potrebujem poradiť najlepšie z osobnej skúsenosti. rozhodujem sa medzi Canyon CF SL 29 7.9 SE a Ghost HTX Lector 2977. Ani jeden si neviem na slovensku naživo niekde v predajni obzrieť. výbava je v podstate totožná. Aj cena by bola rovnaká.
http://www.canyon.com/_sk/mountainbikes/bike.html?b=3282
http://www.ghost-bikes.sk/44502-htx-lector-2977-black-white-red-2014
Dík za rady...
posledný komentár: 26. 4. 2011 o 12:43
Kolesá má Canyon asi o dosť ľahšie.
Ghost nieje problem vyskusat....HTX maju rovnaku geometriu ramu a je jedno ci je to karbonovy alebo duralovy alebo actiniovy ram
je to to iste co chces ty len nema karbonovy ram...
Ten Ghost môže mať tiež kolesá s prijateľnou hmotnosťou ak použijú 1.8 výplet (čo dúfam že nie, potom by som ich ani v základe neodporúčal pre niekoho s vyššou hmotnosťou), CL XT náboje nie sú ťažké, ale tie ráfiky už ťažšie sú.
Vo všeobecnosti bude Canyon o trošku obratnejší, niekto to možno aj pocíti. Má o trošku dlhšiu geometriu ak som dobre pozeral. Má pevnú os aj vzadu, má v základe dvojprevodník... U mňa by vďaka tomu vyhral, ale musím spomenúť že by som skúsil zohnať aj niečo dostupné u nás. Vo výpredaji je dosť iných možností.
- pevná 29 karbón je na to kde jazdím tá pravá
- výbavu komplet XT
- dizajn (a tu sa mi páčia len ten Canyon a Ghost) nakoľko spĺňajú všetky ostatné požiadavky a sú v cene ktorú si môžem dovoliť.
k tým výpredajovým bajkom nenám dobrú skúsenosť. objednal som si v septembri Ghosta (Canyon som ešte nepoznal) a samozrejme aj keď všade ho mali skladom, tak v skutočnosti moju veľkosť (najbežnejšiu na 180 cm) už nikde nemali... a tak som čakal na nové modely..
Geometriu by si si musel vyskusat...to je jasne. ale Ram je podla mna v mezchybnom spracovani a tie pevne osi su tiez paradne.
No vzdy som jazdil iba Shimano a packy (az na daky stary crosovy bike) a teraz mam na tom canyone zmes X0 a X9 a ide bezchybne. Sice tam mam Gripy ale aj tie maju dake vyhody. zatial idu bezchybne.
Grand Canyon AL 9.9: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-canyon-grand-canyon-al-9-9-12-46646/
Ghost HTX 29 Actinum 7000: http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-ghost-htx-29-actinum-7000-12-45954/
Oba dostali celkom dobré hodnotenia. Celkovo by som sa skôr priklonil k tomu Canyon; predsalen pomer cena/výbava má lepší. Do úvahy by som bral dizajn rámov. Canyon má taký dosť klasický, no ten Ghost je trochu špecifický. Vďaka tomu trojuholníku medzi hornou a sedlovou trubkou je horná trubka o niečo nižšie a v tom kritickom mieste, kde sa meria standing clearance je o cca 2 - 3 cm nižšie čo by som videl ako veľkú výhodu Ghosta. Či to má vplyv na tuhosť rámu je druhá vec, ale keže má také dobré hodotenie, tak asi moc nemá. Takže to by mohlo byť rozhodujúce. Ak si typ cyklistu, ktorý často zosadá z bajku; niekam sa dovezie, pokuká, zas nasadne, inde zoskočí a pokuká atď... tak skôr ten Ghost, alebo ak len nasadneš a zosadneš až doma tak skôr Canyon. Ešte čo by stálo za spomenutie, Canyon má špecialny úchyt prehadzovača na tom krehkom šrovbe, ktorý sa zlomí ak by sa mal odtrhnúť prehadzovač a tak sa nepoškodí rám a ani prehadzovač by sa nemal. Okrem toho nevidím moc rozdiel v kvalite tých dvoch rámov, vyber si aj podľa toho, ktorý sa ti viac pozdáva. Komponenty si už pomeníš ako chceš.
V základnej výbave ako už bolo spomenuté je hlavný rozdiel v kolesách. Kolesá sú snáď ten najdôležitejší komponent na bicykli. Ten Ghost, naboje sú síce XT, ale je to stále shimano. Váha a tuhosť sú jedna vec, no dôležité je aj hladkosť chodu nabojov. Sú tie XT náboje vôbec na zapúzdrených priemyselných ložiskách? Myslím, že nie. Ovela skôr sa opotrebujú a celkovo ich chod bude určite ťažší ako na DT Swiss. Tie DT Swiss kolesá sú úplne niekde inde. (Len) Vďaka nim Canyon má hodne na vrch od toho Ghosta. Ak by si bral ten Ghost, odporúčam upgrade kolies.
Ten CUBE, k nemu nemam žiadne pripomienky. Je parádny aj super výbava (v rátane kolies).
Váha bude približne rovnaká, trošku horšie brzdy oproti XT, Reba porovnateľná s FOX vidlicou, možno ho ešte vedia zohnať.