Kategórie
Bike-tech- LED Remote je na facku, po ceste fajn, ale v teréne sa málokedy podarí prepnúť podporu len o jeden stupeň, skoci to o dva poväčšine. Rovnako ovládanie displeja Kiox 300 detto. Tlačidla sú proste veľmi jemne, bolo by super, keby kládli väčší odpor. Celkovo ten ovládač je v teréne nepraktický.
- Kiox 300: zatiaľ nemožnosť navigácie ako v starom Kioxe (ma doriešiť update). Aktuálne žiadne možnosti pripojenia ďalšieho príslušenstva, napríklad hrudného pasu (neviem či stary Kiox toto vedel). Další problém celého systému je, že ukazuje viac najazdených km ako iné trackovacie nástroje. Pri cca 50km tripe ukazuje o 2km prejdené viac (obvod kolesa mám správny - riešia to aj další chalani v UK napr.)
- motor: tam som ok, zoznamujeme sa ešte.
- batéria 750Wh: pre mna tiež v pohode, Dnes trasa 50km, prevýšenie 950m, zostatok 43%. Casto využívané eMTB vzhľadom nato, že sme šli so Saganom sorcererom, ktorý je proste dabel ?
- aplikácia Flow: v podstate nemám nejaké negatíva. Na iOS musí byt povolená poloha na “Vždy” inak neukáže nastupane metre. Export gpx z nej ale neobsahuje údaje o čase, takze je nepoužiteľný. Možnosť úpravy nastavenia režimu Eco a Turbo.
Ak ma niekto otázky rad zodpoviem.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 22:17
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
savings Lezyne Matrix Saddle Tagger sedlový držiak na lokátor Apple AirTag, čierna
13,09 €
savings
MOC 26,99 €
-9% SP Connect Bike Bundle II sada držiaku/puzdra na iPhone 12 PRO MAX
57,99 €
-9%
MOC 63,99 €
1/"Vies si tam prednastavit trasu a potom ta to naviguje. Musis byt online ked planujes trasu." myslíš keď som prihlásený v notebooku cez Ebikeconnnect?
2/skúsil by som iný kábel, hlavne Samsungy sú na toto háklivé, mobil bol v držiaku a nabíjal sa bezdrôtobe, aký kábel myslíš?
ďakujem J
https://www.mtbiker.sk/forum/post1907908.html#p1907908
Vies ho nabijat bezdratovo alebo cez kabel.
Kabel na nabijanie je sucastou SMARTPHONE GRIP alebo mozes pouzit svoj vlastny kabel?
Pises, ze si ho nabijal bezdratovo.
Tak vyskusaj nabijat cez kabel. Ci to bude lepsie.
Pretoze bezkablove nabijanie zrejme nestiha dobijat mobil, ked mas zapnute okrem Ebike flow aj dalsie aplikacie ako FM radio a pripojene sluchadla.
1, Ebike FLOW aplikacia v mobile
mozes vybrat START a CIEL
A apka ti naplanuje trasu. Mozes si vybrat 3 mozne trasy, kt ti ponukne aplikacia.
Cize ak chces upravit trasu podla svojich predstav tak to zrejme neupravis.
Pokial to chapem spravne EBIKE FLOW v PC neexistuje
Ebike connect pocitac (PC)
V PC zadas start a ciel a naplanuje ti to trasu.
Ale vies tu trasu aj upravit ale maximalne tam vies dat 10 bodov.
Co je podla mna malo.
Ano, da sa to "obist" tym, ze si naplanujes trasu ale rodelis si ju na 6-10 ciastovych tras (kazdu napr. po 10 bodov)
Cize kazdych napr. 5-7 km budes zastavovat a nacitas si dalsiu cast trasy.
Co je podla mna otrava. Preto radsej pouzivam mapy.cz kde si nastavim celu moju naplanovanu trasu napr. s 20-30 bodmi a vybavene.
Ebikeconnect aplikacia v mobile.
Nevies upravovat trasy. Vies akurat nacitat tie co si urobis v pocitaci (PC)
Potom ich vies preniest do KIOX navigacie.
NAVIGACIA cez Ebikeconnect a KIOX
vytvor trasu napr. v mapy.cz alebo v inych mapach, pises ze mas locus.
Uloz si to ako GPX.
Potom to importuj do Ebikeconnect (Planovanie trasy/ importovat trasu GPX)
Potom si otvoris Ebikeconnect aplikaciu v MOBILE vyberies si tu trasu GPX co si si urobil a importujes
do KIOX navigacie. Ja KIOX navigaciu nepouzivam, nevyhovuje mi to.
NAVIGACIA cez smartphone grip + tvoj mobil (s aplikaciou Ebike Flow)
Ak nechces pouzivat mapy.cz ako navigaciu ale investoval si do smartphone grip
Kedze ja smartphone grip a Ebike flow nemam tak toto je len moj predpoklad ako by to mohlo u teba fungovat. Musis to vyskusat sam.
vytvor trasu napr. v mapy.cz alebo v inych mapach, pises ze mas locus.
Uloz si to ako GPX.
Potom to importuj do Ebikeconnect (Planovanie trasy/ importovat trasu GPX)
a nasledne to importuj do ebike flow.
Pripadne ak je moznost importovat GPX rovno do Ebike flow tak nemusis ist cez Ebike connect ale rovno si importuj GPX do Ebike flow.
Ked si potom spustis tu aplikaciu tak predpokladam, ze by ta to malo navigovat ako to vidis na videu
https://youtu.be/0vtFDBy8Ppg?t=248
nemáte náhodou niekto problém, že sa vám samovoľne vypne celý bike? Opíšem to v skratke idem na biku, a vypne sa mi podpora a displej zobrazí súhrn jazdy, a na viděnou a všetko zhasne. Proste sa chová ako keby som stlačil tlačidlo na vypnutie. Po zapnutí zas funguje všetko, nenapíše chybu, diagnostika tiež nič neukazuje. A hlavne to robí náhodne, vypne potom ide 100 metrov a zas to urobí. A potom 20km bez problému. Robí to úplne náhodne
nestretli ste sa s tým niekto? prípadne ste o tom už počuli??
Vďaka
nemáte náhodou niekto problém, že sa vám samovoľne vypne celý bike? Opíšem to v skratke idem na biku, a vypne sa mi podpora a displej zobrazí súhrn jazdy, a na viděnou a všetko zhasne. Proste sa chová ako keby som stlačil tlačidlo na vypnutie. Po zapnutí zas funguje všetko, nenapíše chybu, diagnostika tiež nič neukazuje. A hlavne to robí náhodne, vypne potom ide 100 metrov a zas to urobí. A potom 20km bez problému. Robí to úplne náhodne
nestretli ste sa s tým niekto? prípadne ste o tom už počuli??
Mne takéto kúsky stvaral zlý kontakt
držiaku Intuvia. Po jeho výmene,včetne kábla k motoru ,ziaden problem...
tak uvidíme keď sa vráti späť budem to testovať a sledovať. A hádam sa to už nikdy nevráti
Viete poradit ako to meranie nadmorskej výšky rozbehat.
Pametam si ze ked som kupil vo februari tak ju ukazovalo, bola vsak aktualizacia FW a nevsimol som si ako bolo potom len teraz ked som bol na ture tak som si vsimol ze ju nemerá.
V MT som skusil ap. pre GPS a tam ju ukazuje.
Mi to pripadá ako keby prestalo synchronizovať dáta z GPS a preto nemeria výšku, lebo keď pozerám na mapu, mám prejdenú trasu 20km, ale mapa je prázdna, podľa mňa je chyba niekde tam
edit: pozerám že včera som mal 11km, ale na mape je zaznačený len odhadom asi 1 km, zvyšok chýba, ale pozerám teraz appku a mal som tam GPS povolenie len pri používaní. Dal som to teda na vždy, a uvidím či sa niečo zlepší
RE: Váš dotaz na Ebike - ID 00142740
Dobrý deň
Ďakujeme, že ste kontaktovali tím Bosch eBike.
Pošlite nám prosím nasledujúce informácie:
- Model telefónu
- Verzia operačného systému telefónu
- Verzia FlowApp
Okrem toho by bolo tiež veľmi užitočné, keby ste nám mohli poskytnúť akékoľvek snímky obrazovky a fotografie z aplikácie a kioxu, kde je zobrazený výstup a zostup 0 m.
Ďakujeme a prajeme príjemný víkend.
S pozdravom,
Milan Žúdel
Bosch eBike Servis Česká republika a Slovensko
Poslal som im vyziadane udaje a cakam na odpoved. Bolo by dobre aby viacerí poslali staznost lebo podla mojich skusenosti to zhodia "zo stola" pre moje chybne nastavenie....
alebo si použil tento formulár https://www.bosch-ebike.com/cz/servis/kontakt
"Požiadame naše IT oddelenie, aby nám pomohlo s nadmorskou výškou. Budeme vás informovať, keď nám odpovedia."
Kraj0 som to skúšal a mne to funguje normálne, všetky režimy viem upraviť