http://aplikacie.slovenska.sk/wobj/deta ... sc-05.html - je z vypredaju cena je fajn a vazi 12,4 kg
alebo pockam do septembra na podobne zlavy a kupim gt avalanche pro 2006
http://aplikacie.slovenska.sk/wobj/deta ... ro-06.html - komponenty podobne jak u 0.0 az na toho recona ale zas vazi o pol kila menej
kedze sa fakt neviem rozhodnut prosim o pomoc......dik
Uz len kvoli tomu Duke-ovi a 203 kotucu. A 06 ma lepsi ram ako 05.
to root....pisal ze ze kvoli duku a 203 kotucu....ako si to myslel??....ze obe tieto veci su tam nahovno??
pol kila k dobru
Ide o to ci priberies na svaloch alebo na speku. To lahsie slapanie bude skor v tom ze lahse bajky maju vacsimou aj lepsie komponenty= mensi odpor. Ale aby som nepisal odveci tak by som tiez pockal myslim ze kvoli vidlici sa to celkom oplati(ten 203 kotuc je des), len ktovie kolko bude aj potom stat.
to root....pisal ze ze kvoli duku a 203 kotucu....ako si to myslel??....ze obe tieto veci su tam nahovno??
Ano, 203 je na 0.0 a myslel som to tak, ze Recon je podstatne lepsia vidla ako Duke, co vraj nebola dobra vidla sama o sebe (nejazdil som) a 203 kotuc je tam ako past na oko, absolutne zbytocna vec na taky bike.
Ide o to ci priberies na svaloch alebo na speku. To lahsie slapanie bude skor v tom ze lahse bajky maju vacsimou aj lepsie komponenty= mensi odpor. Ale aby som nepisal odveci tak by som tiez pockal myslim ze kvoli vidlici sa to celkom oplati(ten 203 kotuc je des), len ktovie kolko bude aj potom stat.
lepsie komponenty = mensi odpor ?!?!?...
To akoze XTR ma mensi odpor (vzduchu?..mechanicky?..) ako LX?
Znie to ako sci-fi....
Ja sa priklanam k PRO...
Lepsie komponenty (podla mna) = nizsia vaha, lepsia odolnost voci drastickemu zaobchadzaniu
Praveze komponenty su rovnake (az na vidlu a pedale) a PRO je tazsia o 500g.
Praveze komponenty su rovnake (az na vidlu a pedale) a PRO je tazsia o 500g.
Netvrdim, ze komponenty ma PRO lepsie, len reagujem na clanok
Have a look...
Vhy tych bike-ov som neskontroloval, ale chlapik na zaciatku tvrdi, ze PRO je o cca. pol kila lahsi...
A k vahe, neskor pise, ze 0.0 je lahsia o pol kg a tak to je aj na www, ale je to nepodstatne. To cosi napisal vseobecne plati samozrejme.
ked si kupim bike co ma 11 kg mam povedzme ja sam dokopy 75 kg a po riadnom vyzieraku na dovolenke priberem 3 kila(cize 78)...znamena to ze sa mi bude slapat tak isto ako ked budem mat 75 kg a 14 kg bike??...nejde o pocit pri slapani ale o to kolko energie vydam a myslim ze by to malo dat rovnaky sucet(Kj) ...(dufam ze to dava logiku)
ked si kupim bike co ma 11 kg mam povedzme ja sam dokopy 75 kg a po riadnom vyzieraku na dovolenke priberem 3 kila(cize 78)...znamena to ze sa mi bude slapat tak isto ako ked budem mat 75 kg a 14 kg bike??...nejde o pocit pri slapani ale o to kolko energie vydam a myslim ze by to malo dat rovnaky sucet(Kj) ...(dufam ze to dava logiku)
Valivy odpor je strata energie pri otacani pneumatiky. Co tam pleties kluky?
Kluky mozu mat tak odpor mechanicky (loziska) a zotrvacnost (suvisi s hmotnostou kluk).
SIS kluky ? - daka novinka? SIS = Shimano Index System (pokial viem, suvisi s prehadzovanim na iny prevod...)
IMHO: Dobre namazane kluky Alivio a XTR sa pri konstantnom slapani chovaju a prejavuju rovnako (Aj ked rozdiel moze byt pri akceleracii).