Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tiez mam problem so zasuvanim sedlovky do ramu a 1.5 mm je dost nato, aby kolena zacali poriadne boliet a to nielen na biku. Dva mesiace dozadu ma pri praci ( denne nachodim viac ako 10 km ) zacali bolievat kolena a kym som prisiel na problem, tak som si celkom uzil. Samozrejme, ze som stale jazdil na bicykli a priebezne nevedomky zhorsoval stav. Po nastaveni sedlovky do spravnej polohy bolesti presli, aspon teda pri chodzi. Pocas vyjazdu sa kolena ozvu asi po 30 km, ale nastastie teraz zacina obdobie, ked sa bicykluje menej, je viac casu na regeneraciu.
Zobraziť komentár 22.11.2015 - 01:19:03
00
Dnes prvý test oválu v nohách. Myslím si, že sa to ujme, aj keď revolúcia to nebude. Prekvapilo ma, že prvé pretočenia pred chalupou boli pocitovo - úplne normálne. Ani by som si nevšimol, že mám niečo iné. V teréne sa tiež nediali žiadne podivuhodné veci, ale - jednoznačne som cítil benefit v strmých a technických výšľapoch - pohyb nôh je pocitovo akosi plynulejší a keď treba výbušne zabrať, tak to ide lepšie. Aj v stoji je to dobré. Plánujem ešte dva-tri výjazdy a potom skusmý návrat na klasiku. Hovorí sa, že hlavne vtedy si človek uvedomí rozdiel. Netvrdím, že treba čakať zázraky, ale skúsiť to rozhodne doporučujem. A čo sa kolien týka, o ktorých tu bola reč, moje 46 ročné a už v minulosti po papuli dostavšie, zatiaľ vôbec neprotestujù.
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 19:16:47
00
Duroslav, zjavne si narodeny v znameni ovalu :lol: .. no, ja na poslednom vyjazde som si uz na oval zvykol rychlejsie, pod 4h som necitil ziaden problem ani v kolene. Sice, to aj predtym az po 5 hodinach. Vidim tu ale ohromny potencial pre vyrobcov v tom, ake analyzy a ovalitu mozu presadzovat :) Inak ja momentlane jazdim oval tak, ze rameno kluky ide cez vrchol sisky.
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 19:33:17
00
"Inak ja momentlane jazdim oval tak, ze rameno kluky ide cez vrchol sisky."

Toto uvadzat je zaklad ked uz sem davate dojmy. Zbytocne sa sem pisu skusenosti, ak clovek neuvedie v akej pozicii je vrchol elipsy. Ak ju totiz ma pootocenu o 90 stupnov ako niekto iny, tak to predsa nemoze mat rovnaky vysledok. A ak to ma rovnaky vysledok, tak potom je to len placebo. :)
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 19:55:01
00
No, vsetci zatial maju klasiku, cize pootoceny oproti biopace. Ja to mam inak, to som pisal odzaciatku, ale tiez to nie je biopace. A placebo to 100% nie je. Podla mna ovalny prevodnik akokolvek otoceny pomoze prekonavat mrtvy zaber. To ostatne je skor zalezitost individualna, lebo kazdy slape trochu inak a inak trenuje. Viac budem vediet, ked to otocim. Ale to asi az na jar :lol: .. zatial sa pripravujem za zimny spanok :P

ps: podstata ovalneho prevodniku je zmena poctu zubov a priemeru ozubenia voci klasike. Cize akakolvek poloha bude mat vplyv. Aky .. no .. tu je vela moznosti :lol:
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 19:59:28
00
A nie je to nahodou tak, ze ak nespravne nastavis polohu ovalu, tak Ti nepomoze prekonat mrtvy zaber, ale Ti to stazi? :) Takze ak ho ma niekto pootoceny o 90 stupnov oproti Tebe a napise to iste co Ty, tak je to podla mna blbost.
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 20:03:45
02
OK, ja som neuviedol, ako mám umiestnené poloosy elipsy voči kľukám, pretože som to považoval za tak trochu samozrejmé - súčasné iterácie myšlienky ovality prevodníkov sú jednoznačne o tom, že väčšia poloos je vertikálne pri polohe vedúcej kľuky tesne pod horizontálou, lebo vtedy noha vyvíja najväčšiu silu. AbsoluteBlack, ktorí sú teraz v tomto lídri, tvrdia, že pre každú veľkosť prevodníku je ten uhol trochi iný, ale naozaj len trochu, niekde v rozsahu cca 110-116. Ich prevodníky, aj môj od OneUP, majú značku, ktorá určuje, ako ho správne namontovať. Isteže je stále možnosť namontovať ho v jednej z troch iných polôh, ale biomechanicky dáva zmysel len tá jedna. BioPace sa neujal, lebol zvolil práve jednu z tých nelogických možností.
Zobraziť komentár 28.11.2015 - 20:23:06
00
ovál dnes otestovnaý, nahodený ho mám tak že najvyšší bod elispy sa dostáva k slovu keď je kľuka vodorovne, nejaký divný pocit pri šľapaní som prestal vnímať po cca 300m, postrehol som rovnomernejšie dávkovanie sily lebo naposledy keď som jazdil po snehu s klasikou tak som sa musel sústrediť aby mi koleso neprehrablo (podmienky boli cca rovnaké), teraz som proste točil a prešmykovanie žiadne, taktiež aj zrýchlenie mi príde plynulejšie

a ako bonus som stretol pri výšľape ďalšieho bikera, a ten pozerá na prevodník a reku to musela byť dobrá šupe keď si takto ohol prevodník... :D :D
Zobraziť komentár 29.11.2015 - 17:05:42
06
kolko zubový si nahodil?menej ako 32 z. na BCD 104 nie je,ale na nový-lahší rám by to možno šlo-no počkám ja ešte na dlhodobejšie skúsenosti,hlavne tá bolesť kolien ma zaujíma-alebo asi zasa len vymýšlam,blížia sa dlhé zimné večery.... stačí kliknúť na "vložiť do košíka" a je to:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prevodniky-a-napinaky/prevodniky/absolute-black-oval32-shimano-bcd104-prevodnik-32z-ovalny.html
Zobraziť komentár 29.11.2015 - 19:33:50
00
32z, presne ten čo si hodil do linku, len ma štve že to nemôžem porovnať v rovnakých podmienkach oproti tomu 30z čo som mal doteraz keď nám tu do rána nasnežilo...
Zobraziť komentár 29.11.2015 - 20:05:14
00
arrow_leftJezus napísal:
A nie je to nahodou tak, ze ak nespravne nastavis polohu ovalu, tak Ti nepomoze prekonat mrtvy zaber, ale Ti to stazi? :) Takze ak ho ma niekto pootoceny o 90 stupnov oproti Tebe a napise to iste co Ty, tak je to podla mna blbost.

NIe, funguje to nezavisle .. rozoberali sme to s tmaxom. Imho ten efekt je dany tym, ze je kolecko ovalne, uz jak to posunies je vedlajsie. V jednom pripade mas vacsi priemer a slabsi tah na retaz pri zabere, ale menej zubov, v druhom pripade mensi priemer, silnejsi tlak (vacsia paka), ale viac zubov (a mrtvy uhol naopak). Ale nechci odo mna fyzikalne vysvetlenie, to tak mozon pred 20 rokmi :lol:
No a potom este otazka vplyvu ovality vs. velkost prevodnik a.. ten moj je 86st a 34z .. ostatni maju mensi ..
Treba kupit a vyskusat :) .. za 22e aj s postovnym narrow-wide placka od Cinana a mozes skusat :P
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 07:23:05
00
arrow_leftDano5 napísal:
hlavne tá bolesť kolien ma zaujíma-alebo asi zasa len vymýšlam,

V utorok som mal 4 hodiny, ale kolko z toho bol oval neviem .. asi menej ako obvykle. Nic mi nebolo, okrem toho, ze som sa prechladil, zrejme som bol chyteny nejakou virozou uz predtym. Tmax zase ten problem mal uz predtym, priznal sa, ze menil posed :D. Ale myslim, ze ak nahodis namiesto tych ukrutnych traktorov vredesteinov nejaky light plast, napr. Furious Freda, pomoze to omnoho viac :lol:
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 07:25:27
00
mate niekto ten absolute-black sisaty prevodnik? mal by mat integrovane 2mm spacery, predpokladam ze v ich ociach integrovane=pevna sucast prevodniku, ci? :)
chcem totizto 32z oval na moj MTB ram, momentalne mam 32z raceface klasicky, ale ak by ten prevodnik bol este 2mm dalej od kluk dovnutra tak uz mi bude opilovat ram...
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 14:07:08
00
posunies kluky :)
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 14:33:05
00
hehe a potom aj sedlo viac doprava :)
ale zatial su moj favorit tieto - http://www.b-labs.org/oval-chainring/ - ten problem so spacerom by mat nemali, cena je viacmenej rovnaka
inak som uz skoro objednal absolute-black z bike24, ibaze chcem aj cyklokrosacky 38z ovalny prevodnik a ten momentalne nemaju :( b-labs by ho mali mat
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 15:12:03
00
keyboard_arrow_up