moc by som sa nespoliehal na daktore rady, napriklad na tuto :
Mimo to nezapomínejte, že trasu, kterou ujedete na kole za hodinu, půjdete pěšky 5 – 6 hodin!
isli sme s polovickou z race na pajstun a spat raz bikom a raz peso, nakoniec bikom tro trvalo dlhsie ako peso
here kopcom nevladala ani tlacit bike, dolu kopcom sa bala co i len tlacit bike
ale skusim ta ist sam, aby som si overil moju teoriu
prave ju citam...zaujimave citanie
o fyziologii, technike, papanie, atd......a ako tu niekto spominal oddych, odpocinok, revitalizacia, ako chces si to nazvi je v treningu najdolezitejsi....kto by to povedal, nie?
chystam od oktobra zimny trening ktory bude vyzerat takto
2x tyzdenne trenazer 1h tazke prevody doraz na silu....
2x týždenne posilnovna ...na nohy drepy vypony predkopavanie zakopavanie....tazke vahy 4-6 opakovani....ostatne casti tela lahke vahy a 20 opakovani..
1x tyzdenne beh cca 6 km
a podla pocasia este vyjazd cez vikend cca 50 km
ja trenazer praveze zlahka, frekvencne, tepy okolo 70% maxima...3-4x tyzdenne po 90min
posilka 2x tyzdenne cele telo, stredne vahy, 12 opakovani...na nohy stredne vahy a bud drepy alebo legpress...o ostatne sa postara beh a trenazer
beh 2-3 tyzdenne po 14km...aerobna zona
a bike vonku podla pocasia...ale asi iba vikend, kedze z roboty budem chodit uz po tme
ja to cez zimu sa snazim robit takto
2x do tyzdna trenazér - trening v pasme ZDV
2x do tyzdna - Spinning /intervali a podobne/
+ vykendy bežky ked sa dá alebo podobne aktivity nejaké a teraz este uvazujem ze viac behavat, ma nahovaraju. tak uvidime .
cez zimu posilka , bezky, beh, aj bike Ono nie je zima ako zima. Niekedy sa aj v zimnych mesiacoch da dat plnohodnotne vyjazdy, niekedy zas pocasie, ze ani svokru vyhnat
...
moze byt? alebo ako to robite vy?
Na ťažké prevody môžeš zabudnúť... Nič ti to nedá. Pekne ľahké a točiť a točiť. Zamerať sa na posed (trup nehybný, žiadne mykanie sa a ďatlovanie hlavou, kývajú sa len nožičky, žiadne hobľovanie sedla) a techniku pedálovania (správne postavenie chodidla a prešľapávanie päty). Aj na výjazdoch.
Boli časy, že do prvého jarného dňa sme nedávali hrubú a na kazete maximálne 17-tka, menej už nie.
Mám podobnú dilemu, ale skôr by som namiesto rotopedu riešil spinningový bicykel (možnosť nastavenia geometrie podľa svojho biku).
Takže trenažér alebo spinningový bicykel?
Asi trenazer. Spinner sa nikdy nevyrovna tvojmu bajku (geometriou).
Ale....je jedno co kupis, bude to pred telkou nuda a utrpenie. Skor si kup permanentku na SPINNING a krasne v partii, pri dobrej hudbe a pohlade na zenske zadky (sedavam zasadne vzadu miestnosti) das ovela lepsi vykon ako doma
zas neni dobre celu zimu len prespinovat asi, lebo tma to mas vkuse pomaly nad ANP ale ja to striedam...treba aj ZDV cibrit trosku na tom trenazeri kazdopadne na trenazeri mam pocit ze ide cas 10 krat pomalse
Presne tento trenažér mám doma , je to celkom dobré ,ale strašne pomaly pri tom ubieha čas hoci sa pozeráš aj na telku alebo debatuješ v kruhu rodiny ktorá Ťa so seba zaprením toleruje v obývačke pri večernom programe.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
odpocinok je v treningu najdolezitejsi
Posilka a na biku striedanie intenzity a hľa
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/category/4/14/31/
http://peloton.cz/trenink-vyziva
http://www.kcslaviapraha.cz/index.php?clanek=novinky&podobsah=78
http://alltraining.cz/informace/clanky/
Teraz prave zachvilu zacina cas, kedy sa startuje trening do noveho roku
moc by som sa nespoliehal na daktore rady, napriklad na tuto :
Mimo to nezapomínejte, že trasu, kterou ujedete na kole za hodinu, půjdete pěšky 5 – 6 hodin!
isli sme s polovickou z race na pajstun a spat raz bikom a raz peso, nakoniec bikom tro trvalo dlhsie ako peso
here kopcom nevladala ani tlacit bike, dolu kopcom sa bala co i len tlacit bike
ale skusim ta ist sam, aby som si overil moju teoriu
prave ju citam...zaujimave citanie
o fyziologii, technike, papanie, atd......a ako tu niekto spominal oddych, odpocinok, revitalizacia, ako chces si to nazvi je v treningu najdolezitejsi....kto by to povedal, nie?
2x týždenne posilnovna ...na nohy drepy vypony predkopavanie zakopavanie....tazke vahy 4-6 opakovani....ostatne casti tela lahke vahy a 20 opakovani..
1x tyzdenne beh cca 6 km
a podla pocasia este vyjazd cez vikend cca 50 km
posilka 2x tyzdenne cele telo, stredne vahy, 12 opakovani...na nohy stredne vahy a bud drepy alebo legpress...o ostatne sa postara beh a trenazer
beh 2-3 tyzdenne po 14km...aerobna zona
a bike vonku podla pocasia...ale asi iba vikend, kedze z roboty budem chodit uz po tme
2x do tyzdna trenazér - trening v pasme ZDV
2x do tyzdna - Spinning /intervali a podobne/
+ vykendy bežky ked sa dá alebo podobne aktivity nejaké
...
Na ťažké prevody môžeš zabudnúť... Nič ti to nedá. Pekne ľahké a točiť a točiť. Zamerať sa na posed (trup nehybný, žiadne mykanie sa a ďatlovanie hlavou, kývajú sa len nožičky, žiadne hobľovanie sedla) a techniku pedálovania (správne postavenie chodidla a prešľapávanie päty). Aj na výjazdoch.
Boli časy, že do prvého jarného dňa sme nedávali hrubú a na kazete maximálne 17-tka, menej už nie.
Takže trenažér alebo spinningový bicykel?
Ale....je jedno co kupis, bude to pred telkou nuda a utrpenie. Skor si kup permanentku na SPINNING a krasne v partii, pri dobrej hudbe a pohlade na zenske zadky (sedavam zasadne vzadu miestnosti) das ovela lepsi vykon ako doma