Pardon ze to tu znova rozoberam ale nikde som to tu nenasiel.V jednom shope som sa zahladel do http://www.lapierre-bikes.co.uk/lapierre/x-country-mountain-bike/2010/x-control-210-2010 Takze vie niekto ako sa na tom jazdi chcem si to zaobstarat na jar resp. novu sezonu. Jazdil by som les, horu, obcas cestu teda pokila sa dostanem do terenu cca 10-20km je to vhodne aj na cestu alebo budem trpiet. A ako to je z tym tlmicom kedze to nema lock out. dakujem
Jednému nechápem, načo uťahovať rebound na tlmiči pre krotenie zadnej stavby? Rebound sa má raz nastaviť podľa tlaku v tlmiči tak, aby nekopal a viac sa s ním nehrať. .
Jazdim na Xcontrol 310 ( 5800km ) rocnik 09. Davam Lapierrovi za pravdu, ze LO na tlmici nieje potrebny, z dovodu konstrukcie zadnej stavby. Pri porovnavani chodu pocas vyjazdov s inymi bikami je to fakt nehojdavy tip. Rebound mam nastaveny na moje optimum, ale aj napriek tomu ho na dlhych vyslapoch po pevnom podklade uzatvaram v rozsahu 3x klik a je to citelné. Samozrejme strati na citlivosti ale ta stavba sa potom uz ani nepohne. Koliesko na danom tlmici LP je dobre dosiahnutelne aj za jazdy, preto to nemam problem pouzivat ( napr. na tlmici RS je to absolutne nedostupne vzhladom na umiestnenie kolečka ). Takze po roku pouzivania mozem X control odporucit.
Ešte poznámka k E***** s Brainom: Pri Braine sa dá samozrejme nastaviť citlivosť reakcie.
Ja jazdím od februára tohto roku Stumpjumper FSR s Brainom. Tu je Brain citlivejší ako u E*****.
Brain sme nastavili v predajni a odvtedy som sa tlmiča nedotkol. Úplná spokojnosť. (Najazdené má k dnešku 850 km.)
Zdravím vás! Neviem ako to na fóre funguje a či si niekto ešte prečíta môj príspevok, ale ak áno, chcel by som sa opýtať, či neviete niekto nakoľko sa má tlakovať tlmič lp air / oil 165 mm (aspon dúfam že je to taký). Píšem to sem, lebo nechcem kvôli tmu zakladať novú tému. Dnes som kúpil Lapierre (x-control 210) a nemam s tým skúsenosť. Dík za rady
Zdravím! Chcel by som sa opýtať majiteľov Lapierrov (ja mám x-control 210, ročník 2010) či nemajú problém, že by im tam niečo v strede praskalo. Neviem či to robí niekde v kĺboch kde sa trie zadná stavba, alebo to robí stred v klukách. Ale hlavne keď sa do toho opriem tak to vŕzka, praská, puká, alebo ako by som to nazval. Neviete čo to môže byť a ako by som to odstránil?
Pukať na biku môže kadečo. Ja mám s tým veľké skúsenosti . Na novom hardtaile mi najprv pukal ľavý pedál. Po prepláchnutí olejom na chvíľu prestal, potom som ho vymenil za nášlapné. Ďalej mi po pár dažďoch a búrkach začalo pukať v sedlovej trubke, tak som ju vytiahol a jemne namazal vazelínou. Pomohlo. Aktuálne mi sem tam vydá zvuk hlavové zloženie alebo prestavec, to som ešte neodstránil.
Na fulle ti rôznych zvukov môže vydávať viacero vecí, skús postupne premazať všetky pohyblivé diely... Možno ti to tiež robí len napr. sedlová trubka, ako mne.
Pukat ti moze cokolvek. Od sedlovky alebo jej zamku az po loziska zadnej stavby, vratane lozisiek v klukach. Loziska v klukach som menil po prvych 800 km od vtedy mam pokoj a loziska zadnej stavby som vymenil po cca 14 000 km. Takze musis vyspecifikovat povod zvuku a potom mozes rozmyslat nad opravou.
Bude to nieco v strede, kde mas kluky cas od casu(no nie casto a pravidelne) to aj mne pukne no myslim ze je to vec dotiahnutia, ktora sa bude riesit pri najblizsej navsteve servisaka. Moj nazor
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jednému nechápem, načo uťahovať rebound na tlmiči pre krotenie zadnej stavby? Rebound sa má raz nastaviť podľa tlaku v tlmiči tak, aby nekopal a viac sa s ním nehrať. .
Potom môžeš hodiť dojmy a pocity časom, pre nejakého budúceho záujemcu o X.control.
Ja jazdím od februára tohto roku Stumpjumper FSR s Brainom. Tu je Brain citlivejší ako u E*****.
Brain sme nastavili v predajni a odvtedy som sa tlmiča nedotkol. Úplná spokojnosť. (Najazdené má k dnešku 850 km.)
http://lapierre-bikes.co.uk/upload/lapierre/owner-manual.pdf
Proste sa riaď podľa takejto podobnej tabuľky čo máš na sedlovej trubke:
Na fulle ti rôznych zvukov môže vydávať viacero vecí, skús postupne premazať všetky pohyblivé diely... Možno ti to tiež robí len napr. sedlová trubka, ako mne.