Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
po dlhšej dobe sem píšem kvôli podvodu s tými plášťami. Peniaze sa mi za ne vrátili v plnej výške, čo som rád a prekvapilo ma milo, že to polícia riešila a vyriešila. Hádam predsa len niečo bude na tom hesle "pomáhať a chrániť". Takže som im veľmi vďačný, ako aj pošte, ktorá platbu pozastavila. ... Ak sa Vám teda niečo podobné stane, odporúčam ihneď zájsť na políciu, spísať zápis a zájsť s tým na poštu pre pozastavenie platby, u mňa to pomohlo. Trvalo to síce dlhšie, ale stálo to zato . ... Taktiež odporúčam komunikovať mailovo/sms kde si presne stanoviť pravidlá a na všetko sa popýtať a nechať si na to odpovedať, aby to bolo možné použiť ako dokazovací materiál pre podobnú zlú skúsenosť ako som mal aj ja. ... A dúfam, že podobných zlých skúseností bude ubúdať
post752315.html#p752315
post752385.html#p752385
-a to som mu napísal že,ak si nepreberie zasielku tak mu spravím meno,ako krásne si preberá zasielky
ale?! p.o.b.a.v.i.l.o
Ak by ho naozaj aj podal tak toto skonci na Topkach, Aktualitach a podobnych portaloch ako zabavny pripad kde sa za idu ludia sudit za jedno euro
Fabian,skus sa nachvilu v zivote zastavit a porozmyslat ci tvoj zivotny postoj je spravny. Sice si tu vsimam na fore ze chces vystupovat ako zasadovy clovek, ale podla mna si skor velmi konfliktny, co ti v zivote moc nepomoze.
1. Gigant: Kvoli dvom euram nebudem predavat a behat na postu s nejakou kravinou, radsej to niekomu darujem, alebo hodim do kosa.
2. Fabian: Mohol to riesit cez Markizacku Lamparen, aby cele Slovensko videlo, ze ho chcel niekto "osklbat" o euro.ň
sa smejem...dik za sprijemnenie doobedia
Tak to sa velmi mylis, junacik. Chybu si spravil, a to hned na zaciatku, ked si pevne stanovil celkovu sumu. Fabian ma pravdu v tom, ze si porusil zasadny princip - nedodrzal si dohodnutu sumu, ktoru si stanovil. A este smutnejsie je, ze argumentujes hlupostami o tom, ze Ty si nemohol vediet, ze bude postovne väcsie. Ty si to mal vediet - mal si si to zistit predtym, nez si stanovil cenu, na zaklade ktorej sa Fabian rozhodol to zobrat. Takze je to Tvoja chyba a za chyby sa plati...
V kazdom pripade ste ale trapni obaja - aj Ty, aj Fabian. Kvoli takymto sumam sa ani neoplati objednavat tovar na dialku a chodit na postu. Proste sa stretli dvaja zgrlosi, co si pre jedno euro nechaju aj koleno vrtat a tak aj ten obchod dopadol. Takze si mozete podat ruky a zazelat si krasne lakome sviatky.
P.S. Ak sem este jeden z vas dvoch napise nejaku detinsku blbost, tak rovno dostane odo mna darcek v podobe banu na 7 dni, nech moze cez sviatky v klude porozmyslat kde sa stala chyba a ako jej do buducna predist.
Ja odporucam tieto emaily tvrdo ignorovat, a vobec na ne nereagovat, hned ich zmazat. Na spam a podvodnikov sa nereaguje, ale maze sa. Pravdepodobnost, ze niekto zo zahranicia chce kupit bike zo SVK bazara je bliziaca sa nule.
Jeden vlk už toľko oviec chytil, a stále si behá na slobode. Kedysi by už dávno ležal pred krbom ako 2D dekorácia...
Na Váhostav to síce nemá, ale takýchto obchodníkov je veľa, dovozci áut, pseudorealitky, domáce investovanie. Vo všetkých prípadoch však ľudia už svoje peniaze neuvidia, to je isté..
.
.
.
Asi predám svoj bajk nigérijskej kráľovskej rodine, ale najprv im pošlem zálohu na poštovné..
Ja kúpiť tvoja bicykel, ponúka €€€€, oni poslať pre nich kuriérska služba zajtra, byť však potrebné zložila zálohy výška 199USD
človek keď niečo chce kúpiť tuná v bazári musím si prve preveriť čo to je za človeka, či je dôveryhodný a kopec veci okolo toho (to si už radšej priplatím a kúpim novu vec priamo z kamenného obchodu alebo z prevereného eshopu)..... proste z tohto bazáru sa tu stal čierny trh s kradnutými vecami a kopov podvodníkov ktorý sa snažia zbohatnúť na podvode
sam som bol podvedený, no človek sa učí viac menej na vlastných chybách čo je ľudská hlúposť
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207902227374701&id=1266871392