od leta jazdím na Deme raven 2021. Za ten čas mi brzdový bowden vyšľahal do rámu takýto nádherný žľab (viď foto). Stretli ste sa niekto s podobným problémom? Myslíte, že je to dôvod na reklamáciu?
Rám je veľmi podobný rámu Orbea Oiz. Až na to, že chlapci a dievčatá z Orbea trošku viac premýšľali a bowdeny vyviedli zo spodnej rámovej trubky vrchom a nie spodkom. Asi vedeli prečo :/
Ďakujem za akúkoľvek radu.
posledný komentár: 25. 11. 2019 o 18:05
Toto malo byť riešené nejakým ochranným plieškom, aký napr. dávajú niektorí výrobcovia medzi prevodník a rám.
No nič aj tak vďaka za rady, skúsim to ešte poriesit s predajcom.
Konkrétne na tomto bajku to dosť počuť. Myslíte, že by sa ten kábel dal obalit nejakou izolačnou penou bez toho, aby ho bolo potrebné vyberať z rámu?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/prislusenstvo/jagwire-internal-housing-damper.html?variant=180117&gclid=CjwKCAjwh5qLBhALEiwAioodswt6jrQsA1jXvxassscPGm7dfnKRNRMIVFiq2Sdon5Z4PasZmIIVuxoCjYQQAvD_BwE
Mám to v biku a úplne tichučko je
Jagwire tlmiaci obal na bowdeny vedené vnútrom rámu
4,19 €
Navyše zákon predpokladá, že vady, ktoré sa prejavia do 6 mesiacov od predaja, sú skrytými výrobnými vadami, a predajca je povinný danú vadu odstrániť. Ak by chcel predajca do 6 mesiacov od kúpy tvrdiť, že vadu spôsobil používateľ nevhodným zaobchádzaním, musí to vedieť predajca dokázať (t.j. používateľ môže trvať na odstránení vady, a ak predajca odmieta, obrátiť sa na SOI).
Kazdopadne treba nalepit ochranu ramu
lenze tu ide o to ze ten bowden sa da potiahnut aj nechciac ramom akymkolvek smerom ( a moze to byt nachystane pri predaji akokolvek dobre ). Stacilo pocas jazdy niekde zachytit o konarik bowden pri zadnej prehadzovacke ( co jazdec ani nemusi pocitit ) a mohlo ho takto natiahnut smerom dozadu. Potom on uz pri dalsom jazdeni takto zosuchal farbu a lak. Podla mna sa sice absolutne nic tomu ramu nestalo, staci tam dat nejaku hrubsiu foliu aby sa to neopakovalo a vyriesene. Ale tak je teda na zakaznikovi ako to chce riesit...
PS : videl som za roky tolko takto "poskodenych" ramov aj tych najdrahsich a najrenomovanejsich znaciek ze bud teda lakyrnici alebo tety zo SOI by nemali nic ine na praci iba riesit toto...
Tiez neviem kedy je v lete, ale co tak garancna prehliadka ? Bol tam bike, vsimli si odstranili problem ? Nie, ako mozno ocalkavat, ze tak urobi nezaskoleny a nezatrenovany uzivatel.
Inak, čo sa týka bajku ako takého som s ním spokojný. Za tú cenu asi ťažko niečo zohnať...