V tejto téme by som rád videl vaše postrehy, kde sú pri BA (kružnica s polomerom cca 50km) takéto výšlapy na hranici šlapateľnosti.
Z môjho repertoára, najprv všeobecne známe:
- červená na Pajštún z Borinky (posledné 2 razy, čo som tam bol, v úvode som mal problém, musel som zastaviť),
- žltá na Dračí Hrádok od potoka (v súčasnosti je problém ísť dolu, no predtým sa dala),
- červená na Konské hlavy (banalita),
- červená na Čmelok (tam som bol zatiaľ len raz v snehu, tak som ho nedal),
- červená na Skalnatú (vyšiel som len pod to záverečné prudké stúpanie),
- červená na Dev. kobylu od Devína, záverečné stúpanie žľabom po šutroch a serpentíny (záver vidím ako nešlapateľný),
- stojka na Karloveskej MTB lige (aj keď tá sem asi nepatrí),
- od parkoviska pod hradom v Hainburgu (J strana) hore na Schlossberg,
- ...
a potom trošku menej známe:
- "žľab" zo Sandbergu, ktorý sa potom napojí na zelenú a vedie na vrchol Dev. kobyly (pekný tréning výdrže v stúpaní),
- pozdĺž plota základne na kobyle (J strana), kde sú pekné šutríky,
- modrá od amfiteátra v Rači po Malú baňu (smer Horný Červený kríž),
- ...
To je zatiaľ tak všetko, čo mi napadlo. Privítal by som ďalšie tipy a postrehy, príp. aj fotečky. Témou sledujem asi to, aby tu bol nejaký prehľad prudkých stúpaní, z ktorých by potom vyšli cca 2-3 "naj".
1. serpentíny so schodmi od mesta (brány Ungarntor),
2. šotolinovú stojku od parkoviska pod hradom (futbalové ihrisko, J strana kopca),
3. "cestu" priamo hore po skalách (z J) typu "hŕŕŕ na ně",
4. mierne serpentínovú cestičku, ktorá vyústi hneď za 1. bránou, no nikdy som ňou tuším nešiel.
Ty asi myslíš bod č.4. A ospravedlňujem sa, že som tvrdil, že sa mýliš.
Všetko je v poriadku, to si v podstate netvrdil, len konštatoval.
Pridam aj mojich favoritov
- luka na Kolibu, prva pri Rohatke, tusim stara lanovka, druha luka pred novou lanovkou
- zvaznica zo Snezienky pod lanovkou
- Certov Kopec
lto: Od Čermáka. Od Pez. baby je stúpanie na Skalnatú "v pohode" (vzhľadom na kopec od Čermáka
Brudick: Tie kamene tomu práve dodávajú správny ráz.
...inak nepojde zajtra niekto cervenu? Pojdem Jur-Koliba-Baba-Čmelok-Pk-Jur. Idem okolo 9:00. Len či nahodou.
Daj vedieť tvoje pocity.