Meteorológovia na tento víkend sľubujú pekné počasie a tak by som chcel v nedeľu po minuloročnej prestávke prejsť moju obľúbenú jesennú trasu z Levoče do Prešova (resp. Lipan) cez Levočské planiny . Ak by mal niekto záujem pridať sa ku mne napíšte. Išlo by sa z Prešova do SNV vlakom o 7:45. Košíčanom ide rýchlik o 8:05. Ďaľšie info, mapu, foto z tohto pojazdu spred dvoch rokov môžete pozrieť tu: post215426.html#p215426
Túto trasu môžete pozrieť aj tu: http://www.bikemap.net/route/122729
Uz asi mesiac som nebikoval kvoli krizom, potom prechladeniu a tak, ale ked slubis normalne tempo, tak budem silno uvazovat (aj ked na mna je to pekelne skoro rano ).
Na Bišari su popadane stromy, cesta do Nižneho Slavkova zo Sribernej katastrofalna, odporučam použiť Spišsku, Javorinku a Tichy Potok alebo sa držať značky, ale opačnym smerom, smer Tichy Potok cez čerňakovec
To Baroncek: Vďaka za info. Na Bišári je taký polom, že je neprejazdný? Uvažujem o zjazde zo Striebornej lúky cez Jaškovec. Ďalšou alternatívou je zjazd do Tichého Potoka okolo chaty Javorinka.
To PeterG a ďalší: Kľudne sa pridaj, na tejto trase sa ani nedá mať rýchle tempo, keď sú výhľady tak na každom kroku zastavujeme a buď fotíme alebo vychutnávame pohľady na okolitú prírodu. Je to taká nedeľná, sviatočná a pohodová bikovačka.
Na 90% sa pridám aj ja, uvidím ako na tom budem v nedeľu ráno.
( V sobotu končíme sezónu v letnej krčme )
Som 3 mesiace po ťažkej búračke - na biku, takže kondička nic moc, ale už 2 týždne trošku jazdím.
Mal by som to zvládnuť,
lebo Tá trasa stojí za to.
Chcem dnes vecer (pravidelne stretnutie) navrhnut tuto trasu (ale nasim tempom). 2 baroncekNa Bišari su popadane stromy, cesta do Nižneho Slavkova zo Sribernej katastrofalna, odporučam použiť Spišsku, Javorinku a Tichy Potok alebo sa držať značky, ale opačnym smerom, smer Tichy Potok cez čerňakovec
Vedel by si to upresnit?
To Srsen: túto pozvánku som tu hodil aj kvôli tebe, tak dúfam, že to s tým nepreženieš a v nedeľu sa stretneme.
To Pišta: Je to presne tak ako si nakreslil. Pozri http://www.bikemap.net/route/388172
Pre tých čo sa rozhodli zajtra prísť, odchody platia ako je uvedené vyššie. Stretneme sa vo vlaku alebo v SNV pri výsadku. Dúfam, že počasie bude priaznivé.
OK! Ja som sa rozhodol prísť a dúfam, že sa Sršeň dnes nerozbije, lebo mi povedal, že keď sa nerozbije, tak príde. Berem aj šarkana, keď bude fúkať ako dnes, nech máme zábavu
Ta mapka čo poslal Pista je ok, odporučam zajsť na Stribernu, je tam nadherne, a vratit sa podľa mapky, Jaškovec zasadne nie ,dole cez Torysu most zobrala voda,pošlite nejake foto,
Obával som sa toho, že voda zobrala mostík cez Torysu. Takže vďaka za info. Viem ešte jednu zostupovú cestu zo Striebornej hory, a to okolo tej chaty doľava. Už som tam išiel na biku aj posledne na bežkách. Skončil som v Brezovičke. Zostup zvolíme po porade s partiou nad Oľšavicou. Foto samozrejme hodím ak sa zaň nebudem musieť veľmi hanbiť.
Tak ako bolo? Kolki prezili? Nam sa zacala zostava komplikovat tak sme to nakoniec nahradili len pojazdenim v okoli. (Na viacerich sa zacinaju prejavovat hriechy mladosti.)
Bolo super, veď ako inak v takom počasí. Nakoniec sme boli dvaja s Boris.kom. Aj v Prešove úradovali choroby, oslavy a tak podobne.
Pár slov k trase. Po Oľšavicu super, ďalej zaúradoval kravský faktor. Najprv sme skúšali ísť smerom na Javorinku, potom smerom na Bišár. Jedným aj druhým smerom sa cesta zmenila na kravami dobre premiešané bahníčko. Takže sme dali downhill spred Bišára do Tichého Potoka po červenej značke. Na pár miestach sme museli zísť z biku, hlavne v horných partiách ale inak po tých dažďoch prekvapujúco zjazdné. Odporúčal by som za Oľšavicou pokračovať smerom na Brutovce k vykrývaču. Odtiaľ po cyklotrase smerom na Podproč a ďalej terénom na Vyšný Slavkov.
Tu je pár fotos.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To PeterG a ďalší: Kľudne sa pridaj, na tejto trase sa ani nedá mať rýchle tempo, keď sú výhľady tak na každom kroku zastavujeme a buď fotíme alebo vychutnávame pohľady na okolitú prírodu. Je to taká nedeľná, sviatočná a pohodová bikovačka.
( V sobotu končíme sezónu v letnej krčme
Som 3 mesiace po ťažkej búračke - na biku, takže kondička nic moc, ale už 2 týždne trošku jazdím.
Mal by som to zvládnuť,
lebo Tá trasa stojí za to.
2 baroncek Na Bišari su popadane stromy, cesta do Nižneho Slavkova zo Sribernej katastrofalna, odporučam použiť Spišsku, Javorinku a Tichy Potok alebo sa držať značky, ale opačnym smerom, smer Tichy Potok cez čerňakovec
Vedel by si to upresnit?
To Pišta: Je to presne tak ako si nakreslil. Pozri http://www.bikemap.net/route/388172
Pár slov k trase. Po Oľšavicu super, ďalej zaúradoval kravský faktor. Najprv sme skúšali ísť smerom na Javorinku, potom smerom na Bišár. Jedným aj druhým smerom sa cesta zmenila na kravami dobre premiešané bahníčko. Takže sme dali downhill spred Bišára do Tichého Potoka po červenej značke. Na pár miestach sme museli zísť z biku, hlavne v horných partiách ale inak po tých dažďoch prekvapujúco zjazdné. Odporúčal by som za Oľšavicou pokračovať smerom na Brutovce k vykrývaču. Odtiaľ po cyklotrase smerom na Podproč a ďalej terénom na Vyšný Slavkov.
Tu je pár fotos.
My sme tu krcmu zavreli az v nedelu
takze opat
No nic nabuduce