Ahojte, nenasiel som tu nic podobne tak sa chcem spytat - cas od casu mam v plane vacsie vyjazdy, na ktore si s 1 baterkou uplne neverim a zatial nemam kondicku, ktorou by som to riskol, preto sa tu chcem spytat ci by sa nasli nejaki ochotni ludia (kludne za malu uplatu) zapozicat na 1-2-3 dni bateriu na ebajk.. Z dlhodobeho hladiska som mal v plane si druhu kupit ale este som sa k tomu neodhodlal..
Konkretne mne by sa teraz zisla v BA na tuto nedelu 19.7 1 ks Shimano STePS BT-E8010 504Wh do mojej Meridy.. - plan je cca 75km a 2km vyskovych a chyba mi asi tak 10-15% kapacity.. Nemate teda niekto bateriu na pozicanie prosim?
No asi pochodíš ako keby si si chcel požičať tretry alebo trencle.
To čo píšeš dáš na jednu baterku s prstom v nose. Jednoducho tomu prispôsob štýl jazdy.
V požičovniach ebikov si sa nepýtal? Teda ak za "malú úplatu" nepovažuješ 1-3€
Myslím, že za nejakých 10 by sa im to mohlo oplatiť. Samozrejme, ak neočakávajú, že by tú batériu v tom termíne požičali aj s bikom za 40... Ale kludne môžu mať nejaký nepojazdný a budú radi, že zarobí aspoň baterka, prípadne sú na toto aj pripravený. A ak nie a uvidia dopyt, tak sa možno do budúcna vybavia ďalšími baterkami.
Tak som to nakoniec riskol.. vdaka za povzbudenie.. nakoniec to bolo 78,2km a 1.85vkm - v baterii este ostalo 14% dobre vediet ake vylety mozem planovat..
S 500 Wh baterkou? Neverím. Ako si prišiel k tým nastúpaným výškovým metrom? Čím si to nameral?
Ano, s 504W baterkou.. https://www.strava.com/activities/3785592427 trackovane dvoma Garminmi 510 a 530.. a je to realne - je to len o tom ako clovek ten ebike pouziva, ja mam tovarensky ECO mode stiahnuty aj v NM aj v % cca na polovicku a dost slapem aj za vlastne - tj vypinam si dopomoc (vsetky roviny, dolekopce a mierne/zvlnite traily jazdim bez dopomoci).. Trail/Boost nejazdim nikdy a jazdim na kadenciu/HR a nie silovo..
Ano, s 504W baterkou.. https://www.strava.com/activities/3785592427 trackovane dvoma Garminmi 510 a 530.. a je to realne - je to len o tom ako clovek ten ebike pouziva, ja mam tovarensky ECO mode stiahnuty aj v NM aj v % cca na polovicku a dost slapem aj za vlastne - tj vypinam si dopomoc (vsetky roviny, dolekopce a mierne/zvlnite traily jazdim bez dopomoci).. Trail/Boost nejazdim nikdy a jazdim na kadenciu/HR a nie silovo..
To sa da v pohode. Ja mam vyjazdy 115km a 2300vyskovych /terchova, flochova, krizna a pod. / a domov som doviezol este 40%. baterka bola po jednej sezone a ja som mal menej rokov .
Tu už naozaj nerozumiem, načo tie motory a baterky so sebou vláčite.
Motor vypínam, keď sa snažím cestou z práce o intervaly, ale aby som prekonával pri normálnej jazde odpor motora a vliekol 10 kg balastu, tak to už je úchylka. Či?
Tiež sa nad tým niekedy pozastavujem to jak kúpiť si Ferrari V12 a jazdiť na 3 valce ako na Fabii. Na boost nejazdim ani ja ale polovicu cesty jazdit bez dopomoci škoda ebiku
Idem tak ako mi je fajn. To len ako priklad. Ze aj tak sa da a reakcia na diskutujuceho, ze ten druhy to ma vycucane z prsta . Houby. Kazdy mame ine pocity.
Monster1,co je divne na 50%?
Mal som nejake trable s pohonom a v ramci "liečenia " som absolvoval diagnostiku...
A čo ma prekvapilo bol udaj zhruba o 300hodinach prevadzky a 98hodinach asistencie. A že by som bol nejaky atlét, z toho ma nik nemôže podozrievať 😀
Idem tak ako mi je fajn. To len ako priklad. Ze aj tak sa da a reakcia na diskutujuceho, ze ten druhy to ma vycucane z prsta . Houby. Kazdy mame ine pocity.
Tu islo o to ze si to napisal ako keby si to presiel cele na baterke, keby si hned napisal ze si vypinal motor je to ine.
//teda sorry nie ty ale mavaf3f
Tu islo o to ze si to napisal ako keby si to presiel cele na baterke, keby si hned napisal ze si vypinal motor je to ine.
Pise jasne ..... "dost slapem aj za vlastne.." .
Inac cela ta diskusia o dojazdoch je uplne zbytocna.je tam milion premennych. Kazdy sme ini a podla toho je aj vysledok.
Zapojil som, sa do diskusie len pre to, ze "mavaf3f" pochopil "princip efektivneho vyuzitia e-bike pre zdravych amaterskych sportovcov" ako jeden z mala. Zhrniem to v tomto duchu - slapem na tazkom e-bike dokial ma to bavi a ide to ako tak,davam si do tela, bavi ma to, bajk ide za pedalom - > za vlastne, akonahle to zacne mat odpor ze to nema zmysel /cca stupanie nad 4-8% podla terenu/- zapnem podporu a som vysmiaty ako leco :-}
Chalani klidek.. mozno som sa nevyjadril na zaciatku presne ale pointa sa vyjasnila.. Napriklad minuly tyzden som si pri MT dal koliecko cca 61km a 2.2km prevysenie a tam sa mi baterku vybit podarilo, rsp. Di2 este fungovalo ale pohon uz nie - tu bol oproti minulosti iny profil - dlhe strme stupania 15%+ kde to nohami a tou 23kg opachou az tak dobre nedavam
Verim ale ze buduci rok ak sa podari dam to kolecko uz na klasickom bajku.. Zlepsenie kondicky je viditelne ..
Ešte máš možnosť si kúpiť prídavnu batériu český i slovenský výrobcovia za cca 500€ predávajú 800 Wh tak že s pôvodných 500 Wh by ti to narástlo na 1300 Wh prepojenie jednoduché cez nabíjací jack. Na krátky výlet by si to nechal doma a na dlsi zobral so sebou.
snajprik koľko máš rokov, že ešte nevieš používať rozum? ako si myslíš, že tieto baterky pripojíš k motorom Bosch, Shimano, Yamaha či Brose? rovno ti aj odpoviem, bez zásahu do káblovačky nijako.
Ako nabíjaš ebike bez vybrania batérie von s bicykla? Určite to poznáš, je tam taká mala okrúhla dierka do ktorej strkáš kábel od nabíjačky a ten kábel je ukončený jackom. https://www.insportline.sk/p100088/Nabíjací-adaptér-DHS-Walle-S-k-elektrobicyklom.jpg Proste to bude fungovať ako powerbanka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To čo píšeš dáš na jednu baterku s prstom v nose. Jednoducho tomu prispôsob štýl jazdy.
Myslím, že za nejakých 10 by sa im to mohlo oplatiť. Samozrejme, ak neočakávajú, že by tú batériu v tom termíne požičali aj s bikom za 40... Ale kludne môžu mať nejaký nepojazdný a budú radi, že zarobí aspoň baterka, prípadne sú na toto aj pripravený. A ak nie a uvidia dopyt, tak sa možno do budúcna vybavia ďalšími baterkami.
To sa da v pohode. Ja mam vyjazdy 115km a 2300vyskovych /terchova, flochova, krizna a pod. / a domov som doviezol este 40%. baterka bola po jednej sezone a ja som mal menej rokov
Motor vypínam, keď sa snažím cestou z práce o intervaly, ale aby som prekonával pri normálnej jazde odpor motora a vliekol 10 kg balastu, tak to už je úchylka. Či?
Mal som nejake trable s pohonom a v ramci "liečenia " som absolvoval diagnostiku...
A čo ma prekvapilo bol udaj zhruba o 300hodinach prevadzky a 98hodinach asistencie. A že by som bol nejaky atlét, z toho ma nik nemôže podozrievať 😀
Pise jasne ..... "dost slapem aj za vlastne.." .
Inac cela ta diskusia o dojazdoch je uplne zbytocna.je tam milion premennych. Kazdy sme ini a podla toho je aj vysledok.
Zapojil som, sa do diskusie len pre to, ze "mavaf3f" pochopil "princip efektivneho vyuzitia e-bike pre zdravych amaterskych sportovcov" ako jeden z mala. Zhrniem to v tomto duchu - slapem na tazkom e-bike dokial ma to bavi a ide to ako tak,davam si do tela, bavi ma to, bajk ide za pedalom - > za vlastne, akonahle to zacne mat odpor ze to nema zmysel /cca stupanie nad 4-8% podla terenu/- zapnem podporu a som vysmiaty ako leco :-}
Verim ale ze buduci rok ak sa podari dam to kolecko uz na klasickom bajku.. Zlepsenie kondicky je viditelne ..
Proste ďalšia batéria do rámu/ pod rám, alebo ako zadný blatník, či do ruksaka.
https://www.ebajk.sk/haibike-range-extender-sytych-1000-wh-kapacity-baterie-ebajku/
http://www.ecyklo.sk/sady-elektrobicykla/baterie-k-elektropohonu/akumulatory-do-ramu
https://www.epohon.sk/Baterie-36V-c5_0_1.htm
Tato baterka vyrobená na slovenskú je super v tom že ma len 3,1kg (756Wh) 384€ da sa strčiť na dno ruksaka cez jack pripojíš k ebiku a máš +750Wh navyše.
https://www.ledky.sk/36v--10s/ldkcell-36v-14ah--504wh/