Krásne fotky z Javorníkov. Boli sme nedávno s kamarátom na nočnom pochode Malou Fatrou, peši je to niečo úžasné, na bajku si to ale neviem predstaviť, musí to byť fakt suprčupr!
Po dnešnom ľahunkom zábehu do Kotešovského štrkoviska, som bol objavivší túto fosíliu, nikdy som nič podobné nenašiel, tak ma to nadchlo
včera v zostave kajco, panko a ja...klasika Martinky, cez Polom, Saračníky, vrchnou zvážnicou a potom po žltej značke cez Dlhú lúku na hrebeň pod Minčolom, ďalej po červenej po hrebeni pod Krížavu a po zelenej do Turia kuknúť 24hodinovku...
inak včera dve perličky, za Saračníkmi v zjazde na nás začal štekať maličký yorkshirský teriér, mysleli sme, že niekde za zákrutou bude majiteľka, ale nič...normálne toho psíka asi niekto vyviezol na kopec a nechal ho tam...chudák splašene pobehoval a potom sa stratil v lese...
no a tá druhá bola o dosť zaujímavejšia...hrebeň Krížava - Minčol zdá sa nie je len pre am.eňákov
no tak manžela (priateľa) so synom?, ktorí šli napred sme samozrejme nefotili...ani jeden z nich nemal prilbu, celkom by ma zaujímalo, odkiaľ vyštartovali a kam mali namierené...ale asi sa moc nepovozili...
Tak som rozmýšľal a napadlo ma, že cez víkend 24. alebo 25. júla (alebo v prípade zlého počasia by sa to mohlo posunúť o týždeň) by sme v prípade dobrého počasia mohli dať už vlastne tradičnú hrebeňovku Javorníkov CA - PU. Do CA pekne vlakom a hrebeňom Javorníkov až pekne do PU. Z PU domov vlakom, alebo silnejšie povahy by to mohli dať cez Maríkovú a PB aj na bajkoch
Celá hrebeňovka až do PU má asi 100 km pričom zhruba 80 km sa ide po hrebeni Javorníkov s peknými výhľadmi a pekným terénom. Beer stopy by mohli byť na Melociku, Kasárňach a Portáši. Tak už len aby Skull vybavil počasie a krásna akcia je na svete.
A motivačné foto z minulého roka
V nedeľu som Javornícku trasu absolvoval a samozrejme sme šli bájkom zo Žiliny, Veľkého Rovneho, Ráztoky, Ovsenovci, Melocik, hrebeňom aáaž na Portáš a odtiaľ po modrej dolú, cez obe Maríkové a z Udiče odbočkou a ouplně oužasným stúpaním na Jasenicu až do vytúženej Žiliny.
Pre informáciu pridám, že sme ráno vyrazli o 07:00 a do Žiliny sme prišli 20:45. Výlet na celý deň asi 120km, na Portáši majú teplomer na slnku, ktorý ukazoval 48°C, tak som to okorenil dvoma dvanástkami a jahodovicou. Celý pondelok som pregrcal a prespal, asi menší úpal, alebo nesadla cesnačka v motoreste za Svederníkom
Mal som 2 defekty, ktoré dovedna spôsobili hodinové meškanie, dovedna 6 dier v duši. Po ceste sme našli blikačku s logom ****, kto logo uhádne je jeho
Ále, tie Javorníky, to je nádhera, nenormálne scenérie, krásne trate, čučoriedky, na Portáši krásna obsluha, dvojitá. Škoda, že je to tak ďaleko, chodil by som tam každý víkend...
Dobrá reklama Pištík.
Zajtra teda odchod na nočný výjazd o 19:30 zo zastávky v Budatíne.
Trasa: Budatín - Zástranie - Vadičov (beer stop) - modrá k Melišovcom - Zlieň - singláčom smerom na Žiarce - červená do Budatína
Heh, aj by som sa pridal do Vadičova, nočný výjazd by som si dauu! Alee, v piatok odchádzam na Salzkammergut, hoc iba ako pasívny jazdič-pozorovateľ a nechcem dozvracať okolie a hlavne bajky
Ohľadom Javorníkov, našli sme dve cedule s označením Pitná Voda. Jedna je na Stratenci a druhá kúsok za ním v lese. Vodu sme však nenašli. Asi niekto so šípkami manipuloval, alebo je to tam zo srandy? Či?
dnes to bolo s o preteky, ale obisli sme este celkom na sucho, stara dobra trasa Varin- smer Brezany, Lietava a okolie, Sulov, skoro nikoho sme nestretli, ani
a este som sa chcela spytat, akym tempom asi pojdete Javorniky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po dnešnom ľahunkom zábehu do Kotešovského štrkoviska, som bol objavivší túto fosíliu, nikdy som nič podobné nenašiel, tak ma to nadchlo
no a tá druhá bola o dosť zaujímavejšia...hrebeň Krížava - Minčol zdá sa nie je len pre am.eňákov
Skratka vydareny zaber.
Celá hrebeňovka až do PU má asi 100 km pričom zhruba 80 km sa ide po hrebeni Javorníkov s peknými výhľadmi a pekným terénom. Beer stopy by mohli byť na Melociku, Kasárňach a Portáši. Tak už len aby Skull vybavil počasie a krásna akcia je na svete.
A motivačné foto z minulého roka
Pre informáciu pridám, že sme ráno vyrazli o 07:00 a do Žiliny sme prišli 20:45. Výlet na celý deň asi 120km, na Portáši majú teplomer na slnku, ktorý ukazoval 48°C, tak som to okorenil dvoma dvanástkami a jahodovicou. Celý pondelok som pregrcal a prespal, asi menší úpal, alebo nesadla cesnačka v motoreste za Svederníkom
Mal som 2 defekty, ktoré dovedna spôsobili hodinové meškanie, dovedna 6 dier v duši. Po ceste sme našli blikačku s logom ****, kto logo uhádne je jeho
Ále, tie Javorníky, to je nádhera, nenormálne scenérie, krásne trate, čučoriedky, na Portáši krásna obsluha, dvojitá. Škoda, že je to tak ďaleko, chodil by som tam každý víkend...
Zajtra teda odchod na nočný výjazd o 19:30 zo zastávky v Budatíne.
Trasa: Budatín - Zástranie - Vadičov (beer stop) - modrá k Melišovcom
a este som sa chcela spytat, akym tempom asi pojdete Javorniky