V lete sme par krat okostovali 12 percentne stupanie, dlzka cca. okolo odhadom 500 metrov, ale stalo to za to. Nech sme hladali ako hladali, nikde sme nenasli informacie o tom, kde je ake stupanie. Vie niekto o niecom kde by sa naslo aspon take 15 percentne stupanie, najlepsie v oblasti Zilinskeho kraja???
Diky.
posledný komentár: 14. 11. 2023 o 14:09
posledný komentár: 20. 4. 2020 o 14:03
Tu je niečo podobné: http://www.sk.o2.com/sk/o-nas/partnerske-predajne.html
tak na to si pamatam, asi tak pred piatimi rokmi, ked sme sli z martina cez terchovu naspat do martina. akurat boli janosikove dni...
ani ja. Ak taký nájdete dajte mi vedieť. Len doplním, aj keď som to písal už v inej téme. Posledné serpentíny majú vnútorné oblúky až 27%-né. Vrele doporučujem, je to krásne stúpanie. Viac máš o tom v téme Slovenské vysielače.
som vedel ze to sem bachnes. to neni kopec, ale galeje...
Mne o tom hovor
to ani nehovorim o ceste z Podsuchej medzi Ruzomberkom a Donovalmi na Smrekovicu.........
http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=c ... 1187531101
Nezabudnime ale na kopček pri Žiline - z Tepličky smerom na Straník. Nemá síce ani 2 km, ale začiatok je statočných 12%, v prostriedku trochu poľaví a záver je opäť poctivých 11%. Je to na morálku, žiadne serpentíny, furt rovno hore do kopca. Dvakrát sme tadiaľ prehnali Okolo Slovenska a dvakrát sa tam lámala etapa, ten druhý raz dokonca celý etapák.
Fačkov od Rajca je tiež krátky, ale výživný.
Slušnú dĺžku aj sklon má stúpanie od Kremnice smerom na Skalku (cca 10 km s prevýšením 700 m), resp. variant s odbočkou na Krahule (kratšie, ale strmšie).
A mimo žilinského kraja je dobré stúpanie od Popradu cez Veľký Slavkov, Starý Smokovec na Hrebienok (od Slavkova prevýšenie cez 600 m na cca 10 km, pričom záver zo Smokovca na Hrebienok je poctivých 10% - 300 m na 3 km).
a coze, ze by martincan? a nick ako z warez fora, si my nejaky povedomy
stúpanie na lanovku má priemer 9% (63 výšk. m na 700m dĺžky)
priemerné stúpanie na hole (rampa-parkovisko) je okolo 6,8%