V podstate su totozne. 2014 hlavne lepsie vyzera a ma o chlp lepsie brzdy(menej zle), inac klasika, tazky bike s absoutne nefuncknou vidlou XCT a najlacnesjimi komponentami. "Velke znacky" take biky predavaju za 500, takze CTM sa "oplati". Ale odporucam najskor zacat studovat komponenty a osadenia bajkov, sam za par dni prides na to ze quadru naozaj nechces...a budes rad ze si ju nekupil a netresikas si teraz hlavu. Ak mozes urcite prihod aspon na bike s XCR vidlou http://www.ctm.sk/model/zephyr/ 2014, ak mas hmotnost do 80kg bude ta vidla aj slusne fungovat a ma aj solidnejsie komponenty ako su tie hrackarske na quadre. Ale ak chces naozaj dobry bike s paradnou vzduchovou vidlou, uz naozaj slusnymi komponentami, modernym ramom, 27,5" kolesami musel by si prihodit na http://www.ctm.sk/model/caliber-1-0/ , ked sa popytas po obdhodoch zozenies ho aj za 600 a za 200€ naviac oproti quadre budes mat asi "10x" lepsi bajk. Ak prezries ine vlakna tak vela ludi tu zhana bajk za 400-500(staci prelistovat 5 poslenyh stran) a niektori si nakoniec nechali poradit a kupili aspon caliber1, rozdiel je to velky.(hlavne vidla)
Zdravím pýtali ste sa na nejaký názor na bicykel rambler 3.0 som jeho majiteľom (CTM Rambler 3.0). Uvažoval som nad kúpou modelu zephyr alebo qadra 3.0 ale nakoniec som sa rozohodol pre rambler a svoje rozhodnutie rozhodne neľutujem. Tak ako už niekto spomínal možno to nie je bicykel pre profesionálnych jazdcov ale ja ako rekreačný jazdec si ho neviem vynachváliť. Od začiatku júna mám najazdených okolo 380 km zatiaľ bez akýchkoľvek problémov. Na garančke po 100 km mi servisak iba dotiahol zadný brzdový kotúč a to bolo všetko. Za tú cenu má ten bicykel myslím celkom priateľnú váhu ak napriek 29 '' kolesám. Hydraulické kotúčové brzdy shimano M 395 sú síce základný model ale musím povedať, že sú úplne postačujúce. predtým som jazdil V-break a je to neporovnateľné ... Servisak mi povedal, že tie brzdy sú naozaj spoľahlivé a maximálne jednoduché na údržbu. S vidlicou santur XCR som zatiaľ spokojný pri mojej váhe 60 kg je postačujúca. Predpätie pružiny mám nastavené takmer na minime a ešte sa mi nepodarilo dostať na doraz. uzamikanie z riaditok si tiež pochvaľujem. Rám nie je nadčasový ale ani úplne zastaralý mne gemetria rámu sadla úplne ako uliata a jazdí sa mi veľmi pohodlne. 700 mm rajdy urobia svoje, vo vlaku síce neviem prejsť cez uličku ale ocením to hlavne v teréne kde sa nebojím pustiť aj do strmšieho zjazdu a riadenie mám plne pod kontrolou. 29 '' kolesá sú obrovskou výhodou bicykel je rýchlejší a drží si rýchlosť. Prekážky, pri ktorých som predtým schádzal teraz prejdem s prehľadom. Ak vás zaujíma ešte niečo podstatné, čo som nespomenul pýtajte sa .....
ja mozem po dvoch rokoch s modelom Caliber 2.0 skonstatovat maximalnu spokojnost. v dobe ked som ten bike kupoval mal v tej cene bezkonkurencne najlepsie komponenty. teraz uz slo CTM cenovo trosku hore, ale aj myslim, ze aj tak stoji za zvazenie - obzvlast ak nechcete bez vyskusania objednavat Canyon alebo Radon
Ja som tento rok kúpil Caliber 3.0, za necelé tri mesiace najazdených 2500 km, jazdím či už hory alebo aj cestu, úplna spokojnosť, za tie peniaze. Mal som síce vybraný aj iný bike, ale váha rozhodla.. kamoš predajca mi hovoril, že výrobná cena rámu je dosť nízka a nedajú sa porovnávať s tými lepšími značkami. Uvidíme ako dlho vydrží. Samozrejme o bike je postarané, po každej jazde utieram vidlu, reťaz, tú mažem pravidelne. S umývaním ako takým to nepreháňam, ale tie hlavné časti musia byť vždy čisté. A v neposlednom rade treba podporiť SK značku.
Ja mam rawera 2014. Nemôžem naň kriveho slova povedať. Bike mi sadol ako uliaty. Predtým som mal zephyra. A na ňom som robil iné divočiny. Vydržal všetko. Takže keď ďalší bike tak zas to bude ctm.
Jediná nevýhoda toho bicykla je ze ma malé kotúče. Na moju váhu pri menšom zjazde nestačia. Tie budem meniť určite. Ale inak ostatné komponenty.... Nieje o čom. A ja som kupoval minuloročný model a vyšiel má 1250.
Podľa mňa sú toto všetko len predsudky. Niekto niekde počul že niekto hovoril ze ďalší hovoril........ Na bežné jazdenie je to myslím si že jedna z najlepších volieb.
180cm by tam mali byt, ale tie Sram brzdy pojdu asi velmo rychlo do prec. )) A nie az tak vela takych 7,5 kg tam povesam ale az casom. Tento rok ho este preverim v bajkparku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rawer Xpert, Rocker 3.0, Rocky, Jerry 2.0.