Momentalne mam vo vyhlade tieto 3 modely:
Gt Avalanche Pro:
http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=5844
Specialized Rockhopper Comp Disc:
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.p ... lo=648&x=6
Matts TFS 900-D:
http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-900-d
Neviem sa rozhodnut, nakoniec si mozno hodim kockou a preto chcem pocut aj vase nazory, vdaka.
Inak ak mate iny navrh na bicykel s podobnymi parametrami tak sem s nim
Specialized Rockhopper Pro
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.p ... 1&c=10&x=6
coz je vlastne uz vrch rady a taktiez ma o dost lepsiu vidlu co vy nato?
za tie prachy deorecko (na tom Rockhopperi)?
Pre ten Zaskar som sa nerozhodol preto ze na vahe ramu mi az tak nezalezi a predsalen odlahceny ram nemusi az tolko vydrzat ked je vylozene balancovany na ine vahy pre zavodne pouzitie.
Pre ten Zaskar som sa nerozhodol preto ze na vahe ramu mi az tak nezalezi a predsalen odlahceny ram nemusi az tolko vydrzat ked je vylozene balancovany na ine vahy pre zavodne pouzitie.
kamo chcel som napisat dobra volba,budes spokojny,ale oproti tomu Zaskaru co pisali chalani o triedu nizsi
kamo chcel som napisat dobra volba,budes spokojny,ale oproti tomu Zaskaru co pisali chalani o triedu nizsi
Nah, v pohode, uz aj tak mi hovoria ze som blazon ze som do toho tolko prachov dal, co sa tyka toho Zaskaru tak ma mierne horsiu vybavu (tiez vidla je len 80mm coz sa mi zda malo) a ten rozdiel vo vahe nieje az taky zavratny
A navyse Zaskar sa robi len do velkosti X coz je mi malo a Avalanche sa robi az XL a XXL. Ako som vravel Zaskar je pretekarsky a nie pre takych manikov ako som ja
Dik, no dufam aj ja ze nebudu problemy, idem mrknut co a ako
dostali 10 z 10tich ... a boli porovnavane napr. s Avid Juicy 5...tie dostali menej. Ja som tiez chcel kupit LXka,ale nakoniec som dostal good ponuku na Louise.
BTW velmi rozumne si vybral...nebudes lutovat.
Radil som sa s mnohymi a dost sa mi venovali v Kaktuse. Predavaju obe znacky (aj GT aj Specialized) a predpokladam, ze z hladiska rabatu im moze byt jedno, ktory bicykel mi predaju (ceny su rovnake). GT dokonca vedia v mojej velkosti zohnat, ten Specialized nie. Napriek tomu mi prave kvoli ramu mi odporucili ako cislo 1. Specialized Rockhopper (ktory ani nevedia zohnat) a az ako cislo 2. GT Avalanche (ktory vedia zohnat a uz by som ho mal, keby som ho chcel). Podla nich:
- material M4 na Specialized je vhodnejsi pre extremnejsie zatazenie (to sa tyka nas tazkych);
- ram Tripple triangel ma viac zvarov a teda vacsiu nachylnost na problemy (aj ked to je len teoria). Najma vsak TT zevraj zvysuje priecnu pevnost a nie odolnost voci vahovemu zatazeniu v zvislom smere.
- ten Specialized ma hrubsiu sedlovku, co je pre tazkych ludi dolezite - hrubsia sedlovka lepsie znasa zatazenie tazkym clovekom...
Takze som si vybral Specialized Rockhopper D a jedine, co ma trochu trapi, je vidla RS Tora s pruzinou - uvidime, ci po vymene za silnejsiu pruzinu bude stacit, nie som nijaky divoky jazdec, iba taky pohodovy.
Inak, vo velkosti 23'' je Specialized Rockhopper D (resp. aj iny model) v SK, CZ a PL nezohnatelny. Moj ma vsak uz caka v Rakusku, kde mi ho zohnali, aj ked to trvalo 2 mesiace. Dokonca si ho mozem vyskusat a ani ho nemusim kupit, ak mi nazivo nepadne... Skratka kapitalizmus je kapitalizmus...
Radil som sa s mnohymi a dost sa mi venovali v Kaktuse. Predavaju obe znacky (aj GT aj Specialized) a predpokladam, ze z hladiska rabatu im moze byt jedno, ktory bicykel mi predaju (ceny su rovnake). GT dokonca vedia v mojej velkosti zohnat, ten Specialized nie. Napriek tomu mi prave kvoli ramu mi odporucili ako cislo 1. Specialized Rockhopper (ktory ani nevedia zohnat) a az ako cislo 2. GT Avalanche (ktory vedia zohnat a uz by som ho mal, keby som ho chcel). Podla nich:
- material M4 na Specialized je vhodnejsi pre extremnejsie zatazenie (to sa tyka nas tazkych);
- ram Tripple triangel ma viac zvarov a teda vacsiu nachylnost na problemy (aj ked to je len teoria). Najma vsak TT zevraj zvysuje priecnu pevnost a nie odolnost voci vahovemu zatazeniu v zvislom smere.
- ten Specialized ma hrubsiu sedlovku, co je pre tazkych ludi dolezite - hrubsia sedlovka lepsie znasa zatazenie tazkym clovekom...
Takze som si vybral Specialized Rockhopper D a jedine, co ma trochu trapi, je vidla RS Tora s pruzinou - uvidime, ci po vymene za silnejsiu pruzinu bude stacit, nie som nijaky divoky jazdec, iba taky pohodovy.
Inak, vo velkosti 23'' je Specialized Rockhopper D (resp. aj iny model) v SK, CZ a PL nezohnatelny. Moj ma vsak uz caka v Rakusku, kde mi ho zohnali, aj ked to trvalo 2 mesiace. Dokonca si ho mozem vyskusat a ani ho nemusim kupit, ak mi nazivo nepadne... Skratka kapitalizmus je kapitalizmus...
preco pruzinovu vidlu, daj tam vzduchovu a mas po probleme - dofukas podla potreby
No, pruzinova RS Tora 302 SL je na to bicykli od vyrobcu. Priznam sa, ze sa v problematike vidlic vobec nevyznam, ale bolo mi povedane, ze ak vymenim tu pruzinu za silnejsiu (co by nemal byt problem), tak je to vcelku OK aj na moju hmotnost, kedze nie som ziadny skokan, zjazdar ci dirty biker, len taky pohodar po lesnych cestach...
Kedze v tom rakuskom obchode som este nic nekupoval, neviem, ci mi na novom biku vymenia vidlu za inu, ale zrejme ano... vyzeraju byt velmi ochotni. Ale zevraj to nie je potrebne...
A vcelku aj keby sa ukazalo, ze ta vidla nie je dostatocna, tak dokupim lepsiu a tuto predam
Sam mam GT Avalanche, ale vybral som si ho az po tom, co mi v kaktuse nedokazali zohnat strieborny Rock hopper 21" (vtedy bola alt. s ciernym) ... ale nad tou vidlou by som pouvazoval, ak nejdes teraz s financiami na doraz, tak radsej vymen hned, ak su pochybnosti ... ak su financie len tak tak, tak skusis, pojazdis a uvidis ... ale bike je to moc pekny, teda ja by som bral ten v Candy red farbe ...
Tento tyzden chystame naku jazdu v drsnejsom terene tak sa uvidi ako prejde 2. skuskou
Fotky potom hodim do prislusneho fora s fotkami len momentalne su stale na brachovom mobile a nema baterku a ani nabijacku tu
No uvidi sa kam nabuduce.