Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
-18% e*thirteen E-Spec Alu Direct Mount prevodník pre Shimano Steps E8000
od 60,99 €
-18%
MOC 79,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
A opytal som sa, ci by ste nechceli obmedzovat aj 1000 konove auta. To je presne ta ista analogia, ale ked tomu nechapete tak nic.
Vy si kludne kupte ebike s Bafangom M820, ten je lahsi a s mensou spotrebou. A dokonca ma aj dobry vykon na prcka - 500W. Mozem vam dat aj nejake kontakty, kde kupit ram a motor a mozete si poskladat na vlastnych komponentoch.
Ak niekto potrebuje chodiť do práce na mopede tak tie bajky su už lepšou alternatívou. Žiadne stk, žiadne bandasky s benznom atd.
Za mna skvelé.
Zistil som že mi nefunguje zobrazenie rýhlosti - ked som točil pedálmi ukazuje 0 km/h. Tiež vôbec nefunguje walk assist. Displej čo bol na bajku neukazuje žiadne error kody. Baterka je OK, na displeji EKD01 a BF02 vidím napätie cca 41V.
Synov bajk - úplne rovnaký zatiaľ ide, ale videl som mu na displeji už nejaké error kody... Takže je otázka či tento bajk nemá nejaký systémový problém a preto je na neho taká nízka cena.
Máte niekto podobné skúsenosti alebo nejaké nápady čo ešte vyskúšať pred reklamáciou?
Ahoj, skontroluj magnet. Ak nie, skúsil by som vybrať batériu, založiť batériu. Prípadne skontrolovať pripojovacie konektory alebo ak je to v záruke alebo si netrúfaš tak do servisu s ním.
Martinier - u teba to bude ale iný problém...
Pri dlhšom stúpaní (2, 3 stupeň) sa mi objaví nejaká hláška červeným písmom na čiernom pozadí (nevidím prečítať), hláška zmizne, motor sa zastaví, displej sa reštartuje a motor ďalej funguje normálne.
V menu chýb je kód 35 (DETEKČNÝ OBVOD PRE 15V MÁ CHYBU).
Má s týmto nejakú skúsenosť, prípadne riešenie?
PS: už ma začína tento typ motora "mierne znepokojovať"
No to vyzera, ze stabilizator na 15V ma nejaky problem. Toto skor nebude konektormi. 15V je internych na riadenie MOSFETov.
Neviem, co riesis, ked to mas v zaruke, sup s tym do servisu. Bude to na vymenu controlera.
A inak aky mas motor FC1.0 alebo FC2.x? FC1.0 boli kazove. Tie FC2.x uz v pohode.