Keď som však podrobnejšie skúmal mapu, zistil som, ze neobsahuje Chorvátsko a ani severné Taliansko - a aj tam sa občas dostanem. Chorvátsko mám možno už vyriešené - niekde (v tomto fóre?) som našiel odkaz na stránku chorvátskeho Garminu a mapu Chorvátska. Keď som si ju stiahol a pozrel, tak sa mi zdá celkom dobrá, našiel som na nej všetky cestičky v strednej Dalmácii, po ktorých som posledné dva roky pojazdil.
A terazky otázky pre znalých:
1. Garmin predáva mapu Európy na SD karte. Je tá mapa v oblasti Chorvátska lepšia, ako tá free stiahnutá z webu chorvátskeho Garminu?
2. Dá sa niekde prípadne nájsť aj podobná free mapa severného Talianska?
3. Alebo nemudrovať, rovno kúpiť mapu Európy a dať zarobiť Garminu?
Na tej wikine sú dokonca linky na súbory v tvare pre Garmina (Chorvátsko, jednotlivé talianske provincie, Česko, Rakúsko...) - žiadne konverzie, len stiahnuť a pozrieť, či budú o.k. Mám o zábavu cez sviatky postarané - stiahnuť, natlačiť do SD karty, pozrieť cez Garmina, či tú tam všetky cesty, po ktorých som sa už v minulosti motal. Prípadne stiahnuť trasy cestných maratónov a skontrolovať, či sa náhodou nemotajú po poliach...
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,3415.0.html
nie,v kompe,zasadny hw.sw problem
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,3415.0.html
na tu stranku ho radsej ani nenavadzaj,tam sa len dobre naserie,ake problemy ma ta 800ka
Mám novú topo mapu TOPO Slovakia 4 na SD karte a Garmin EDGE 800.
Stručné rýchle porovnanie TOPO Slovakia 3 a novej TOPO Slovakia 4 na základe porovnania v PC.
Topo Slovakia 4 je krajšia, je tam cestná sieť.
Topo časť je ZLÁ. Neprebrali sa chodníky z Topo 3.
Príklad:
V Malých Karpatoch okolo Kamzíka chýba: Cerová dráha, päťbojársky chodník .....
Niektoré TZT idú zle (aj keď boli v 3-ke dobre).
Práca s mapou v PC. Pri pripojenom prístroji cez BaseCamp spomaľuje prácu počítača výrazne.
Záver:
Oproti TOPO Slovakia 3 je to cesta späť a je podstatne horšia. Neoplatí sa pre použitie v lese. Čo bolo na TOPO Slovakia 3 dobré, tu chýba.
rasto_t ako to je?
Čo vidíš v "Menu / Settings / System / Map / Map Information - Select Map"? Bolo by nelogické robiť takéto menu a tam nemôcť vyberať rôzne mapy.
Software Version: 2.70 GPS Software Version: 2.86
https://drive.google.com/file/d/0BzKdyMmvGlIJTFQwZ3Y5cjlqdFE/view?usp=sharing
edit: Takže nepomohla ani druhá karta, stále to isté. Sranda, že BaseCamp ich bez problémov ukazuje.
gmapprom.img Primárna alebo predinštalovaná mapa gmapprom1.img Sekundárna mapa
gmapbmap.img Základná mapa v prístroji
gmapoem.img OEM inštalovaná mapa (nedá sa vypnúť v nastaveniach mapy)
gmapsupp.img mapa nahraná do prístroja z programového vybavenia ako je napr. Mapsource, Mapinstall a pod.
Len sa mi mari ze Edge800 nemala takuto restrikciu...
Zatiaľ mi to asi postačí, ČR momentálne nepotrebujem. A časom skúsim, či by som z nej dokázal odstrániť tie prekrývajúce sa segmenty. Prípadne skúsim osloviť chalanov z Freemap či by nemohli tie mapy generovať tak.
Pre tú srandu som stiahol Slovensko a Česko z tejto stránky. Nainštaloval som a pomocou priloženého BAT som vytvoril IMG pre Garmin. Všetky staré IMG som vyhodil a tieto dva nové IMG som nakopíroval na kartu aj s Lacovou vrstvou. Vidím 5 máp (Zrejme som v tej openmtb zapol aj nejakú transparentnú vrstvu.) a vidím mapu na oboch stranách hranice.
Takže ak potrebuješ obe mapy naraz, openmtb stránka je jedno riešenie.
Len preto aby sme si to overili, či to je naozaj tým. Alebo mám u seba hľadať ešte niečo iné.
Skúsim stiahnúť z tej stránky a otestujem ako vyzerajú. Na výzor a nastavenie Freemap (tiež vychádzajú s OSM) som si celkom zvykol v mobile tak preto boli aj prvou voľbkou pre Garmin. Nebránim sa ale ani používaniu iných.