Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
Shimano Steps SW-E6010 pravý spínač ovládania prehadzovačky, 357 mm
71,99 €
MOC 84,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Ked urobim 15t km tak ju bez hanby vymenim za komplet novu, rozoberat a babrat sa s tym velmi neoplati ked nie je clovek strojar. Ale hovorim bacha na kombinaciu brzdovych spinacov a plneho vykonu 750ky
Bafang bbs je fajn pre ludi co nechcu alebo nemozu dupat 50km v kuse, co je aj moj pripad.
Myslim, ze skutocny komfort prichada az po preprogramovani vyrobneho nastavenia, pripadne dvoch bateriek alebo aspon 13s7p diy baterie. Vzhladom na to, ze pri bafangu bbs treba udrzovat spodnu kadenciu, hardtail a odpruzenou sedlovkou je myslim vhodna volba.
Co sa tyka prevodovania, mam to nahodene na 29 merida ht big nine rame, pila je 42t leikie, ktora tam je od zaciatku, vzadu eko shimaho 11-42t. tato kombinacia mi pokruva vsetky mozne tereny, plaste python.
mozes napisat co tym myslis?
Urcite, ale to sa uz bavime o charakteristike motora. A to asi maju bsetky.
Ale zaroven, bafang asistije najvyssim vykonom akurat pri najnizsich otackach akceptovatelnej kadencie. To je sposob aky cinsky inzinieri navrhli tento jednoduchy pohon. Prave kvoli tomu nie je vhodny pre vsetkych
Ako som uviedol vyssie, odporucam pri kombinacii brzdovych snimacov obmedzit vykon 750ky na cca 70%. Zvysite si tym dojazd, kapacitu baterie ako aj zivotnost hlavneho prevodu/kolesa motoru. Pri nizsich vykonoch je to asi irelevantne kedze sasi a konstrukcia minimalne hlavneho ozubeneho kolesa ostava ta ista.
Este taka malickost, ako som uviedol vyssie ze jazdec viac menej sedi v sedle kedze jeho jedina rola je aj pri najstrmsom uphille udrzat kadenciu, a zaroven vykon je regulovany viac menej plynule riadiacov jednotkou, ktora vykon dodav v urcitych sinusoidach to znamena plynule, cele ozubenie sa opotrebuvava povedal by som az extremne nizkym sposobom v porovnani s klasickym tlacenim do pedalov. Nejdem teraz polemizovat o svojom servise ale kazetu s retazou mozem menit az po 5t km a mozno aj neskor
Tam samozrejme este moze spadat technika radenia, kedze radit pri 1000w moze byt destrukcne, minimalne zrychlovanie to jest zhadzovanie retaze na mensie pastorky by som pocas jazdy, plneho vykonu neodporucal, znicite tym kazetu, jedine cez brzdove snimace ci odpojenie asitencie.
To je vsetko o preferenciach, ja mam brzdove obidva a neviem si predstavit ze by som sa musel spoliehat na snimac kadencie.
Okrem toho brzdove spinace pouzivam na radenie rychlosti, stuknem mierne brzdou a podradim. Pri odpojeni asistencie brzdovym spinacom sa udrzi predchadzajuci vykon a to je aj dovod preco som odporucal obmedzit vykon na 70%.
Po znacnych skusenostiach s mojim Bafang bbs 750w mozem tvrdit ze najcitlivejsi clanok je prve ozubene koleso prevodu.
Ako povedal moj technik, ked som mu ukazal svoje vylamane zuby, ze je z blata.
No ale co k bafangu?
Ked sa ho naucite pouzivat zamilujete sa don. Vsetky bafangy som bral z eclipsebike.com.
No a stavba? Baterie si robim sam, dam si poslat puzdro aj s bms a spajkujem 18650ky.
Bafang ma vozi do prace, teraz nie ked je tu korona
Bafang mi venci psa, bafang mi chodi zbierat huby, bafang mi dava identitu.
Ja mam obmedzeny prud na 18A, vykon mi postacuje, v lese vacsinou aj tak ide max. do 350-400W.
Co som si vsimol ze je ten motor hlucnejsi, ako ked bol novy.
Dusan37 - mozes dat info ake puzdro a bms pouzivas na beterie.
Ja mam batt tiez vyskladanu, zatial 44V cca 20Ah, ale budem robit novu.
Ak idem do kopca, samozrejme na primerane ľahkom prevode, tak na max. pomoci /5. stupeň/ mi ukazuje odber z batérie okolo 600 - 842W /to je max. hodnota, ktorú som krátkodobo zbadal/. Samozrejme treba počítať s určitou účinnosťou, ale tých 250W je každopádne udaných iba papierovo kvôli zákonom, rovnako ako tých 25km/h.
Marktomark: Ináč ak počítam, tak 18A pri 44V je cca 792W.
PS: aktuálne mám najazdené cca 1900km, 90% kopcovitý terén a vrcholy hôr.
Reťaz som meral, ale ešte mierka nevôjde ani jednou stranou, už mám ale kúpenú novú v rezerve, ale zatiaľ nemením.
Vzadu mám iba 9-ku kazetu, takže tie reťaze sú asi trošku odolnejšie ako na kazety 10 a 11. Taktiež mám cca 80 kg.
Zatiaľ 100% spokojnosť s daným pohonom. Dúfam, že to aj tak bude pokračovať.
PS: píšem o stredovom pohone.
- ano to hej, to je max, vykon, ale v lese som nemal potrebu z motoru dostavat viac ako 400W.