Bol som tam len raz a to na 1,5 po ceste .
Preto sa vas chcem opytat na nejake dobre zjazdy zjazdne na HT najlepsie by bolo keby tie trasy boli napr. po znacenych turisti. cestach alebo zacinali a koncili pri niecom znamom aby som sa tam nestratil.
Uz som sa asi moc rozpisal jednoducho napiste trasu z nitry alebo z drazoviec odkial mam ist hore a kade sa spustit dole THX
a odkial chces prist? na zobor sa na biku najlepsie dostanes asi po klasickej turistickej od liecebneho ustavu(sem-tam budes tlacit, mozno aj viac, zavisi podla tvojich schopnosti). no a potom mozes ist na drazovsky kostolik - co je celkom v pohode zjazdik alebo smerom na zibricu(neviem ako si zdatny, ale predpokladam tak polovica trate je tlacenie resp nosenie biku
1)a odtial po zltej az na meskov vrch, kusok po neznacenej luke (alebo zelenej?) az sa dostanes na modru a po somarskej luke (modra) az hore na pyramidu pripadne zobor (netlaci sa)
2) odtial po modrej pripadne je tam usek aj po neznacenej (dost siroka lesna cesta) do sedla pod zibricou a odtial cervenou na zobor (tam sa aj tlaci, niekde aj pri zjazde)
3) drazovce hore na kostolik a odtial chvilu po neznacenej, ale pomerne frekventovanej neskor po modrej az k LU a tam je viac moznosti - po zltej na meskov vrch a dalej ako 1) (myslim, ze kusok sa tlaci) - modrou az hore, aj tam by si asi tlacil alebo neznacenou poza LU, kde sa netlaci a tusim sa neskor napaja na cervenu
a zjazdy ako hovoril pali pripadne 1) opacne
samozrejme lepsie je ukazat, ako popisat, aj by som sa podujal, ale zalezi od terminu, zajtra pravdepodobne nie
preco mam pocit, ze cela trasa z drazoviec po liecebak je znacena?
radsej by som bol za nieco kde sa dlhsie povozim a nebudem musiet moc zosadat z biku pri zajzde .
btw poradte aj ktora varianta bude lepsia smerom hore z podhoran na zobor.
ale asi ste zvolili lepsiu variantu, tam tlacit nemusis vobec, na trojchotar som este nesiel vobec, neviem ci sa to da, skor do sedla pod zibricou
Liecebny ustav - Drazovce kostolik. Na tejto ceste sa nachadza aj krizovatka so zelenou ktora smeruje na Meskov vrch, tak tymto smerom ide tiez cyklisticka znacka, ale uz si nepamatam farbu, bud zelena abo modra, ta znacka ide cez Meskov do Podhorian, velmi prijemny zjazdik a dooobre dlhy
Ak by ste nahodou niekto vedel o tom odkial, a kam tieto trasy smeruju budem rad ak sa ozvete, bo rad by som ich presiel kompletne, no ked neviem odkial kam idu tak je to asi nemozne a predsa len tie znacky nie su na kazdom piatom strome ako turisticke, takze by bolo asi dost tazke ich sledovat. Dikes moc a enjoy your ride
myslis ze si niekto dal aj namahu s tym spravit plechove nelegalne cykloznacky? bo zopar som tam videl aj takych
post874167.html#p874167
Tu si vyber podľa chuti: http://mtb.waymarkedtrails.org/cs/?zoom=15&lat=48.35789&lon=18.11911&hill=0#routes