Horské bicyklovanie a "rovina" znie trochu ako oxymoron, ale jazdenie v teréne sa dá praktizovať aj tu. Podobnú tému som tu nenašiel, k jej založeniu ma priviedol včerajší zážitok z ramien, kde tých cyklistov bolo viac, vrátane niekoho, kto si to tam natáčal na GoPro. Jazdievam tu kadejakými trasami a nachádzam stopy po bajkoch, tak možno bude takáto téma užitočná.
Hej nebyt tej tabule tak len trenovane oko archeologa rozpozna ze ten teren neformovala priroda.😀 Nabuduce daj kludne echo ak budes planovat vyjazd tym smerom, je to moj domaci revir.
Pár fotiek z posledného trochu neplánovaného výjazdu. Bolo pekne, nefúkalo, vyrazil som skoro, mal som voľno prakticky na celý deň. Reku idem pozrieť dole po Malom Dunaji po Kolárovo. V Kolárove som bol niečo po 11tej, stále nefúkalo, tak že skúsim Komárno a tam sa rozhodnem, po ktorej strane Dunaja pôjdem domov a konečne dám snáď objazd Žitného Ostrova ako som sa tu kedysi chválil. Z Kolárova do KN som šiel po cykloceste nech si trochu oddýchnem, ten úsek z Domu do Kolárova je takmer celý off road a nie vždy je hladká šotolinka. V Komárne prebiehal nejaký jarmok, tak som sa tam pomotkal a aspoň niečo normálne zjedol , nie len chipsy, milu a kofolu. Hore som šiel po Medveďov po SK strane, s tým že som sa pred bočným vetrom skrýval na paralelnej poľňačke kde to šlo. Pri NPR Číčovské rameno som odbočil z hlavnej magistrály na zelenú značku, ktorá ma viedla pekným lesom tesne popri hlavnom toku Dunaja až do Medveďova. V Medveďovskej krčme po dávke kofoly a čipsov padlo rozhodnutie že toho asfaltu na EuroVelo bolo už dosť a ďalej hore som šiel po HU strane. Ten úsek zas nesklamal, nikde ani nohy, les ma chránil od vetra, keď som mal dosť šotoliny, zbehol som vedla na lesnú cestu. V prístavisku už nefunkčnej kompy v Dunamerete som dotankoval pitnú vodu a až hore do Čuňova k bufetku na obrátke som stretol 3 teenagerov na motorkách a predbehlo ma jedno auto. Od Čuňova domov, klasika pomedzi davy ľudí, až som si vydýchol keď som bol zas sám v poli za Rovinkou. Keďže som nezašiel až do BA k prístavu, kde sa odpája Malý Dunaj od Dunaja, tak to budem musieť ešte zopakovať nech je ten Ostrov korektne obídený
Maroshito, klobuk dole, pekny vyjazd!
Pri Medvedove ten usek je naozaj pre full mtb, paradny test tlmicov...
Je tam aj pomnik sovjetskych vojakov, nebol poskodeny alebo natrety zltou a modrou farbou?
To som si nevsimol, ten pamatnik som zahliadol len tak v periferiu. Sedel tam taky mlady parik mali romanticky piknik pri Dunaji tak som nechcel rusit a ani som nezastavoval Navyse som tam hopsal na stojaka po tych balvanoch tak som si daval bacha nech nezletim.
Zdravim po dlhsej dobe podunajsku cyklokomunitu 🙂 Neviete nahodou v akom je stave cyklotrasa na juznej strane Dunaja medzi Ács a Gönyű? Viem ze to ma byt dokoncene az v Oktobri ale ci uz nespristupnili nejaku cast. A most cez Mosoni Duna nahodou uz nieje prejazdny? Myslim ten novy pri Gönyű.
Maroshito, aktuálne pri sútoku Dunaj/Mosoni Duna je platná tzv skúšobná doba, počas ktorej testuje sa kompletne všetko, začali to v prvej dekáde 03/2022, predpoklad bol že to bude ukončené v priebehu 05/2022, podľa posledných správ v najbližších dňoch ten objekt bude v plnej prevádzke, čo znamená že aj ten most bude dostupný pre širokú verejnosť.
Dovtedy s najväčšou pravdepodobnosťou tam neprejdeš oficiálne, stále je tam strážna služba...
3.6. som bol pozrieť ten objekt pri sútoku Dunaj/Mosoni Duna z "vnútnornej" strany od Vének, je tam strážnik, ktorého bohužiaľ som nevedel ukecať aby ma pustil cez most, sú tam kamery, a on je tiež kontrolovaný...
Objekt už je v plnej prevádzke, plavebné komory sú funkčné, stavba je dokončená, 15. júna bude oficiálne odovzdaná, odvtedy bude aj ten most prístupný.
Čo sa týka cyklotrasy medzi Komárom a Ács, dokončená môže byť koncom októbra, odovzdaná cyklistom až koncom novembra. Aktuálne ani jeden úsek z celej trasy nie je vhodný na vyskúšanie, robia tam iba základy...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale o tom som uz pisal v tomto vlakne ked bola diskusia o tej trase ako celok...
Pri Medvedove ten usek je naozaj pre full mtb, paradny test tlmicov...
Je tam aj pomnik sovjetskych vojakov, nebol poskodeny alebo natrety zltou a modrou farbou?
Dovtedy s najväčšou pravdepodobnosťou tam neprejdeš oficiálne, stále je tam strážna služba...
Objekt už je v plnej prevádzke, plavebné komory sú funkčné, stavba je dokončená, 15. júna bude oficiálne odovzdaná, odvtedy bude aj ten most prístupný.
Čo sa týka cyklotrasy medzi Komárom a Ács, dokončená môže byť koncom októbra, odovzdaná cyklistom až koncom novembra. Aktuálne ani jeden úsek z celej trasy nie je vhodný na vyskúšanie, robia tam iba základy...