zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
Trasa ide aj cez uzemie urbaru Radosina, ktory na nase ziadosti nereaguje, nici znacenie aj mimo ich uzemia a najnovsie dali do lesov rampy so zakazmi vjazdu, co je v rozpore s lesnym zakonom i nariadenim ministerstva podohospodarstva o osadzani tabul v lese.
Bohuzial v tomto pripade je polovnictvo silnejsie a pokial to nepotlaci siroka verejnost, tak sa to nezmeni. Oni si myslia, ze my to tam robime pre seba a nasich clenov. Ochotu pomoct nejavi ani miestna samosprava. Blizia sa totiz volby
Tu traverzujucu trasu som bol pozerat, tam je potom problem s vojenskou strelnicou, co je nad Lipovnikom. Maju tam ochranne pasmo a nechceli sme tam riskovat znacenie.
Len potom nerozumiem tomu, kto tu trasu cez ich urbar povolil, ked nekomunikuju.
Pokial to s tym ochrannym pasmom nie je vysloveny zakaz, tak tie obavy sa mi zdaju prehnane, vsak to nie je strelnica pre bojove vrtulniky
Najblizsie a jedine teoreticky problematicke miesto trasy je 1.5km od strelnice , 100 m. vyskovych a aj keby tam neboli stromy, tak si myslim, ze z povahy terenu tam priama viditelnost na strelnicu ani nehrozi. http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html?gpx=forum.mtbiker.sk/resources/file/158823#x18.00503y48.59674z14m7v36
Kedze cervena v useku Bojna - Marhat uz existuje, z pohladu buducnosti v trasovani ma skor vyznam ten usek: Bojna - Uhrad - Smutny Vrsok - Skaliny - Medvedica - Izba. Na ten co hovoris?
Btw. K tej cervenej "popod Inovec" su niekde na webe GPS data?
Cez ich urbar to nepovolil nik, ked sa trasa legalizovala, mysleli sme, ze je tam iba druzstvo, obec a lesy SR. Od tych sa podarilo ziskat vyjadrenia, no az po zatreti znacenia sme zistili, ze je tam aj urbar. Problem je v tom, ze castokrat na urbar neprides, lebo mnozstvo lesnych pozemkov je nevysporiadanych, majitelia su iny ako obhospodarovatelia a podobne.
S tym ochrannym pasmom to zasa smiesne nie je a my si to na zodpovednost nezoberieme. Je tam strelnice pre gulomety, ktore maju vraj dostrel az cez 2 km. Ochranne pasmo je cca. 3 km od strelnice kvoli odrazom a zatulanym gulkam. Stat by sa nemalo nic, no pre istotu sme tu trasu tadenedali.
Trasa ktoru spominas, nevylucujeme, plan pre tuto oblast budeme robit tento rok. Pod trasou "popod Inovec" myslis aku? Okolo Inovca, ci? GPS bude na cykloportal TN. Onedlho ho prerobime.
Inak davam do pozornosti novy web: http://za.cykloportal.sk - nedavno sme spustili a je tam cca. 1000 km cykloturistickych tras v ZA kraji. Tento rok este planujeme TT a BA.
S tym usekom to veru nevyzera optimisticky. Aj tie rampy mozu byt v podstate reakcia na (v danom useku nelegalne) cykloznacenie, lebo predtym tam neboli.
Oficialne znacenie tam tak skoro nebude, kedze nereaguju a nekomunikuju, tak prakticky nemame co robit. Druhou vecou je, ze zabranit pohybu cyklistov v lese nemozu, zakon im to neumoznuje. Cize tie rampy a tabule su zbytocne a smiesne.
Ide skor o prejav primitivizmu a zaostalosti. Bohuzial tak uz to na Slovensku chodi.
Ahojte.
Plánujem prejazd hrebeňom Inovca z TN do PN prakticky čisto po červenej TZT, je to v pohode jazditeľné alebo sú tam nejaké úseky ktoré treba obísť inou trasou?
A tiež ktorý smer trasy je lepší? TN>PN alebo opačne?
Díky
ak pojdete za Ostrym vrchom dalej po cervenej tz smer Panska javorina, treba ratat s tlacenim, od Pod Ostrym vrchom sa bude dat zasa v sedle ale len po stupanie na Pansku Javorinu, tam zasa tlacenie, a ked uz tam idete treba ist aj na rozhladnu na Panskej Javorine, usek z Panskej Javoriny na Preliacinu a nasledne zjazd z nej je pekny
Na Marhat to bude asi tlacenie, ten sme obisli zapadnym traverzom
ale ked uz pojdete na rozhladnu na Panskej Javorine, tak potom nevynechajte ani rozhladnu na Marhate to tlacenie na Marhat je kratucke a potom kusok za Marhatom je este jedna kratka stojka, kde bude treba bike vyniest
- urcite budete potrebovat vodu, co si pamatam, tak jediny pramen je "pod Preliacinou" v zjazde z Panskej Javoriny, ale je dobre oznaceny, je tam klasicky smerovnik/hribik, treba zist zo znacky asi 100-200 metrov
- hreben po Pansku Javorinu ma svoje zaujimave pasaze - je miestami narocnejsi a bude treba potlacit, ale bude sa vam pacit (vykricniky hore kopcom som este teda nikde inde nevidel
- my sme to isli z TN po cervenej do Trencianskeho Jastrabia, mate tam po ceste Chatu pod Ostrym vrchom, kde sa da obcerstvit - ale od chaty smerom dalej pracuje zapratavac ze ani Kobyla by sa nemusela hanbit ...usek je to ale pekny, od chaty singel , pred Jastrabim uz ku koncu boli lesne cesty
- na Inovecku chatu ide rozbity asfalt, asi 8 km z Jastrabieho, stale ma rovnaky profil, ziadne strmsie useky, dost nuda
- co sa tyka Marhatu, je tam rozhladna a par usekov bude treba potlacit, ale nic mordoidne, Marhat je posledny narocnejsi usek, potom su to ciste malokarpatske dialnice
- ak by ste potrebovali zbehnut z magistraly skor, tak sa da cez Gonove Lazy po modrej a zelenej na Vytoky - su to vsetko lesne cesty
- isiel som dole aj zo Sedlo Gajda/Trhovicna luka po zelenom naucnom chodniku ale je to vymyte, v strede je jarok - isiel som to v dazdi, ale ani za sucha neocakavam nejaku kvalitu...
- z dvoch nezavislych zdrojov som dostal odporucanie na modru znacku z Bezovca, cez Tematin do Luky - ale este som nemal sancu to ist
Ahojte.
Plánujem prejazd hrebeňom Inovca z TN do PN prakticky čisto po červenej TZT, je to v pohode jazditeľné alebo sú tam nejaké úseky ktoré treba obísť inou trasou?
Díky
Ten singel vyzera super. No pozeram to vase GPSko a celkom slusna porcia teda dlzkova aj vyskova. Vdaka za tipy, mozno to rozdelime pocas vyjazdu na mesnie skupinky podla toho kto bude chciet co vidiet a vladat.
- urcite budete potrebovat vodu, co si pamatam, tak jediny pramen je "pod Preliacinou" v zjazde z Panskej Javoriny, ale je dobre oznaceny, je tam klasicky smerovnik/hribik, treba zist zo znacky asi 100-200 metrov
Pramen je aj na Jakubovej pred Ostrym Vrchom (Vtacim vrskom), len to chce zist asi 100 vyskovych nadol, popr na Zrube (Útulňa Izba) pod Ostrym vrchom - to je ale tiez asi 100-150 vyskovych dole z hrebena.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To znamena, ze trasa ide vylucne cez neurbarske lesy a aj tak s tym maju problem?
Nepresne som to napisal. Myslel som odbocku pod Jelenimi Jamami z hlavnej zvaznice traverzujucej Marhat/Beleny Vrch na tu horsiu, strmsiu lesnu cestu dolu do doliny http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x17.97294y48.60793z15m7v36
Bohuzial v tomto pripade je polovnictvo silnejsie a pokial to nepotlaci siroka verejnost, tak sa to nezmeni. Oni si myslia, ze my to tam robime pre seba a nasich clenov. Ochotu pomoct nejavi ani miestna samosprava. Blizia sa totiz volby
Tu traverzujucu trasu som bol pozerat, tam je potom problem s vojenskou strelnicou, co je nad Lipovnikom. Maju tam ochranne pasmo a nechceli sme tam riskovat znacenie.
Pokial to s tym ochrannym pasmom nie je vysloveny zakaz, tak tie obavy sa mi zdaju prehnane, vsak to nie je strelnica pre bojove vrtulniky
Najblizsie a jedine teoreticky problematicke miesto trasy je 1.5km od strelnice , 100 m. vyskovych a aj keby tam neboli stromy, tak si myslim, ze z povahy terenu tam priama viditelnost na strelnicu ani nehrozi.
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html?gpx=forum.mtbiker.sk/resources/file/158823#x18.00503y48.59674z14m7v36
Kedze cervena v useku Bojna - Marhat uz existuje, z pohladu buducnosti v trasovani ma skor vyznam ten usek: Bojna - Uhrad - Smutny Vrsok - Skaliny - Medvedica - Izba. Na ten co hovoris?
Btw. K tej cervenej "popod Inovec" su niekde na webe GPS data?
S tym ochrannym pasmom to zasa smiesne nie je
Trasa ktoru spominas, nevylucujeme, plan pre tuto oblast budeme robit tento rok. Pod trasou "popod Inovec" myslis aku? Okolo Inovca, ci? GPS bude na cykloportal TN. Onedlho ho prerobime.
Inak davam do pozornosti novy web: http://za.cykloportal.sk - nedavno sme spustili a je tam cca. 1000 km cykloturistickych tras v ZA kraji. Tento rok este planujeme TT a BA.
Myslel som tu cervenu z Radosiny.
Ide skor o prejav primitivizmu a zaostalosti. Bohuzial tak uz to na Slovensku chodi.
Blatko
Zapad slnka nad Piestanmi
Díky
Na Marhat to bude asi tlacenie, ten sme obisli zapadnym traverzom
- hreben po Pansku Javorinu ma svoje zaujimave pasaze - je miestami narocnejsi a bude treba potlacit, ale bude sa vam pacit (vykricniky hore kopcom som este teda nikde inde nevidel
- my sme to isli z TN po cervenej do Trencianskeho Jastrabia, mate tam po ceste Chatu pod Ostrym vrchom, kde sa da obcerstvit - ale od chaty smerom dalej pracuje zapratavac ze ani Kobyla by sa nemusela hanbit
- na Inovecku chatu ide rozbity asfalt, asi 8 km z Jastrabieho, stale ma rovnaky profil, ziadne strmsie useky, dost nuda
- co sa tyka Marhatu, je tam rozhladna a par usekov bude treba potlacit, ale nic mordoidne, Marhat je posledny narocnejsi usek, potom su to ciste malokarpatske dialnice
- ak by ste potrebovali zbehnut z magistraly skor, tak sa da cez Gonove Lazy po modrej a zelenej na Vytoky - su to vsetko lesne cesty
- isiel som dole aj zo Sedlo Gajda/Trhovicna luka po zelenom naucnom chodniku ale je to vymyte, v strede je jarok - isiel som to v dazdi, ale ani za sucha neocakavam nejaku kvalitu...
- z dvoch nezavislych zdrojov som dostal odporucanie na modru znacku z Bezovca, cez Tematin do Luky - ale este som nemal sancu to ist
post728638.html#p728638
tu aj trasa co sme isli http://www.gps-tour.info/sk/92/detail.84465.html
Díky
Určite si pozri aj video - http://www.mtbiker.sk/video/7057/hrebenom-povazskeho-inovca-z-trencina-do-piestan.html
youtube.com/watch?v=fx4csuPH0RY&t=0
Nepostrehol som, ale pozeral som si aj nove prispevky
Pramen je aj na Jakubovej pred Ostrym Vrchom (Vtacim vrskom), len to chce zist asi 100 vyskovych nadol, popr na Zrube (Útulňa Izba) pod Ostrym vrchom - to je ale tiez asi 100-150 vyskovych dole z hrebena.