Mal som jeden Hai bike objednany z http://www.kubicasport.eu/uvodna-stranka/ lenze mi povedali, ze moju velkost budu mat az koncom maja, kto by tolko cakal...
Ako hladam, tak hladam, na nete ziaden obchod, kde by znacku Hai Bike predavali nenasiel...
Dik
samozrejme že cena ... čo iné. Kvalita (rámu) nie je o nič horšia ako u Canyon alebo Cube a servis (služby spojené s nákupom) sú na lepšej úrovni. Myslím že kupovať niečo len podľa obrázkov (Canyon) z netu je dosť veľký risk... no a cena ... je to výpredaj alebo predpredaj ... aj "známejšie" značky majú zľavy a nikto sa nezamýšľa nad tým že je to lacnejšie...
Kopu ľudí jazdí Fábiu a sú spokojní, alebo ja by som si topánky v čínskom obchode za 17,- € nekúpil.
...koľko bolo tých prípadov korózie a nekvality laku? Viem o jednom, ktorý predajca bez zaváhania vybavil k spokojnosti kupujúceho. Tiež ma zaujíma ku ktorému biku JE alebo NIE JE zbytočná XTR výbava? ...myslím že nie je ani tak dané na aký bike sa povešia to XTR-ko, ale skôr na to či to jazdec využije.
Ale s tou Fábiou je to pravda ona naozaj stačí. Podobne sa kedysi vo veľkom krútilo nosom nad značkami áut z východu a dnes tvoria takmer polovicu všetkých predaných aut na SK trhu. Myslím že aj na trhu s bicyklami si ľudia postupne uvedomia kde je hranica medzi využiteľným a cenovo dostupným a zbytočne predraženým ... Mňa ako užívateľa nezaujíma či výrobca nejaký patent vymyslel alebo kúpil a použil. Pre mňa je podstatný výsledok a to, že za dostupnú cenu prináša osoh mne. Iste Hai u nás nie je známa značka ale len čas a skúsenosti ukážu či za niečo stojí alebo nie ... treba tomu dať len šancu.
Rovnako, ak bude chcieť začať Hai vlastný vývoj, cenami sa posunie určite vyššie.
Ale ako píšeš, treba dať tomu čas: o pár rokov to môže byť slušná značka alebo naopak už nemusí vôbec existovať.
reagoval som len na Tvoju vetu: Kvalita (rámu) nie je o nič horšia ako u Canyon alebo Cube, s ktorou nesuhlasim, pretoze Haibike ma OEM ramy, Cube a Canyon si ramy vyrabaju sami (len mala cast je OEM). Ak poznas kvalitu OEM/own build, nemohol by si nieco podobne nikdy napisat. Tym samozrejme netvrdim ze Haibike je zly (urcite nie), ale zasa z neho netreba robit "top level" znacku. Samozrejme, kvalitou, pristupom a vyhodnym pomerom cena/vykon si podla mna svoje miesto hlavne u nas urcite najde...
http://www.haibike.de/index.shtml?hai_edition_rx
http://www.haibike.de/index.shtml?hai_q_sl
Momentálne vlastním Specialized Rockhopper 2008, ktorý idem posunúť snúbenici a ja si idem kúpiť niečo s hydraulikami, bo sa gumičky nadmerne opotrebuvávajú pri mojom jazdení. Takže sa mi Haibike vidí ako dobrá voľba. Tiež som ale počul, že treba hlavne pozerať po kvalitnom ráme. Takže neviem, či zasa nebudem kukať po Specialized.
Hmmm chyba v Matrixe
Zaujímavá logika. Avšak stále akosi uniká šíriteľom tejto myšlienky to, že tie biky v bežných predajných cenách ničím nezaostávajú za inými značkami. Je len na predajcovi za akú cenu ich ponúkne.
Myslím že každý vie ako hlboko má do peňaženky a podľa toho si dokáže vybrať.
rovnaky postup je v elektrotechnike, autach, spotrebnych vyrobkoch. kedze mam skusenosti s podobnym opajcovavanim made in taiwan/china pri vyrobe aut. podvozkov, viem aka je kvalita "OEM" vyrobkov. Naozaj len taka, aku to "dovozca" dovoli (a zaplati).
Teda, ak si mam vybrat ci KONU v LXku alebo HAIBIKE v XTcku, tak ja beriem KONU a postupne si XT dokupim. Mozno dalsich 80% berie HAIBIKE, ale je to ich rozhodnutie... Ja viem, ze moj ram tych pat rokov vydrzi, kym u OEM ramov je unavova krivka jedna velka neznama vec...