Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
Menší problém je v tom, že túto cestu naozaj sprístupnili len nedávno, takže nie je ešte na žiadnej mape. Ale neskôr zhotovím nejakú mapu a dám ju sem. Najskôr však pridám ďalšie foto.
Ja som tam as pred mesiacom zabludil, ked som chcel prejst zo Skleneho cez Vysoku do KUnesova, tak na jednej rubani sa mi stratila cervena, a zbehol som dolu az na tuto cestu. Je pekne spravena, siel som po nej asi 3 km, a potom je znacena aj zelena cyklisticka do Kunesova, len je strasne poriedko znacena, keby som nemal dobry orientacny zmyslel a keby som nesretol jedneho tipka, tak urcite pobludim. Ale toto pohorie odporucam, po cervenej so Skleneho je to nieco uzasne, je to taka pohodicka, a krasne vyhlady aj na Handlovsku stranu, aj smerom na turiec.....
Naozaj je problém nájsť hore tú odbočku na Kunešov, pretože ešte na jeseň tam osadili hríbik s tabuľkami. Bohužial od jari je tam už len holý bieli stlpik !
Pridávam ešte nejaké foto spomínanej cesty.
Dnes sme prešli časť hrebeňa od Kordíckeho sedla na Flochovú. Niektorí peší turisti tvrdia, že im rastlinstvo na Flochovej pripomína ruskú tajgu. Po tom čo som tam videl si myslím, že majú pravdu.
Akoze sa to neda stihnut? Ja som to absolvoval parkrat, tento rok sice ani raz, tento rok som siel len asfaltom na sturec a kralovu studnu a spat, ale minuly rok pekne zaciatok z Jastrabej cez kremnicke vrchy dalej maly sturec kralova studna krizna, tam nejaku horalku a naspat potom z maleho sturca po asfalte cez kremnicke bane a nevolne domov. Tusim je to okolo 140 km, ale uz si nie som isty, aby som zas nezavadzal, mozno to ma iba 120 km. Ale oplati sa. No a co sa tyka zo Zvolena cez Kremnicke vrchy, tak to sa musi dat, naspat predpokladam sturcom dolu cez Harmance, nie? Mozno by sa dalo este dolu tufnou zbehnut, to je pekny zjazdik, ale zas Sturec na bystricku stranu je lahodka.... Skoda ze som v Blave a nemozem ist s vama... Ale niekedy cez prazdniny urcite!!!!
stevo
Dnes sme prešli časť hrebeňa od Kordíckeho sedla na Flochovú. Niektorí peší turisti tvrdia, že im rastlinstvo na Flochovej pripomína ruskú tajgu. Po tom čo som tam videl si myslím, že majú pravdu.
Mas pravdu, okolo flochovej za tablou po odbocke na Mokru dolinu sa totalne zmeni krajina, zacina tam smrek, sice ich minule prazdniny dost preriedili harvestorom, ale nedosli az prilis daleko, takze pri odbocke na flochovske sedlo je to nedotknuta priroda, ta druha fotka co si fotil je nadherna... Uz sa nemozem dockat az skonci skuskove a pobrazdim znova Kremnicke vrchy, zatial jazdim iba tuna Male karpaty,ale je to dost nuda....
No my sme si na zostup zo sedla Flochovej vybrali červenú do sedla Turecká cesta a odtiaľ zvážnicou na hl. cestu. Nebola to dobrá voľba ! Príliš veľa tlačenia a hlavne posledný prudký zráz nad sedlom sme sa takmer šmýkali.
No my sme si na zostup zo sedla Flochovej vybrali červenú do sedla Turecká cesta a odtiaľ zvážnicou na hl. cestu. Nebola to dobrá voľba ! Príliš veľa tlačenia a hlavne posledný prudký zráz nad sedlom sme sa takmer šmýkali.
Hej, su tam tusim dva take padaky, ze musis ist povedla bicykla, ved som sa tam aj prehodil raz A potom je tam zopar hustych vyslapov. Ale nastastie je tam sedlo turecka cesta, my sme s bratom asi pred troma rokmi nevedeli, kam ta cesta vedie, tak sme to krvopotne prtlacili po cervenej az na Sturec, neodporucam, to je jedine pre pesich... Btw., nestretol som ta niekedy okolo prveho maja na tej novej ceste cez vojensky obvod pri Sklenom? Ja som tam stretol niekoho na bajku, co siel zo Slaskej, a ja som siel oproti, ma potom navigoval na kunesov. Lebo mas pisane ze si zo Slaskej...
Mozno by sa dalo este dolu tufnou zbehnut, to je pekny zjazdik...
asi si nešiel túfnou dolinou.. to nie je zjazd ale samovražda peší majú čo robiť aby prešli potokom ktorý ide dolinou a je tam kopec pováľaných stromov takže to vôbec neodporúčam ísť na biku
:D asi si nešiel túfnou dolinou.. to nie je zjazd ale samovražda peší majú čo robiť aby prešli potokom ktorý ide dolinou a je tam kopec pováľaných stromov takže to vôbec neodporúčam ísť na biku
Hej, ja som nemyslel chodnik po zelenej, ale ide tam dolu cesta, z nej sa odpaja zelena, a potom sa cesta meni na asfalt niekde pri takej vodarni alebo horarni tusim, siel som tade iba raz, ale bolo to fajne...
Ked uz ste sa tak rozpisali tak mi napiste nieco o hrebeni. Za kolko sa to tak asi da prejst s jedenim fotenim.
To tazko ked neviem ako rychlo ides, ale moj odhad je cca 4-5 hodin, na hreben sa da zvycajne dostat do 1-1,5 hodiny a ked si uz na troch krizoch, resp uz dolu od brestovej ti ide bezkarska trasa, po ktorej sa oplati ist, ide trosku miernejsie ako cervena, ja chodim vylucne po nej a z brestovej na tri krize to je nieco okolo 30 minut, z troch krizov to mas 30-40 minut na skalku, zo skalky je to dalsich 30 minut na tablu a z table tak 20-30 minut na flochovske sedlo. Z neho to je asi polhodinka na sturec. Ale ak pojdes cisto po cervenej, tak vlastne od troch krizov po kordicke sedlo to bude trvat trosku dlhsie,ale nesiel som to tade, takze sa neviem vyjadrit. Ked k tomu priratas nejaku tu zastavku na fotku a pokochanie sa vyhladom, tak mi z toho vychadza tych asi 4-5 hodin...
stevohort: Po včerajších skúsenostiach by som ten Tvoj časový údaj Sedlo Flochovej-šturec
predlžil aspoň na 1. hod.
Chris: Teba by som chcel odhovoriť práve od tohto úseku. Je to jeden úzky chodník zarastený
čučoriedkami a nižšie nízkimi smrekami. Miestami ho ani nevidíš. Lepšie urobíš ak sa vrátiš
do Kordíckeho sedla a spustíš sa na Turček. Ale tie výhľady odtiaľ boli nádherné.
Napr. : Krížna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pridávam ešte nejaké foto spomínanej cesty.
Akoze sa to neda stihnut? Ja som to absolvoval parkrat, tento rok sice ani raz, tento rok som siel len asfaltom na sturec a kralovu studnu a spat, ale minuly rok pekne zaciatok z Jastrabej cez kremnicke vrchy dalej maly sturec kralova studna krizna, tam nejaku horalku a naspat potom z maleho sturca po asfalte cez kremnicke bane a nevolne domov. Tusim je to okolo 140 km, ale uz si nie som isty, aby som zas nezavadzal, mozno to ma iba 120 km. Ale oplati sa. No a co sa tyka zo Zvolena cez Kremnicke vrchy, tak to sa musi dat, naspat predpokladam sturcom dolu cez Harmance, nie? Mozno by sa dalo este dolu tufnou zbehnut, to je pekny zjazdik, ale zas Sturec na bystricku stranu je lahodka.... Skoda ze som v Blave a nemozem ist s vama... Ale niekedy cez prazdniny urcite!!!!
stevo
Mas pravdu, okolo flochovej za tablou po odbocke na Mokru dolinu sa totalne zmeni krajina, zacina tam smrek, sice ich minule prazdniny dost preriedili harvestorom, ale nedosli az prilis daleko, takze pri odbocke na flochovske sedlo je to nedotknuta priroda, ta druha fotka co si fotil je nadherna... Uz sa nemozem dockat az skonci skuskove a pobrazdim znova Kremnicke vrchy, zatial jazdim iba tuna Male karpaty,ale je to dost nuda....
Hej, su tam tusim dva take padaky, ze musis ist povedla bicykla, ved som sa tam aj prehodil raz
Hej, ja som nemyslel chodnik po zelenej, ale ide tam dolu cesta, z nej sa odpaja zelena, a potom sa cesta meni na asfalt niekde pri takej vodarni alebo horarni tusim, siel som tade iba raz, ale bolo to fajne...
To tazko ked neviem ako rychlo ides, ale moj odhad je cca 4-5 hodin, na hreben sa da zvycajne dostat do 1-1,5 hodiny a ked si uz na troch krizoch, resp uz dolu od brestovej ti ide bezkarska trasa, po ktorej sa oplati ist, ide trosku miernejsie ako cervena, ja chodim vylucne po nej a z brestovej na tri krize to je nieco okolo 30 minut, z troch krizov to mas 30-40 minut na skalku, zo skalky je to dalsich 30 minut na tablu a z table tak 20-30 minut na flochovske sedlo. Z neho to je asi polhodinka na sturec. Ale ak pojdes cisto po cervenej, tak vlastne od troch krizov po kordicke sedlo to bude trvat trosku dlhsie,ale nesiel som to tade, takze sa neviem vyjadrit. Ked k tomu priratas nejaku tu zastavku na fotku a pokochanie sa vyhladom, tak mi z toho vychadza tych asi 4-5 hodin...
predlžil aspoň na 1. hod.
Chris: Teba by som chcel odhovoriť práve od tohto úseku. Je to jeden úzky chodník zarastený
čučoriedkami a nižšie nízkimi smrekami. Miestami ho ani nevidíš. Lepšie urobíš ak sa vrátiš
do Kordíckeho sedla a spustíš sa na Turček. Ale tie výhľady odtiaľ boli nádherné.
Napr. : Krížna