Vyšňa je v širšej nominácii, nie v užšej (je náhradník)...
Tiež si myslím, že majster SR by mal štartovať na majstrovstvách sveta. Lenže na druhej strane, Bacil ako repre tréner zároveň trénuje 5 pretekárov zo 7 zo širšieho výberu a tak má prehľad o ich forme. A asi chápem jeho myšlienkové pochody:
- Vyšňa vyhral majstráky, ale inak celú sezónu nič moc. Na majstrákoch mal štastie, že bol v prvej skupine, ktorá mala dobré zloženie a po ktorej nikto moc nešiel
- Juro Sagan vyhral v Dubnici, kde bola možno lepšia konkurencia ako na majstrákoch. Videl som ho na Bradle a išiel dobre, určite lepšie ako Višňa
- Peter Sagan vyhral druhé preteky v Dubnici, okrem toho dve etapy v Poľsku, o Bradle platí to isté čo o Jurajovi
- Tybor vyhral etapu na Bradle
- Nováka určite dokážu pripraviť starý Wimmer s Trkalom na majstráky, na Bradle sa držal v oboch etapách vpredu hoci nebol lídrom a nosil vodu
- takže jedine Mahďara by možno mohol vymeniť s Vyšňom, ale vtedy by štartovali traja žilinčania a jeden dubničan, takto je to dva-dva!
tak Fabian Cancellara dnes nenechal nič na náhodu a všetkým pekne nasekal na domácej pôde pár dní dozadu sa vyjadril, že by rád zaútočil na double...bude to mať ale ťažké
Išiel ako lokomotíva...
Na jar na jedných pretekoch dva-tri kilometre pred cieľom zrýchlil na š***** a nikto mu neuvisel v háku... Ešte priložil a až do cieľa sa všetci šprintéri dívali na jeho chrbát.
Mám také malé tušenie, že ak bude v poslednom okruhu v prvej skupine, tak urobí to isté - pár kilometrov pred cieľom v poslednom stúpaní, alebo na jeho vrchole, odradí na ťažší prevod, trochu zvýši frekvenciu a o pár minút už bude stáť na pódiu...
Ale môže to byť aj úplne inak. Majstráky elite sú lotéria.
Myslím, že taký nástup predviedol vlani na Milano - San Remo. Tento rok dokonca vládal aj v kopcoch, bude to zaujímavé, akurát treba počítať s tým, že španielov a talianov tam je za dva taniere maku...
inak celkom vtipné je, že aj v českej a v slovenskej reprezentácii do 23 rokov je Jakub Novák keby bol spoločný národný výber, tak by to bolo s komentovaním trošku náročné
Mne sa nahrali 4 hodiny futbalu... Podľa programu u-23 nemali byť na eurosporte, ale preventívne som naprogramoval video. Radšej som mohol nahrať babenky.
Junáci aj baby prišli podľa výsledkov pekne potrhaný. Zajtra to bude zaujímavé. Musím rodinu vyriešiť a posledné dve hodiny sledovať live.
Minulý rok boli obidvaja Novákovci v Příbrami. Slovenský medzi mužmi, český medzi juniormi. Bol som zvedavý, ako to bude vyzerať na pretekoch, keď na štartovke budú dvaja pretekári z jedného tímu s rovnakými menami. Český Novák však odišiel do Talianska.
woooow, tak to bolo niečo, krásny záver, Cadel mal šťastie teda, Fabian bol najsilnejší, ale myslím, že pri správnej taktike to mal vyhrať Sanchez...Španieli to presrali...
zaujimave posledne dva kolecka, strazili si Fabiana ako oko v hlave az na koniec im usiel "Kadel" a vsetci sa pozerali po sebe kto nastupi a kedze fabian tiez nenastupil tak konecne Evans ziskal aj 1. miesto, nebude vecne druhy
ani by som netvrdil ze Cadel mal stastie, osobne myslim ze najsilnejsi na zaver bol prave on a zasluzene vyhral...pustit sa 5km pred koncom do sola, to musel mat chalan "gule" a myslim teda ze zlato bude na tom spravnom krku. Fabian siel dobre, ale nebol najsilnejsi...predsa len si musel orazit v poslednom kopci. v takto dlhych pretekoch maju chlapi zvacsa poriadne nakupene, taktika uz ide mnohokrat bokom...kazdy jeden ide sam za seba
mne sa nezdalo, že by bol z nich najsilnejší preto, lebo v tom predposlednom kopci, kde ťahali najväčšie bomby, strácal na vrchole na čelo nejakých 5 sekúnd a našťastie pre neho bol schopný ich dotiahnúť v zjazde...ale šťastie praje pripraveným... zaujímavý nástup predviedol Rodriguez a tým položil vlastne základ Evansovho víťazstva...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ELITE – PRETEKY JEDNOTLIVCOV: Martin Velits, Peter Velits, Ján Valach, Maroš Kováč, Matej Jurčo (štartovať môžu traja pretekári)
ČASOVKA JEDNOTLIVCOV: Martin Velits, Peter Velits, Pavol Polievka (štartovať môžu dvaja pretekári)
UŽŠIA NOMINÁCIA NA MS
MUŽI DO 23 ROKOV – PRETEKY JEDNOTLIVCOV: Juraj Sagan, Peter Sagan, Patrik Tybor, Martin Mahďar, Jakub Novák (náhradníci Matej Vyšňa, Marek Čanecký)
Tiež si myslím, že majster SR by mal štartovať na majstrovstvách sveta. Lenže na druhej strane, Bacil ako repre tréner zároveň trénuje 5 pretekárov zo 7 zo širšieho výberu a tak má prehľad o ich forme. A asi chápem jeho myšlienkové pochody:
- Vyšňa vyhral majstráky, ale inak celú sezónu nič moc. Na majstrákoch mal štastie, že bol v prvej skupine, ktorá mala dobré zloženie a po ktorej nikto moc nešiel
- Juro Sagan vyhral v Dubnici, kde bola možno lepšia konkurencia ako na majstrákoch. Videl som ho na Bradle a išiel dobre, určite lepšie ako Višňa
- Peter Sagan vyhral druhé preteky v Dubnici, okrem toho dve etapy v Poľsku, o Bradle platí to isté čo o Jurajovi
- Tybor vyhral etapu na Bradle
- Nováka určite dokážu pripraviť starý Wimmer s Trkalom na majstráky, na Bradle sa držal v oboch etapách vpredu hoci nebol lídrom a nosil vodu
- takže jedine Mahďara by možno mohol vymeniť s Vyšňom, ale vtedy by štartovali traja žilinčania a jeden dubničan, takto je to dva-dva!
Na jar na jedných pretekoch dva-tri kilometre pred cieľom zrýchlil na š***** a nikto mu neuvisel v háku... Ešte priložil a až do cieľa sa všetci šprintéri dívali na jeho chrbát.
Mám také malé tušenie, že ak bude v poslednom okruhu v prvej skupine, tak urobí to isté - pár kilometrov pred cieľom v poslednom stúpaní, alebo na jeho vrchole, odradí na ťažší prevod, trochu zvýši frekvenciu a o pár minút už bude stáť na pódiu...
Ale môže to byť aj úplne inak. Majstráky elite sú lotéria.
Ale Paľo Polievka išiel tiež pekne!
Palimu iste všetci gratulujeme a dávame pred ním prilbu dole.Zajazdil v konkurencii svetových pretekároch a nestratil sa.
na PezCyclingnews.com je článok detailne popisujúci okruh v Mendrisiu...a koho odfotili
Junáci aj baby prišli podľa výsledkov pekne potrhaný. Zajtra to bude zaujímavé. Musím rodinu vyriešiť a posledné dve hodiny sledovať live.
Minulý rok boli obidvaja Novákovci v Příbrami. Slovenský medzi mužmi, český medzi juniormi. Bol som zvedavý, ako to bude vyzerať na pretekoch, keď na štartovke budú dvaja pretekári z jedného tímu s rovnakými menami. Český Novák však odišiel do Talianska.
zaujímavé z hľadiska taktiky bolo aj rozloženie Pro Tour teamov v čelnej skupine:
Cadel tam mal Gilberta, Cancellara Kolobneva a Breschela, Valverde Rodrigueza a k nemu aj Sancheza a len Cunego ostal osamote
1 Cadel Evans (Australia) 6:56:26
2 Alexandr Kolobnev (Russian Federation) 0:00:27
3 Joaquin Rodriguez Oliver (Spain)
4 Samuel Sanchez Gonzalez (Spain) 0:00:30
5 Fabian Cancellara (Switzerland)
6 Philippe Gilbert (Belgium) 0:00:51
7 Matti Breschel (Denmark)
8 Damiano Cunego (Italy)
9 Alejandro Valverde Belmonte (Spain)