Rád by som sa poradil či má ešte význam kupovať bicykle ( ako nové, super stav rámy bez oderkov škrabancov a pod ), rok výroby ale 2013, carbon rám a najvyššie komponenty. Kolesá sú 26-tky. Váha je okolo 11Kg, tlmiče Fox kashima. Výbava je veľmi dobrá, váha rovnako, jedine rok výroby a rozmer kolies ma trápi...
Servis bicyklov viem robiť doma, meniť čapy, premazať, meniť ložiská, brzdy jediné čo neviem je servis tlmičov FOX, oba bicykle ale majú doklad o servise v Slovkolexe....Za ceny ako sa predávajú pod 1.500€ ťažko zoženiem takéto výbavy, carbon a váhu cca 11kg.
Aký máte na to názor ? Ak je to minimálne jazdené a pod...
Ďakujem
posledný komentár: 29. 7. 2023 o 10:15
posledný komentár: 10. 6. 2020 o 20:34
posledný komentár: 18. 9. 2017 o 22:09
kvalititavne to kolo bude uplne v pohode. Cena ale mi pride prestrelena.
Neviem či na občasné jazdenie cez víkendy sa mi oplatí investovať toľko peňazí....skôr mi ide o pomer kvalita komponentov/ váha. Rozumnú váhu pod 13kg majú carbon bicykle a tie novšie ako som spomínal idú nad 2.000€
To by sa relatívne oplatilo nie ? Ak by som zobral že kúpim bike bez servisu týchto tlmičov, sedlovky, a ďalších bŕzd som na úrovni 1.150€.......
DIK
ak ano, budu to lopaty
Radsej 2020 bajk na Deore so zakladnym Rockshox tlmicom/vidlou, ako 10 rocny bajk na 10 rocnom XTRku a s 10 rocnou ka$himou (ktora je sama o seba absolutny bulsit).
Ano, celkom isto HTcko bude pohodlnejsie
Ss materialom isto problem nebude,max. tak o-kruzky, gufera, pneumatiky,duse,gripy.
V pripade tohto bajku este otazka, ci pojdu zohnat spice, ale myslim, ze este ano,
neskumal som to podrobne, ale jednu viditelnu vec tam vidim, tie XT kluky stali asi tak 1/3 tych XTR. Dnes samozrejme ten rozdiel nie je taky, pokial nechces menit prevodniky
Ss materialom isto problem nebude,max. tak o-kruzky, gufera, pneumatiky,duse,gripy.
V pripade tohto bajku este otazka, ci pojdu zohnat spice, ale myslim, ze este ano,
Sram tu sice schytava hate, ale je to aj dost otazka preferencie. Mne sa viac paci odozva Sramu. Mal som aj bike na NX a nejaky dramaticky rozdiel medzi X01 nevidim. Ano jasne, radi to rychlejsie presnejsie ale aj NX zaradilo vzdy ten stupen ktory som chcel.
Shimano XT mi prislo oproti X01 take tazkopadne a pomalsie. Ale je to o preferencii, niekomu tuhsia odozva Shimana sedi viac.
No, ak odmyslime tlmic, tak jazda 29 so sirsimi rafikmi a objemnejsimi plastami bude vzdy pohodlnejsia ako na 26ke, lebo to koleso je vacsie. Jasne ze tlmic pomoze, ale urcite to nebude ako na modernom fulle s 29 kolesami.
Ale ano, je to aj preferencia, okrem pripadov, kedy ti samovolne preskajue a zadrhava sa /moje 11sp XT , alebo svojho casu 9sp XTR s rapid fire/.
co sa tyka 29er, nerozporujem, ale prave ten tlmic, resp. zadne odpruzenie je nieco, co proste HT nema, aj keby malo 36" kolesa
edit: kazdopadne ... pokial sa jedna o lahky pohodlny bajk, tak asi v tej cene tomu tazko bude nieco dnes konkurovat. Podstatne je ale potom otazka servisu, nahradnych dielov, moznosti pripadneho upgrade /prevody,kazeta, pneumatiky/. Nieco vydrzi, nieco treba castjesie menit. Neviem kolko vazi spominany Trek, ale asi by som z tohto hladiska siel skor do neho, aj ked Canyon vyzera na pohlad krajsie