Čavte,
idem si kúpiť nový bike ( Grand Canyon Al Slx 7.9, 29' ) a chcem sa opýtať či by som doňho vedel dať 27,5 ak by mi 29' nevyhovovali. A či by ste mi vedeli povedať približnú cenu takých lepších 27,5'.
Vďaka
Do 29" rámu určeného dáš menšie kolesá, no počítaj s tým, že sa ti zmení geometia a nebude to ideálne , ak nie si rozhodnutý či 29, alebo 27, tak si požičaj pred kúpou nejaké bajky, ideálne na nejakej testovačke, bikefest a pod. a budeš v tom mať jasnejšie, ako vyhodiť poniaze za niečo čo s čím nebudeš spokojný.
Do 29" rámu určeného dáš menšie kolesá, no počítaj s tým, že sa ti zmení geometia a nebude to ideálne ....
..ahoj, geometria by sa podľa mna zmeniť nemala, pretože jak predné, tak zadné koleso bude rovnako menšie....zmenila by sa, keby si tam dal s kolesami aj 27,5 vidLu...ci nie??
..ahoj, geometria by sa podľa mna zmeniť nemala, pretože jak predné, tak zadné koleso bude rovnako menšie....zmenila by sa, keby si tam dal s kolesami aj 27,5 vidLu...ci nie??
Asi áno, Dano to asi napísal lepšie, ale aj tak to podľa mňa nie je ideálne riešenie, toto môže byť celkom dobré (možno) pri 27,5+ kde by mala byť veľkosť kolies podobná, ak nie rovnaká, pri klasických 27,5 bude bajk aj troch kratší, možno aj to spraví niečo, keď už nový bajk, tak je lepšie sa rozhodnúť pre veľkosť kolies dopredu, ako to neskôr takto meniť, čo asi nie je najšťastnejšie riešenie
Tiez neviem, co tu vedie imro za polemiku, ked mensimi kolesami sa akurat zmensi vyska polozenia stredu...geo zostane rovnaka, razvor tiez, akurat mi unika podstata takejto "zmeny". Nespekuluj, kup bud 29 alebo 27,5 a nie premyslat nad takymto "mackopsom"
samozrejme že bude kratší! o rozdiel v priemere 29 a 27" kolesa ja to praktické, napr. keď kľučkuje v idúcej kolóne medzi autami, zmestí sa do menšej medzere
Akoze rozdiel 3 palcov (nejakych 7-8cm), ktory by si ziskal vymenou kolies za take co tam nepatria je vyhoda pri kluckovani v iducej kolone medzi autami?...dufam, ze to bol len nepodareny pokus o sarkazmus
presne tú dlžku som myslel, neviem či ste to pochopili inak a nič som nešpekuloval, tiež som mu napísal nech sa rozhodne buď pre 29, alebo 27 ako potom dodatočne meniť kolesá
Čavte,
idem si kúpiť nový bike ( Grand Canyon Al Slx 7.9, 29' ) a chcem sa opýtať či by som doňho vedel dať 27,5 ak by mi 29' nevyhovovali. A či by ste mi vedeli povedať približnú cenu takých lepších 27,5'.
Vďaka
Myslím, že keď sa prevezieš na tých 29" kolesách, myšlienky na 27,5" ťa rýchlo prejdú:-)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi áno, Dano to asi napísal lepšie, ale aj tak to podľa mňa nie je ideálne riešenie, toto môže byť celkom dobré (možno) pri 27,5+ kde by mala byť veľkosť kolies podobná, ak nie rovnaká, pri klasických 27,5 bude bajk aj troch kratší, možno aj to spraví niečo, keď už nový bajk, tak je lepšie sa rozhodnúť pre veľkosť kolies dopredu, ako to neskôr takto meniť, čo asi nie je najšťastnejšie riešenie
Vďaka
Myslím, že keď sa prevezieš na tých 29" kolesách, myšlienky na 27,5" ťa rýchlo prejdú:-)