Zaujal ma tento bike Dema DEOR novy model 2010. Ma pekne aj farebne prevedenie ramu aj
kvalitne komponenty. Co si o nom myslite? Je to stylovka ved Demy len tak nevidno
chápem, že niektorí majú rôzne názory na to čo je pekné, čo je kvalitný komponent, ale nad týmto mi naozaj zostal rozum stáť. A s tým Dema - štýlovka si to nemyslel vážne, však?
No vidim ze mam docinenia so samymi pubertakmi ktori ziju vo vecnej predstave ze Dema je bike pre deti asi. Casy sa menia a Dema ma uz na rok 2010 nove celoodpruzene biky aj klasicke hardtaily a nove farebne lakovanie a fakt super vyzeraju a su to kvalitne biky.
Este ma zaujima jazdili ste niekto s demou? Demou co mala aspon deore sadu a kotucovky? Alebo ste videli male deti na deme za 3 litre a podla troho sudite. Tu nie je normalne forum tu je banda tupcov ktori zhadzuju bicykel na zaklade svojich imaginarnych chorych predstav. Dik za rady, ja som sa uz rozhodol pre Demu.
podla mna tie dema 2010 su konečne normalne, oproti tomu čo mali doteraz v ponuke, tie najvyššie modely vyzeraju celkom k svetu na to že ide o domacu značku,
a keby si ho chcel zebrat tak ho viem zohnat lacnejšie ako je na nete, a určite lacnejšie ako na tej českej stranke!!
heh no tak kvalitou sú už možno konkurencieschopné, ale za tú cenu sú aj tak iné a x-krát lepšie možnosti... Neviem prečo sa pýtaš na názory keď nie si ochotný ich akceptovať...
1. Nikto ti tu nie je "kámo". A "kedy chcem a kde chcem" vypovedá o pubertálnom egu.
2. ad Dema 2010: nikto to tu pod riťou ešte nemal a tak neviem ako na základe nejakého obrázku môžeš tvrdiť, že sú to kvalitné biky. Nakoľko Deme absentuje niečo ako R&D oddelenie (výskum a vývoj), tak to tak či tak budú katalógové veľkosériovky z Ázie. To že tuná: http://www.dema-bicycles.com/index.php?page=static_page&id_category=6
niečo absentuje asi nebude celkom náhoda.
3. Už sa tu rozoberal prípad biku tejto značky, ktorý bol fakticky dvojstopé vozidlo. Pokiaľ niekomu takáto odchýlka geometrie nevadí, ok, mne to ale vadí, a to dosť výrazne. Lenže s takými toleranciami je to proste low end a tým diskašn hasne.
Pravda je že DEMA ide do roku 2010 o 1000000% lepším designom a možno aj geometriou rámov (u niektorých modelov) ako napríklad tento: http://www.dema-bicycles.com/index.php?page=bicycle_detail&id=96 o výbave nehovoriac ale stále je to DEMA a tu na fóre sa tá značka neteší žiadnej veľkej priazni ako napr. aj KELLYS , AUTHOR .... a viem o čom píšem ale ak sa Ti bike pozdáva a myslíš že pomer výbava-cena je O.K. tak choď do toho aj keď tu už bolo viac krát spomenuté za tú cenu si viem predstaviť iný bike aj keď možno model 09. Hladaj a nájdeš Prajem veľa šťastiaPS: Mám už 33 rokov
Len je rozdiel, ak rám navrhne R&D nejakej normálnej firmy, pod ich dohľadom sa u Aziatov rozbehne výroba a pokiaľ rám nesplní tolerancie, tak sa nepreberie, a "štandardný postup", keď nejaká Dema prelistuje pár katalógov východných veľkozváračov (alebo veľk*****ľkopekárov v prípade karbónu), vyberú si pár typov a ešte to aj preberajú hlava-nehlava.
Tým prvým postupom sa vyrába aj "low" end u Wiliera a Colnaga, ale high end sa robí v EU (napr. pokiaľ mi je známe, Wilier si dáva piecť hi-end karbón v Dijone u LP).
No a potom máš aj kopu firiem (módne je to dosť v ITA), ktoré principiálne nepustia výrobu do Ázie, lebo tým by ničili pracovné príležitosti vo vlastnej krajine (Fi:zi'k napr. hoci je to spoločný podnik s USA a zdá sa mi že aj Selle Italia, z výrobcov bicyklov by som tiež o pár minút pár našiel... neviem ako Campa (?)).
Áno topper19XX, jazdil som zhodou okolností na Deme Deor asi ´06 na komplet sade Deore s hyd. dualmi. Mám najazdených už viac ako 60tis km len na HT horákoch, a som samozrejme pubertálny debil, čo kvalitny bicykel nikdy nevidel. Pochop, že pokiaľ ten bajk nikto naživo snáď ani nevidel, tak ti o ňom relevantné info nikto nedá. To, že je to nové neznamená, že to bude lepšie. Neverím, že v Košiciach na západe nemá nikto Demu. Tvoj názor ti nikto neberie, kúp si hoc aj Olpran.
odvolávať sa na imaginárnosť predstáv - ROFL, akú vysokú si len ty mohol ukončiť. peace!
No takto... keď som AD 2007 kupoval prvý MTB tak som pozeral aj Demy a isté + bolo že nemixovali komponenty medzi jednotlivými sadami ako šialenci (ak máš Deore radenie, žiadny XT šalter to nevytrhne). Len za tú cenu sa práve našlo aj niečo lepšie. U low-endu inak naozaj nezáleží na tom, kto to poskladal... furt to bude +/- jedno... proste hľadám vyhovujúcu geometriu a minimálnu hmotnosť v danej cenovej relácii. A samozrejme bez toho aby mi kolesá nechávali pri jazde priamo vpred 2 stopy...
henten mode bol môj sen...ale v roku 2004..vtedy mal aj krajšiu grafiku
teraz sa dá za lepšie peniaze kúpiť lepší bike ináč je pravda,že tatko jazdí Demu (asi)Merano 2004,taký cross,a je celkom spokojný(ale nedáva 5000km ročne)
No takto... keď som AD 2007 kupoval prvý MTB tak som pozeral aj Demy a isté + bolo že nemixovali komponenty medzi jednotlivými sadami ako šialenci (ak máš Deore radenie, žiadny XT šalter to nevytrhne). Len za tú cenu sa práve našlo aj niečo lepšie. U low-endu inak naozaj nezáleží na tom, kto to poskladal... furt to bude +/- jedno... proste hľadám vyhovujúcu geometriu a minimálnu hmotnosť v danej cenovej relácii. A samozrejme bez toho aby mi kolesá nechávali pri jazde priamo vpred 2 stopy...
Čo je na tej Deme také strašné? Komponenty si pozrieš v špecifikácii, také isté sa vešajú aj na rámy iných značiek. Ako si správne poznamenal, nekombinujú 3-4 sady od shimana. Rámy sú aziati rovnako ako väčšina ostatných. V rovnakej cenovej kategórie na tom budú rámy asi bez extrémnych rozdielov v kvalite. Výskum a vývoj- neviem prečo si na to taký upnutý, nech to skúmal a vyvíjal kto chcel kde chcel, hlavné je jak to funguje. No a pri HT možno už ani neni moc čo skúmať...
Čo sa týka ceny, nemôžeš pozerať iba katalógové ceny. Ty si svojho lapijéra tiež asi nekupoval za oficiálne doporučenú cenu.
Btw, niekde som čítal že zastúpenie pre LP dude robiť práve nenávidená Dema...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
// a nemusíš o každom bicykli na ktorý narazíš zakladať tému...
tento bikr by asi bral kazdy vy mudrlanti ze?
http://www.dema-bicycles.com/index.php?page=bicycle_detail&id=96
Este ma zaujima jazdili ste niekto s demou? Demou co mala aspon deore sadu a kotucovky? Alebo ste videli male deti na deme za 3 litre a podla troho sudite. Tu nie je normalne forum tu je banda tupcov ktori zhadzuju bicykel na zaklade svojich imaginarnych chorych predstav. Dik za rady, ja som sa uz rozhodol pre Demu.
temu si zalozim kedy chcem a kde chcem kamo
a keby si ho chcel zebrat tak ho viem zohnat lacnejšie ako je na nete, a určite lacnejšie ako na tej českej stranke!!
2. ad Dema 2010: nikto to tu pod riťou ešte nemal a tak neviem ako na základe nejakého obrázku môžeš tvrdiť, že sú to kvalitné biky. Nakoľko Deme absentuje niečo ako R&D oddelenie (výskum a vývoj), tak to tak či tak budú katalógové veľkosériovky z Ázie. To že tuná:
http://www.dema-bicycles.com/index.php?page=static_page&id_category=6
niečo absentuje asi nebude celkom náhoda.
3. Už sa tu rozoberal prípad biku tejto značky, ktorý bol fakticky dvojstopé vozidlo. Pokiaľ niekomu takáto odchýlka geometrie nevadí, ok, mne to ale vadí, a to dosť výrazne. Lenže s takými toleranciami je to proste low end a tým diskašn hasne.
Tým prvým postupom sa vyrába aj "low" end u Wiliera a Colnaga, ale high end sa robí v EU (napr. pokiaľ mi je známe, Wilier si dáva piecť hi-end karbón v Dijone u LP).
No a potom máš aj kopu firiem (módne je to dosť v ITA), ktoré principiálne nepustia výrobu do Ázie, lebo tým by ničili pracovné príležitosti vo vlastnej krajine (Fi:zi'k napr. hoci je to spoločný podnik s USA a zdá sa mi že aj Selle Italia, z výrobcov bicyklov by som tiež o pár minút pár našiel... neviem ako Campa (?)).
ale za taku cenu ako chce on je to uplne jedno
odvolávať sa na imaginárnosť predstáv - ROFL, akú vysokú si len ty mohol ukončiť.
teraz sa dá za lepšie peniaze kúpiť lepší bike ináč je pravda,že tatko jazdí Demu (asi)Merano 2004,taký cross,a je celkom spokojný(ale nedáva 5000km ročne)
Čo je na tej Deme také strašné? Komponenty si pozrieš v špecifikácii, také isté sa vešajú aj na rámy iných značiek. Ako si správne poznamenal, nekombinujú 3-4 sady od shimana. Rámy sú aziati rovnako ako väčšina ostatných. V rovnakej cenovej kategórie na tom budú rámy asi bez extrémnych rozdielov v kvalite. Výskum a vývoj- neviem prečo si na to taký upnutý, nech to skúmal a vyvíjal kto chcel kde chcel, hlavné je jak to funguje. No a pri HT možno už ani neni moc čo skúmať...
Čo sa týka ceny, nemôžeš pozerať iba katalógové ceny. Ty si svojho lapijéra tiež asi nekupoval za oficiálne doporučenú cenu.
Btw, niekde som čítal že zastúpenie pre LP dude robiť práve nenávidená Dema...
Shit happens...