KoLesom o.z. - Laskomerské single traily je projekt ktorého otcom je Palo Krnáč. Jedná sa o vybudovanie trailov v okolí Laskomerskej doliny pri Banskej Bystrici. Po skoro dvojročných peripetiách s vybavovaním všeliakých papierov a povolení sme na jeseň roku 2014 začali s prácou. Dnes sa môžeme pochváliť prvým trailom, nazvaným Dlhý, na pamiatku našeho kamaráta Duška. Samotný trail má skoro 4 kilometre. Nástup ku trailom je po modrej turistickej značke na Riečanské sedlo, popri chránenom areáli Podlavické výmole. Od rampy je to hore tri a pol kiláčiku stúpania po lesnej ceste. Na druhom traily sme začali makať asi pred dvomi mesiacmi, spraveného máme asi pol kilometríka exkluzívne na komplet. Tak neváhaj príď sa pozrieť a samozrejme aj zamakať, aby sme to mali čím skôr hotové a mohli sme sa tam preháňať na našich dvojkolesových tátošoch. Viac sa dozvieš na https://www.facebook.com/KoLesom.oz?fref=ts
tento, cerveny ciarkovany tajovsky okruh, ta cast, co zacina na zelenej v ostrej zakrute, smerom dole, podla nlc je to zvaznica, v reale to vyzeralo aj tak, ale uzka cesta .. ale zaroven popod tie skaly je na mape nejaky vlniaci sa polovnicky chodnik, ale netusim v akom stave. Cast toho, co je nad zlabinami som siel, prevazne je uz zniceny, ale asi polka z neho sa pouziva, taky strmsi chodnik dole /to co je na tvojej mapke zlte, z luky hore/ tusim ale su tam zase napadane konare.
nikdy som ten chodník nešiel, aj ked jeho zaciatok vyzera peknučko... ale podla toho, kolko vrstevnic pretina, su to schody pre peších, ktorí sa ponáhlaju do Tajova na futbal
Napr. aj tá časť toho Tajovského chodníka / tam kde je modrá šípka co ukazuje ktorym smerom tečie potok / bola nezjazdná pre bajk... ak sa nieco nezmenilo... Pred rokom som chcel oklamat vystup na Dedkovo aby som nemusel fučať na Kordiky, ze to strihnem tadial...a nevyslo
Ten kusok toho chodnika, co ide od asfaltky k tej sipke, tak ten som pozeral a bola to krasna cistucka zvaznica (taka uzsia), tak ked dole je nezjazdne, dobre ze som sa nenechal nalakat Na mape to ale cykloserver nema uplne dobre, lebo naucny nejde po zelenej, co je zvaznica, ale asi kusok nadnou, cez dake skalky. Len clovek ked tam je, tak sa ponahla na Flochovu, alebo Kriznu a do toho este lasmokerske traily a neni cas skumat. Idealne by ale bolo, keby ste dobudovali niekde pri nemocnici teleport, zatial postaci pre BA , dost by mi to pomohlo
Ten kusok toho chodnika, co ide od asfaltky k tej sipke, tak ten som pozeral a bola to krasna cistucka zvaznica (taka uzsia), tak ked dole je nezjazdne, dobre ze som sa nenechal nalakat
Ten kusok /popri modrej sipke/ ano, 200m ci kolko je zvaznicka, pekna... ktora vyjde dolava na luku a skonci. Ale ten Tajovsky okruh pokracuje doprava, cez potok...zmeni sa potom na uzky turisticky chodnicek po šutroch.. /a po štyroch sa treba štverať/ ...ale ako vravim, ak sa za rok nič nezmenilo... tutok to vidno
lapaloma : z Kordikov po modrej okolo jaskyne dole do Harmanca a potom hore na Kriznu, tak sme sli naposledy. Modra je dobra len ciastocne, ale zaujimavy je zjazd od jaskyne, inak sa to da po tej lesnej ceste cele obist.
bady007: sutre vravis ? a smerom dole by to slo ?
z trailforks som stiahol gpx ravasky a pozrel cez cyklo verziu freemap.sk, vyzerá to takto
Attachment:
ravasky.png
spravil by som update na openstreetmap, ale pre istotu si chcem potvrdiť že či sa trail prekrýva
A) v prvej časti s chodníkom "pod ostrým vrchom"
B) v druhej časti s poľnou cestou
ako je to stou prvou časťou, je tam značený peší turistický chodník, je to stále aktuálne?
hiking verzia freemap.sk
je to presne tak ako je na mape... aj turisticky chodnik je znaceny. Trail konci na polnej ceste, po ktorej je navrat na Bulikovu, takze sa to uz neda povazovat za trail.
tak som to updatol na openstreetmape, freemap.sk sa už tiež updatol.
na cyklo verzii sa to defaultne kresli modrou, ak by ste chceli rôzne farby tak treba pridať "route", všetkým trailom som dal mtb:scale=1 a koreňovku som nechal obojsmernú
Vážení banskobystričania, bajkeri aj nebajkeri, sympatizanti projektu Laskomerských singletrailov! Do 18.12.2019 môžete podporiť svojím hlasom v informačnom centre na Radnici, alebo v klientskom centre Mestského úradu, náš nový projekt Flow trailu pre všetkých! Je potrebné mať so sebou
občiansky preukaz, ináč je hlasovanie zadarmo .
Dnes sme na Druhom diskusnom fóre participatívneho rozpočtu mesta BB odprezentovali náš projekt krátkym videjkom, ktoré pripájame. Prvá polovica videjka je stručný prierez našou päťročnou prácou, druhá polovica prezentuje náš projektový zámer nového flowtrailu. Materiál sme si vypožičali od kolegov z Bojníc.
Vopred ďakujeme za podporu!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. aj tá časť toho Tajovského chodníka / tam kde je modrá šípka co ukazuje ktorym smerom tečie potok / bola nezjazdná pre bajk... ak sa nieco nezmenilo... Pred rokom som chcel oklamat vystup na Dedkovo aby som nemusel fučať na Kordiky, ze to strihnem tadial...a nevyslo
Ten kusok /popri modrej sipke/ ano, 200m ci kolko je zvaznicka, pekna... ktora vyjde dolava na luku a skonci. Ale ten Tajovsky okruh pokracuje doprava, cez potok...zmeni sa potom na uzky turisticky chodnicek po šutroch.. /a po štyroch sa treba štverať/ ...ale ako vravim, ak sa za rok nič nezmenilo... tutok to vidno
bady007: sutre vravis ? a smerom dole by to slo ?
spravil by som update na openstreetmap, ale pre istotu si chcem potvrdiť že či sa trail prekrýva
A) v prvej časti s chodníkom "pod ostrým vrchom"
B) v druhej časti s poľnou cestou
ako je to stou prvou časťou, je tam značený peší turistický chodník, je to stále aktuálne?
hiking verzia freemap.sk
pre koreňovku platí to isté? že medzi riečanskym sedlom a ravasky ide trail po turistickom chodníku?
na cyklo verzii sa to defaultne kresli modrou, ak by ste chceli rôzne farby tak treba pridať "route", všetkým trailom som dal mtb:scale=1 a koreňovku som nechal obojsmernú
občiansky preukaz, ináč je hlasovanie zadarmo
Dnes sme na Druhom diskusnom fóre participatívneho rozpočtu mesta BB odprezentovali náš projekt krátkym videjkom, ktoré pripájame. Prvá polovica videjka je stručný prierez našou päťročnou prácou, druhá polovica prezentuje náš projektový zámer nového flowtrailu. Materiál sme si vypožičali od kolegov z Bojníc.
Vopred ďakujeme za podporu!