Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
Ešte predsa niečo - pýtal som sa, či sa s podbným problémom už stretli, odpoveď bola, že vrámci SR a ČR nie.
ale oni to vsetko aj tak poslu cechom a ti to potom riesia.
Ked to posles naraz na dve adresy: [email protected] /cesi/ a [email protected] /nemci/,
tak sa to z [email protected] vrati ako spam.
Aj tak si myslim, ze je to lepsie najprv poslat len nemcom [email protected] a oni to preposlu cechom,
pretoze zrejme od nich chcu aj spetnu odozvu ako sa to riesilo.
Nic teda proti bratom cechom, ale sicher is sicher.
K predošlému postu sa však sám vrátim. Nakoniec sa ukázalo, že problém bol v niečom celkom inom. Už je to dávnejšie vyriešené a nebežal som hneď sem vypisovať o čo šlo, váhal som, predsa len sa necítim ako nejaký kverulant. Ale predsalen som sa rozhodol to zverejniť.
Takže nieže neboli dotiahnuté skrutky, to by bola prkotina. Ukázalo sa, že tam úplne zabudli dať podložky, následkom čoho teleso vahadla a sedlovej vzpery o seba treli a boli už celé poškriabané. Odfotil som to a poslal TG. Ten sa veľmi ospravedlňoval a že nevie ako sa to mohlo stať a hneď objednal z Nemecka aj nové vahadlo, aj vzperu aj podložky. Keďže som nechcel zase celý bicykel baliť a posielať a čakať týždne, kým to obehne, navrhol som, respektíve žiadal som, aby mi ich rovno preposlal a že si to sám zmontujem. Súhlasil a tak sa aj stalo. Teraz je s tým dúfam definitívne pokoj. Len som zvedavý, či sa po čase zase nebudú uvoľňovať tie ložiská. V tom prípade by som sa asi už Nerváka celkom zbavil.
Canyon LUX CF 8.9 veľkosť L kúpený 03/2014, do 10/2014 najazdených cca 3000km, maratóny, XC a pod., žiadne skoky ani iný extrém, ktorý by takýto bike nemal zvládnuť. Ku koncu sezóny som urobil klasickú bikerskú chybu => dôkladné umytie a údržba, no a samozrejme, že sa to stalo => prasklina na ráme (dokonca dve). Ale nie, teraz vážne. Začalo sa to prejavovať jemným „pukavým“ zvukom, najmä pri silovejšom šliapaní, alebo šliapaní v stoji. Najprv som objavil vlásočnicovú prasklinu na laku na sedlovej trubke tesne pod uchytením vahadla zadnej stavby (viď foto 1 a 2).
Priebeh reklamácie:
15.01.2015 e-mail s popisom a fotkami na adresu [email protected]; následne rýchla, vecná a korektná komunikácia s CZ zastúpením Canyonu.
19.01.2015 dohoda, že bike musí ísť fyzicky do Nemecka.
22.01.2015 e-mail od CZ zastúpenia o objednaní prepravy na vopred dohodnutý termín.
26.01.2015 kuriér preberá kompletný bike (zabalený v pôvodnej krabici), prepravu platí Canyon.
30.01.2015 e-mail z Canyon Nemecko (AJ), že bike dorazil, s popisom komponentov „naviac“ (držiak cyklopočítača, magnet cyklopočítača na kolese, košík na fľašu).
...zopár dní nervozity a strachu ako to dopadne a sporadicky komunikácia s CZ zastúpením o priebehu reklamácie.
19.02.2015 e-mail z Canyon Nemecko (AJ), že reklamácia je vybavená a bike je zasielaný späť.
25.02.2015 bike doručený prepravnou spoločnosťou. Prepravu platí Canyon.
Vymenený rám za modelový rok 2015 (viď foto 7 a
Na nový rám, zabudli dať také gumové „záslepky“, ktoré sa dávajú zo spodnej strany hornej rámovej trubky (viď foto 9)
Netreba sa báť priamej kúpy od tohto predajcu cez internet. Z mojich skúseností je priebeh reklamácie korektnejší a hladší ako u množstva kamenných predajní.
ohladom tlaku - je to typujem debon air., ktory vo vseobecnosti ludia musia fukat na relativne vysoky tlak, no pokial ti uz usiel olej do komory cely tlmic sa moze javit makksi.
odporucam otvorit a spravit servis., nic zlozite., pokial mas naradie.. ak by ti chybala gulicka na utesnenie napis mi., viem ti par dat. pokial ti tlak stale bude mimo po servise, treba povkladat cervene spacre do komory... znovu plati to iste, ak potrebujes napis mi, nejake urcite mam.. (akurat si zisti ci su zhodne na debon air komoru, to ti neviem potvrdit, ale typujem skor ze ano.)
13.8. Som ceskemu zastupeniu Canyonu mailom oznamil problem s tlmicom, prilozil som aj foto a video toho piskania. Za cca 2 hodiny prisla odpoved, ze tlmic sa bude reklamovat u SK zastupenia pre Rock Shox v Cyklo Zitny.
14.8. Dohodnutie terminu vyzdvyhnutia tlmica kurierom (plati canyon)
18.8. Vyzdvihol kurier balik
3.9. Som nevydrzal a pisal CZ zatupeniu ci nevedia aky ma priebeh moja reklamacia. Do pol hodiny odpoved, ze tlmic im dnes dorazil, ze mi ho zajtra odoslu. Pytali si adresu :/
4.9: Mail od CZ zastupenia, ze tmic bol odoslany.
Tak snad v pondelok alebo utorok dorazi. S priebehom reklamacie som spokojny, rychly a bezproblemovy pristup. Len ma zarazila ich otazka,ze na aku adresu maju tlmic odoslat, pripadalo mi to tak, ze poriadne asi ani nevedeli komu ma ist. Ktovie ako by dopadlo keby som im napisal aj skor, mozno by som ho mal aj skor. Uvidime na vyjadrenie ak nejake dali k tlmicu. Potomto sem este hodim. Link na video s piskanim tlmica: https://www.youtube.com/watch?v=sX1QtpIAb_o