Kategórie
Bike-techGPS aplikácie pre mobil # cykloturistika # GPS # mapy # aplikácia # trasy # navigácia # poradenstvo # technické otázky
Zvazujem kupu mobilu s OS Android. Chcem sa opytat ci neviete o najakych aplikaciach a la TrekBuddy alebo SmartCom. Viem ze tam bezia Google Maps (kto by to cakal na OS od Google
Dik.
Akcia -19% Peak Design Everyday Case obal pre iPhone 16 Pro, čierna
47,99 €
-19%
MOC 70,99 €
Peak Design Mobile Mount 1 adaptér pro držiaky telefónov do auta, čierna
61,99 €
MOC 63,99 €
-10% SP Connect Bike Bundle II Huawei P20 Pro sada puzdra/držiaku na telefón
od 49,99 €
-10%
MOC 63,99 €
Tvoj súbor GPS som overil v programe RouteConverter. Dalo to 1055 metrov.
Dal som tam priradiť nadmorskú výšku k jednotlivým bodom. Upravený súbor máš v prílohe. Reálne je to však iste menej. Odhadujem tak 800-900 metrov.
Meranie nastúpaných metrov podľa súradníc je veľmi nepresné z dôvodu odchýlky merania 5 - 10 metrov a niekedy aj 20. Keď pôjdem napríklad po úzkej hrádzi zdvihnutej nad terénom 10 metrov, moju trasu bude síce pozdĺžne merať ale jednotlivé body budú pri bežnej odchýlke niekedy vľavo potom vpravo od stredu hrádze. To znamená, že body budú merané aj v rôznej výške i keď vprakticky ideš po ideálnej rovine. Výškové odchýlky sú minimálne len pri jazde po širokej rovine. Nepresnoť merania býva spravidla kompenzovaná algoritmom. Každý program ho má spravidla vlastný a výsledky merania možno brať len orientačne. Keď porovnávam nastúpanú výšku meranú barometrom a GPS prístrojom zisťujem, hlavne v členitom teréne odchýlku až do 20%. Sportraker som v minulosti používal a ten mi robil odchýlku ešte väčšiu. Nepresnosť je ovplyvnená aj kvalitou príjmaného signálu. GPS v mobile je na takej úrovni ako fotoaparát. Poslúži ale kvalitou neoslní.
Suhlas tiez vyuzivam. A ked ides rovnake stupanie niekolko krat tak porovnana casy stupania. Porovnavanie robi aj medzi roznymi bikermi, ktory presli rovnake stupanie a uploadli data.
A máš zapnuté GPS? - "GPS Tracking On." Ak je zapnuté, na obrazovke musíš mať taký zelený symbol parabolickej antény.
Tracks ---- klik na konkrétnu trasu a v menu si vybrať z mnohých možností napr. "Export as GPX". Nájdeš to potom v priečinku .../oruxmaps/tracklogs/...
Ak správne chápem: Vytvoril si si 4 na seba naväzujúce mapy pre OruxMaps a chceš aby ich OruxMaps považoval za jednu mapu a aby sa v menu objavovala pod jedným názvom.
Ako a či je to nejako riešené v OruxMaps neviem, pretože ho nepoužívam. Používam Locus, tam sa to dá riešiť. V Locuse sa to robí tak, že priamo v priečinku, kde sú umiestnené mapy si vytvoríš priečinok s názvom, pod ktorým chceš mapy v Locuse vidieť. Potom stačí jednotlivé čiastkové mapy presunúť do toho priečinka a budú zobrazované pod jedným názvom.
Môžeš vyskúšať, či aj v OruxMaps to nefunguje podobne, alebo ti poradí niekto, kto Orux používa.
Mne taký Locus na Samsung Galaxy S2 vydrží bežať cca 8 hod. pri vypnutom displeji a zaznamenávaní trasy. Sem-tam sa naň samozrejme pozriem.