Potreboval by som bicykel pre chlapa co ma 150 kg a 2m.Mal by to byt taky trekingovy bicykel.Taky aj na asfalt aj do lesa.Ak by ste o takom vedeli,prosim, dajte linky.Dakujem
skôr by som volil normálny mtb + prípadne iné plášte
napr. gary fisher a trek sú do 136kg hmotnosti jazdca, merida má ale oficiálne max. 120kg dokopy (biker + bike)
zišiel by sa cenový limit
edit: napr. pri gt neviem aký je hmotnostný limit
fuuu no konštrukčná hmotnosť pokiaľ nie je vyslovene uvedené inak je 120 kg... v podstate je to +25%...
treking alias cross, tam vidím problém s pevnosťou
myslím že Kona mala modely kde sa počítalo s "trošku sloníkom"? taká Caldera... alebo Five-O keby nemal s menším zdvihom zmršenú geošku...
možno že ani Pells Thorr by nebol márny
Prípadne konzultovať s Duratecom, ktorý by mohol urobiť nejaký pevnejší rám na zakázku. Keď som s nimi pred pár rokmi komunikoval v tejto istej otázke, tak to ponúkali.
Cr-Mo rám by to tiež mal zvládnuť. Výrobcov je pomenej a na Slovensku sú ťažšie dostupné, ale iste sa dajú zohnať. Ja mám v šope starého Mongoose IBOC Comp, na ktorom som jazdil 13 rokov, z toho väčšinu času som mal nad 130 kg...
Inak, so 600 EUR asi nepochodíš, v tej cene podľa mňa nič nenájdeš. Ale ak si sa (správne!) rozhodol zhodiť hmotnosť prostredníctvom bicyklovania, tak sa vykašli na šetrenie. Je to jeden z mála spôsobov, ktorý funguje a treba sa rozhodnúť - buď do toho ideš (a potom nemá zmysel šetriť), alebo sa ti to nezdá (a potom radšej nič nekupuj).
No, sedlovka by to mala vydržať, ale všetko je možné. Ale myslím si, že prvé, čo bude treba upraviť, sú kolesá, bude treba prepliesť na silnejší výplet. Inak mu budú špice praskať jeden za druhým.
Za 6 stovák aj keby zohnal rám čo ho unesie a nepokrúti sa tak bude osadený komponentami ktoré umrú v strašných bolestiach
Stred na 4hrane prípadne nejaký lacný ISIS ,náboje-ráfiky-výplet ...
Mimochodom kvalitné brzdy tiež niečo stoja.
Co vyvadzate? Ved EN ht nech si zoberie a je po probleme ajkeby mal 200kg tak to pri xc jazde neposkodi
Inac nikde nevidim cenovu relaciu, a Lapierrik vravi dobre.
fuuu no konštrukčná hmotnosť pokiaľ nie je vyslovene uvedené inak je 120 kg... v podstate je to +25%...
myslím že Kona mala modely kde sa počítalo s "trošku sloníkom"? taká Caldera... alebo Five-O keby nemal s menším zdvihom zmršenú geošku...
Tulenik on pisal do 600 eur a ty mu radis Pells THORR a One five 0 - sorry ale tie idu id 1500 eur.
osobne si myslim ze najprv by mal shcudnut chlapik niekde vo fitku alebo zacat behat
150 kg a behať? to kolená nevydržia... a asi ani obehový systém
a fitko ... je spravidla anaeróbne cvičenie ... a na schudnutie treba aeróbne ... plus nežrať a nebeerovať (predpokladám že tak nejako sa do toho stavu dostal) - v jeho stave je IMHO už celkom jasný dôvod na liposukciu...
ad Thorr - neviem o akej cene to šemotíš:
Tulenik nerob sa az taky mudry kopa ludi chodi to fitka shucdnut moj kamos mal 105 kil a shudol na stacionarnom bicykli a plus na strojoch vo fitku 15 kil tak sa nesnaz presvedcit ze vo fiktu neschudne.
osobne si myslim ze najprv by mal shcudnut chlapik niekde vo fitku alebo zacat behat
Dream, si komik. Nechaj nanho, ako chce schudnut, dolezite je, ze chce. Je setsakra rozdiel medzi cumenim dlhe hodiny do steny na stracionarnom bicykli a bicyklovanim vonku. No a behanie s takou hmotnostou je rovno poukazka k lekarovi...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
napr. gary fisher a trek sú do 136kg hmotnosti jazdca, merida má ale oficiálne max. 120kg dokopy (biker + bike)
zišiel by sa cenový limit
edit: napr. pri gt neviem aký je hmotnostný limit
http://www.mtbr.com/cat/bikes/frameset/merida/merida-dakar-670-1999-cr-mo/PRD_351340_119crx.aspx
http://www.cykloshop.cz/nikita2/karta.php3?ID=28
Cr-Mo rám by to tiež mal zvládnuť. Výrobcov je pomenej a na Slovensku sú ťažšie dostupné, ale iste sa dajú zohnať. Ja mám v šope starého Mongoose IBOC Comp, na ktorom som jazdil 13 rokov, z toho väčšinu času som mal nad 130 kg...
Inak, so 600 EUR asi nepochodíš, v tej cene podľa mňa nič nenájdeš. Ale ak si sa (správne!) rozhodol zhodiť hmotnosť prostredníctvom bicyklovania, tak sa vykašli na šetrenie. Je to jeden z mála spôsobov, ktorý funguje a treba sa rozhodnúť - buď do toho ideš (a potom nemá zmysel šetriť), alebo sa ti to nezdá (a potom radšej nič nekupuj).
... a to mám len 194 cm a 110kg (v spodnom prádle na lačno
aby si chalan nechtiac neužil doteraz možno nepoznané
Stred na 4hrane prípadne nejaký lacný ISIS ,náboje-ráfiky-výplet ...
Mimochodom kvalitné brzdy tiež niečo stoja.
Inac nikde nevidim cenovu relaciu, a Lapierrik vravi dobre.
Tulenik on pisal do 600 eur a ty mu radis Pells THORR a One five 0 - sorry ale tie idu id 1500 eur.
a fitko ... je spravidla anaeróbne cvičenie ... a na schudnutie treba aeróbne ... plus nežrať a nebeerovať (predpokladám že tak nejako sa do toho stavu dostal) - v jeho stave je IMHO už celkom jasný dôvod na liposukciu...
ad Thorr - neviem o akej cene to šemotíš:
http://pcshop.pells.cz/sport/default.asp?cls=spresenttrees&strid=767&scaid=330&stishowtype=1&Page=3
Dream, si komik. Nechaj nanho, ako chce schudnut, dolezite je, ze chce. Je setsakra rozdiel medzi cumenim dlhe hodiny do steny na stracionarnom bicykli a bicyklovanim vonku. No a behanie s takou hmotnostou je rovno poukazka k lekarovi...
potom uz len budem komik