Potreboval by som poradit od lokalnych bikerov aka je zjazdnost z Martinskych holi po cervenej smerom na Hornu Luku - Klak ..... Cielom je prejst z Vrutok cez Martinky, dalej v podstate hrebenom Malej Fatry a pokracovat cez Strazovske vrchy do Noveho mesta nad Vahom, alebo este dalej cez Povazsky Inovec do Piestan. Od Noveho mesta nad Vahom alebo Piestan cez Male Karpaty dalej na zapad to uz mam zjazdene.
Hlavne mi ide o to, aby som bol co najviac v sedle (minimalizovat tlacenie) a vyhnut sa asfaltu ak je to mozne.
Budem povdacny za kazde info alebo odporucanie trasy v spominanom useku. Vobec ten usek nepoznam. Prikladam aj zatial planovanu trasu v gpx. pre ilustraciu keby mal niekto zaujem.
Este raz vopred dakujem za kazdy postreh.
Super. Dakujem za postrehy. Je mi jasne, ze uplne bez nosenia to nepojde kedze je to zvacsa po turistickej. Dalej od Klaku smer Cicmany - Nove mesto to uz nepoznas?
Cervenu potom si uz nepamatam, a ked aj, tak som to asi siel opacne, ale na Strazov sa mi zda, ze sme nikdy nesli po cervenej na luku pod, ale po zvaznici. Zjazd dalej je fajn. Ale tuna ti lahko pomoze lukas6s8p
Nosit treba inak asi len ten kusok na Klak, kde sa velmi neda tlacit, to ostatne sa da tlacit.
Vsetko ale beriem za sucha, max. sem tam kaluz, za mokra by niektore useky boli asi docela dost narocne.
Z Cicmian po cervenej popod Vapec a dalej k Trencinu a na Inovec, to uz sa mi zda, nestoji ani za rec, asi aj na graveli to pojde
tu trasu navrhol nejaky planovac? su to vsetko len turisticke znacky a vela z nich v SR nieje zrovna ideal na bike.
napr. Fackov - Cicmany by vedel rtl poradit.
cicmany - strazov po cervenej mas skoro cele na peso. toto je po zelenu znacku zjazdne - https://sk.mapy.cz/s/pulusojova na konci lesnej cesty (je tam aj chatka) najdes singel ktory ta privedie na zelenu. potom trosku vynesies hore. pokial viem cervena zo strazova na zliechov je momentalne dost zapadana stromami. cervena zo Zliechova po Srvatkovu luku je v pohode. okolo Vapca bude dost tlacenia. z poruby hore by som siel inak. z pod Holazni je to az na par miest pekne. z Teplic priamo hore kolmo na vrstevnice?
vravim je tam vela usekov na prekvapenie. na turistiku ok na bike by som to volil inak. ak sa teda chces vozit.
Ta spodna je krajsia a dlhsia, no da sa skratit, v pripade zaujmu doplnim prip. poslem gpx
tu trasu navrhol nejaky planovac? su to vsetko len turisticke znacky a vela z nich v SR nieje zrovna ideal na bike.
napr. Fackov - Cicmany by vedel rtl poradit.
cicmany - strazov po cervenej mas skoro cele na peso. toto je po zelenu znacku zjazdne - https://sk.mapy.cz/s/pulusojova na konci lesnej cesty (je tam aj chatka) najdes singel ktory ta privedie na zelenu. potom trosku vynesies hore. pokial viem cervena zo strazova na zliechov je momentalne dost zapadana stromami. cervena zo Zliechova po Srvatkovu luku je v pohode. okolo Vapca bude dost tlacenia. z poruby hore by som siel inak. z pod Holazni je to az na par miest pekne. z Teplic priamo hore kolmo na vrstevnice?
vravim je tam vela usekov na prekvapenie. na turistiku ok na bike by som to volil inak. ak sa teda chces vozit.
Ahoj
Dik za info
Praveze kazdy planovac to hodi pre bike po okreskach alebo pre turistiku po nezjazdnych usekoch. Preto sa snazim pozbierat info a prilozenu trasu upravit aby bola co najviac zjazdna.
Aky maraton to spominas? By som si dohladal ich gpx.
Ta spodna je krajsia a dlhsia, no da sa skratit, v pripade zaujmu doplnim prip. poslem gpx
Parada.
Dik
Dik za info
Praveze kazdy planovac to hodi pre bike po okreskach alebo pre turistiku po nezjazdnych usekoch. Preto sa snazim pozbierat info a prilozenu trasu upravit aby bola co najviac zjazdna.
Aky maraton to spominas? By som si dohladal ich gpx.