Chcem sa spýtať na váš názor,budem rád za každú radu neviem si vybrať medzi Jekyllom a Geniusom....cenovo ich môžem obidva zohnať za 2100€ stým, že Jekylla by som dostal najskôr v Júni....
tu su linky :
http://kola-scott.cz/horska-kola-2011/celoodpruzena-mtb-kola/panska-kola/trail/celoodpruzene-horske-kolo-scott-genius-40
http://velosprint.sk/shop/c.224_558/cannondale-jekyll-4-wht-11.p.23493
Vopred veľmi pekne ĎAKUJEM
Zvyčajne je tá záruka aj tak na dve veci, keďže okrem tesnení tam nemá prakticky čo pustiť. Ale je to vyšpekulované tak, aby servis zarobil, na druhej stránke ako poistka výrobcu.
Už mi prešlo pár tlmičov a vidlíc rukami a sú ľudia, ktorý môžu jazdiť 3 roky bez servisu a sú ľudia, ktorým je pol roka málo. A ak Ti odídu tesnenia a Ty na totmo jazdíš ďalej, opotrebujú sa aj časti, ktoré by bežne nemali problém. No a toto je presne ošetrené tou podmienkou servisu po roku. Nedá sa to riešiť individuálne, tak je to nastavené takto. Takže celé to má dve stránky.
Ale v paxi platí, ak všetko funguje 100%tne ako má, tak sa nič nestane, keď to nezrepasuješ dva roky.
Ak sa Ti ten bike páči a je to to čo chceš, kľudne doň choď. Určite to už majú všetko lepšie vychytané, no a Geniusov už v okolí jazdí viacero. Takže nevidím dôvod na paniku. Je pravda, že do FR parku alebo na tvrdé EN by som takýto tlmič radšej nechcel, no na to nie je ani ten bike stavaný. Takže ak chceš Trail-bike s lockom a znížiteľným zdvihom vzadu, s Geniusom budeš spokojný.
Všeko mám zo skuseností.
Inac dik za skusenosti a rady, si frajer
Tej pevnej osky je veru škoda...
Repas vyje bežne na 100 € či už u klasického tlmiča alebo komplikovanejšieho. Akurát, že tie klasické od Foxu napr bežne repasujem za štvrtinu. Takýto atypický tlmič by bolo zaujímavé repasovať, no zatiaľ som nenašiel odvážlivca, ktorý by mi takýto tlmič na repas dal. Ale možno časom budem vedieť robiť aj takéto čosi ... sám neviem čo bude.
Predsalen je tých tlmičov vo svete menej ...
nooooooo plusy su v +vej komore a minusy v -sovej komore
chcem pocut vsetky minusy od teba ked si teda tolko mudrosti pojedol...
aky Haibike?o com zase ty krutis?nechapem?
jazdím na haibiku za 1080 eur, ktorý má vlastne dosť podobnú výbavu ak si odmyslím vidlicu a tlmič
ak teda rátame cenu bez nejakých zliav 3599 eur, tak je to extrémne predražený bike. Dáme nejakú 30% zľavu (čo je asi také maximum čo by sa počas sezóny dalo vybaviť, pri scotte sa možno podarí aj viac
Jednoducho mať toľko eur na bike, to by som si 2x rozmyslel či kúpim nejaký vyčačkaný jednočap s neštandardným tlmičom, kolesami na rýchloupinákoch a pod., keď máš xx možností a dokonca aj poskladať niečo výnimočné by sa dalo.
Ak máš vysnívaný Scott kúp ho. Ak začneš váhať a pozerať po miliónoch lacnejších riešeniach, nakoniec sa tak zamotáš, že kúpiš kravinu. Tak to tuná chodí. Nechcem to tu viac rozvádzať lebo začína vznikať spam.
Podstatné je plniť si sny a potom sa z toho tešiť.