Tou značkou chcú povedať, že sa nejedná o oficiálnu cyklotrasu, že ide o lesnú cestu nie cestu pre cyklistu a v prípade nejakého úrazu na lesnej ceste (napr. nerešpektovanie pokynov počas ťažby alebo naraz do zamknutej rampy) nebudú znášať prípadné následky z dôvodu práve tej značky. V princípe i naďalej tam môžeme ísť na bicykli, ale s rizikom, že vstupujeme do lesa na vlastné nebezpečenstvo.Taketo značky a im podobné sú aj v iných oblastiach, kde cyklisti sú informovaní o vstupe na lesné cesty, kde môže dôjsť k stretu napr. s lesnou technikou a pod. Chce to len vzájomný rešpekt cyklista, majiteľ lesa. Lapierre, to si niekedy radšej povieme osobne.
ved tak to je / bolo vzdy - ci niekto skusa ako v USA naburat do LKT a potom ho zalovat ? na to by sme museli mat iny pravny system (zakony), aby taketo zaloby presli ...
ale to sme uz asi v zlej teme ...
// edit : apropo : mobac (mapovy podklad cz seznam ortho + hybrid + trails +poi + strava cycling) - ten tam ma zelene C (trasa 5442), tak to vyzera ako ofiko cyklotrasa - ked som siel tade naposledy (pedalovnik), tak som to moc nesledoval - ako to je ?
a v prípade nejakého úrazu na lesnej ceste (napr. nerešpektovanie pokynov počas ťažby alebo naraz do zamknutej rampy) nebudú znášať prípadné následky z dôvodu práve tej značky.
K tomuto zaveru si sa na zaklade coho dopracoval?
Umiestnenie takychto znaciek nie je ani nevedomost, ale skor zamer eliminovat pocet ludi v lese.
Znacka je v rozpore s platnou legislativou. https://www.mtbiker.sk/forum/post937761.html#p937761
Takze kontaktujte vlastnika a dozadujte sa napravy, alebo to vytlacte, zalaminatujte a nalepte k znacke.
Cyklotrasu vyznačili znackari bez vedomia vlastnikov. Nepíšem, že cyklisti tam nemôžu vstupovať (každý má právo vstupovať na lesne pozemky, ďalšie obmedzenia sú konkretizované v zákone o lesoch), len treba vstupovať na lesné pozemky, tak aby aj cyklisti rešpektovali vlastníctvo a účel ciest, na ktoré sú primárne určené, teda v uvedenom prípade pre potreby lesného hospodárstva - ak niekde sa ťaží napr. nad cestou, tak rešpektujem pokyny pracovníkov a počkám kým má pustia ďalej (sú aj takí, čo v čase rezanie stromu idú popod ohrozený priestor).Samozrejme o usmernení viem, je to len nástroj na zjednotenie legislatívneho procesu úradov v zmysle zákona. Čo sa týka toho záveru sú to len skúsenosti.
Taipan v pohode, na začiatku na rúbanisku sme jeden suchár odtiahli, okolo ďalšieho čo sa podliezal urobili zospodu obchádzku, tak minimálne smerom dolu sa dá bez zosadnutia. Zo 5 prekážok v lese sme poriešili, ostal iba obrovský huňatý suchár čo sa obchádza zospodu. Na konci na rúbanisku sme očistili tenké konáre, aby sa dalo ľahšie preniesť, ale tam sme sa otočili, tak neviem ako vyzerá posledných pár 100m.
Žltú do sedla za Hradišťom sme išli 1.x, páčila sa, červená z Krížavy pod Minčol komplet zjazdná, pár obchádzok. Žltá z Minčola na Z tiež čistá, tam bolo kopec roboty, vďaka!! https://mapy.hiking.sk/?trasa=xlbC4
"Značka je umiestnená, resp. bola umiestnená na našich pozemkoch. Vandali ju už stihli odstrániť.
Jedná sa o značku, ktorá slúži predovšetkým na ochranu cyklistov.
V mapách je táto časť zvážnice zaznačená ako cyklotrasa, ale v textovej časti táto časť vôbec nie je spomenutá. O chybe sme informovali aj VÚC ako aj prevádzkovateľa cykloportálu, aby bola cyklistická verejnosť informovaná o tom, že tento úsek nie je cyklotrasou.
Tento úsek ani cyklotrasou nikdy nebol.
Nikomu nezakazujeme vstup na zvážnicu, ale vstupujúca osoba by si mala byť vedomá skutočnosti, že pohybom po nej podstupuje riziko."
Tak mat v terene alebo na mape vyznacenu oficialnu cyklotrasu bez vedomia vlastnika urcite vlastnika nepotesi. A je prirodzene, ze to riesi. Len davat zakazove znacky nie je zrovna idealne riesenie.
no na tejto mape síce je, ale v reále tam C-čko určite nie je...tá 5442 ide hradskou dolinou a aj v tom linku je návrat po tej istej trase...v reále tadiaľ nechodí nikto
Tak mat v terene alebo na mape vyznacenu oficialnu cyklotrasu bez vedomia vlastnika urcite vlastnika nepotesi. A je prirodzene, ze to riesi. Len davat zakazove znacky nie je zrovna idealne riesenie.
Trasa 5442 je na cykloportále zobrazená zle i keď prešla povoľovacím konaním na ŽP, tak urbár s ňou nesúhlasí. Úsek od lokality Pod Jedlovinou až po rázcestie pod chatou teda nie je značený v teréne. Musíme to na portále upraviť, aby to sedelo s realitou a značením. Trasa momentálne vedie iba v úseku od Nezbudskej Lúčky popod Starhrad hore na chatu.
Musim teda pochvalit, za urdrziavanie Anakondy a aj Taipana, kde niekto pekny kus roboty spravil /neni to veru easy/ .. a tiez Konskej onej .. aj ked teda sa mi zda, ze ta anakonda uz cerovkovatie /same chicken lines + dlazdenie kamenmi .. aj ked teda ten jeden skok cez strom je asi pasca na easy riderov / ... ovsem teda, po asi 2 rokoch, co som tam nebol, som celkom bol smutne prekvapeny z toho, co tam narobili z lesa. Pocitam, ze este sa pokusia aj o zbytok
Taipan som konecne absolvoval .. fajn, obomi smermi. Dole smerom na sever hlavne o odvahe (menit kluky) a opacne hned clovek citi, ci trenoval poctivo intervaly
Zltu, ako uz lukas spomenul, tiez pekne vycistili, bolo tam toho neurekom, ostatne aj cervena smer Micnol na sever je teda pekne prelezana (ale obchadzky su) oproti (tusim) minulemu roku.
Btw, existuje tam niekde, alebo existoval nejaky singel, ze Slepuch ? Nevideli sme nic .. podla mapy, ze by tam bolo. Chciplo to ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale to sme uz asi v zlej teme ...
// edit : apropo : mobac (mapovy podklad cz seznam ortho + hybrid + trails +poi + strava cycling) - ten tam ma zelene C (trasa 5442), tak to vyzera ako ofiko cyklotrasa - ked som siel tade naposledy (pedalovnik), tak som to moc nesledoval - ako to je ?
Aky boj? Vlastnik pozemku cyklotrasu nepovoli a hotovo. Povolenie je len na jeho dobrej voli.
K tomuto zaveru si sa na zaklade coho dopracoval?
Umiestnenie takychto znaciek nie je ani nevedomost, ale skor zamer eliminovat pocet ludi v lese.
Znacka je v rozpore s platnou legislativou. https://www.mtbiker.sk/forum/post937761.html#p937761
Takze kontaktujte vlastnika a dozadujte sa napravy, alebo to vytlacte, zalaminatujte a nalepte k znacke.
Tvoj 20k ..
beriem aj pilku
Dnes som bol, su aj popadane stromy daju sa obist tusim jeden som prenasal ☺
Žltú do sedla za Hradišťom sme išli 1.x, páčila sa, červená z Krížavy pod Minčol komplet zjazdná, pár obchádzok. Žltá z Minčola na Z tiež čistá, tam bolo kopec roboty, vďaka!!
https://mapy.hiking.sk/?trasa=xlbC4
Značka vyriešená. Už ju stihol niekto vydrapiť. 😀
"Značka je umiestnená, resp. bola umiestnená na našich pozemkoch. Vandali ju už stihli odstrániť.
Jedná sa o značku, ktorá slúži predovšetkým na ochranu cyklistov.
V mapách je táto časť zvážnice zaznačená ako cyklotrasa, ale v textovej časti táto časť vôbec nie je spomenutá. O chybe sme informovali aj VÚC ako aj prevádzkovateľa cykloportálu, aby bola cyklistická verejnosť informovaná o tom, že tento úsek nie je cyklotrasou.
Tento úsek ani cyklotrasou nikdy nebol.
Nikomu nezakazujeme vstup na zvážnicu, ale vstupujúca osoba by si mala byť vedomá skutočnosti, že pohybom po nej podstupuje riziko."
To je ta zelena znacka 5442 na chatu pod Suchym? V terene je realne vyznacena aj so stlpikmi?
http://za.cykloportal.sk/zelene-trasy/249-5442-Na-Suchý
misto cykloportal generuje zle linky na trasy (z mapy resp. z vyhladavania)
zly link: http://za.cykloportal.sk///za.cykloportal.sk/zelene-trasy/249-5442-Na-Suchý
To je ta zelena znacka 5442 na chatu pod Suchym? V terene je realne vyznacena aj so stlpikmi?
http://za.cykloportal.sk/zelene-trasy/249-5442-Na-Suchý
misto cykloportal generuje zle linky na trasy (z mapy resp. z vyhladavania)
zly link: http://za.cykloportal.sk///za.cykloportal.sk/zelene-trasy/249-5442-Na-Suchý
Trasa 5442 je na cykloportále zobrazená zle i keď prešla povoľovacím konaním na ŽP, tak urbár s ňou nesúhlasí. Úsek od lokality Pod Jedlovinou až po rázcestie pod chatou teda nie je značený v teréne. Musíme to na portále upraviť, aby to sedelo s realitou a značením. Trasa momentálne vedie iba v úseku od Nezbudskej Lúčky popod Starhrad hore na chatu.
Taipan som konecne absolvoval .. fajn, obomi smermi. Dole smerom na sever hlavne o odvahe (menit kluky
Zltu, ako uz lukas spomenul, tiez pekne vycistili, bolo tam toho neurekom, ostatne aj cervena smer Micnol na sever je teda pekne prelezana (ale obchadzky su) oproti (tusim) minulemu roku.
Btw, existuje tam niekde, alebo existoval nejaky singel, ze Slepuch ? Nevideli sme nic .. podla mapy, ze by tam bolo. Chciplo to ?
edit: Jezus .. akoze fakt. Toto je naschval.