale vobec mi to nevadi, s velkou pumpou je to dofukane za par sekund. Butylove mi ten 1 bar pokles vydrzia aj 2 tyzdne.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 17:05:25
02
Dudo a ktore pouzivas?
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 17:41:18
00
Pirelli TPU
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 17:44:24
10
Keď na cesťáku nezalepí tmel, tak dám NoTubes Dart a problém vyriešený…
Zobraziť komentár 11.10.2024 - 00:09:36
10
arrow_leftjachmel napísal:
Po dlhej dobe som si opat zaobstaral nieco viac vhodne na asfalt. Konkretne cyklokrosku. Vozim na tom 39mm plaste fuknute na cca 2,7bar. S bezdusakmi na takomto type kolies zatial nemam skusenosti. V minulosti som na cestaku vozil duse. Po prvych 1200km dva defekty. Prepichnuty plast, malicke dierky max. 2mm. Ani v jednom pripade sa tmel ani len nechytil. Otocil koleso dierou smerom k zemi a cakal radovo minutach, skusal spustit na 2 bary, ale bez sance. Akonahle som sadol na bike a koleso (zadne v oboch pripadoch) zatazil tmel povolil a fucalo to dalej. Kopec bordelu, bike cely zasrany od tmelu, ale ucinok nula. To vazne vam tie tmely funguju a ja robim niekde chybu? Jednoducho od 2 BAR vyssie tmely nelepia. Prvy defekt Joes, druhy WTB tmel. Tak isto mavam pri tychto tlakoch problem aj s netesnostou okolo ventilu, co som na MTB a tlakoch 1-1,4 BAR nikdy problemy nemaval. Zacinam sa pohravat s myslienkou, ze prejdem na TPU duse, lebo cely tento tekuty bordel mi je na dve veci ak nie je schopny zacelit dieru pocas vyjazdu. Nehovoriac o tom, ze po kazdom defekte musim zhadzovat a lepit samotny plast....

Presne preto som prešiel na TPU duše , kupil som tie žlte pirelli a do zalohy mam činske , ano je treba častejšie dofukavať ale v pripade defektu nebudem cely zadrbaný od mlieka, výmena duše je rychlovka a zatial klop klop bez defektu.
Zobraziť komentár 11.10.2024 - 04:46:26
05
Dnes prvý defekt, veľký kus skla ktorý som si nevšimol na cyklochodníku, prerezaný behnúť, používam Silca Ultimate Carbon tmel, diera taká že nevedel utesniť ani s červíkom, došiel som domov na cca 1,5bar - bol som 1 km od domu tak som neriešil dušu)

PS je to na vyhodenie alebo je šanca záplaty zvnútra? Červíka som vybral, netesnil dobre ani s tmelom, nad 2bar prepúšťal. Skúšal som vybrať, dať nový nahustil a aj tak prepúšťal. :(

Prílohy:

IMG_2748.jpeg
IMG_2748.jpeg 225.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.11.2024 - 16:48:31
00
keyboard_arrow_up