Zdravím chcel by som sa opýtat mam taký problém doteraz som mal hardtail a chcem si na novu sezónu porieš dáke to celopero ale neviem či enduro či AM prosím vás viete mi povedať vaše skúsenosti potreboval by som bike aj na dlhšie výšlapy ale zároven aj večši zdvih a aby sa dalo šlapat aj dlhšie trasy dakujem za radu
Napíš cenový limit, kde a čo chceš jazdiť.
Tvoju výšku a hmotnosť.
Potom sa bude dať poradiť niečo konkrétne, nie len nejaké zaradenie do kategórie AM alebo EN, čo je celkovo hlúposť keďže bicykle sa nejako jednoznačne podľa toho rozdeliť nedajú.
Tiež by som v dnešnej dobe na AM jazdenie vyberal 27,5" biky, stačí počkať do jesene, keď budú na pultoch nové modely. Čo sa týka zdvyhu, tak pokiaľ ako si písal chceš jazdiť aj dlhšie vzdialenosti v náročnejšom teréne tak pozeraj biky zo zdvyhom okolo 140 mm, sú to väčšinou dosť šlapavé biky a zvládnu aj náročny terén (limitom sú väčšinou jazdcové schopnosti ). No ak si presvedčený o 26" tak by si mal nájsť aspoň z pohľadu osadenia lepšie biky v porovnatelnej cene (27,5 biky sú u väčšiny značiek novinky na rok 2014), najmä výpredaje napr. toto http://www.bycigle.com/web/index.php/bicykle/26-full/detail/5-26-full/flypage/360-trek-remedy-8?sef=hcfp
je nejaký dôvod prečo chceš 26 kolesá? Oproti 27,5 nemajú prakticky žiadnu výhodu,už aj zjazďáky sa robia 27,5
Podla mna si zle polozil otazku. Ta mala zniet: Aku maju vyhodu 650B oproti 26" ? Okrem velkeho PR zatial ziadnu, obmedzeny vyber pneu, rafikov, vidiel. Takisto tu kazdy na fore o 650B rozprava ako o spaseni sveta ale v skutocnosti ich jazdilo mozno 1% fora.
A ked clovek pravidelne cita pinkbike recenzie na biky tak napriklad Matt Wragg vzdy vyzdvihne 26" verziu oproti 650B
LOVE to je síce pravda ale pozri sa koľko výrobcov za jediný rok zmenilo politiku z 26 na 27,5,niektoré dokonca skoro vyhodili 26tky zo svojich katalógov. Komponenty sa začínajú tiež silno orientovať na 27,5 market a tipujem že za pár rokov bude ťažké zohnať niektoré verzie vidlíc atď na 26tky. Zatial nie je tolko,ale zmení sa to takisto ako na 29tky,keďže tie neovplvynili aj napríklad zjazdáky. A prečo NEzobrať 27,5? Nevidím dôvod prečo nie keďže do budúcnosti je to podla mňa celkom dobré rozhodnutie. Mám 26 a neplánujem meniť za 27,5 len kvôli tomu že je to proste 650Béčko a je to kúl. Ale ak by som kupoval nový bike tak nemám dôvod zavrhnúť veľkú časť katalógu len kvôli tomu že to "proste nechcem"
Na Pinkbike by som sa veľmi nespoliehal. Ako príklad ukážem ich recenzie na FOX vidlice a tlmiče,kde ich každým rokom vyzdvihovali,keď prišlo CTD vychválili ich do nebies. A tohoto roku keď predstavovali 2014 novinky: " Last year was tough for FOX, with their new CTD damper being universally called out as being underdamped, and air spring changes that left their forks using too much travel far too often. How could a suspension company that has nearly always got it right all of a sudden get it wrong? "
Podla mna si zle polozil otazku. Ta mala zniet: Aku maju vyhodu 650B oproti 26" ? Okrem velkeho PR zatial ziadnu, obmedzeny vyber pneu, rafikov, vidiel.
V prvom rade bude vyberať veľkosť na rozhraní L/XL, čiže už to je celkom fajn dôvod pozerať po "adekvátnejšej" veľkosti kolies.
Ďalej vzhľadom na kategóriu by mohol oceniť lepší prejazd cez prekážky a lepší grip.
Pneu vyberie, ráfikov je tiež dosť a je dobré zamyslieť sa ako často sa menia... Vidlíc je tiež kopa - prakticky každú vyššej triedy v tejto kategórii (ak sme sa teda presunuli do zdvihov okolo 140-150mm) zoženie v prevedení 27,5".
....Oproti 27,5 nemajú prakticky žiadnu výhodu,už aj zjazďáky sa robia 27,5
Ja by som skor povedal oproti 26" nemaju 650B ziadnu vyhodu. Realny rozdiel medzi 26 a 650B je len 1" (co potvrdzuje viacej testov od roznych zdrojov) takze sa o nich nemoze povedat ani ze su na medziceste k 29".
Argumenty typu
Ďalej vzhľadom na kategóriu by mohol oceniť lepší prejazd cez prekážky a lepší grip.
je tym padom pekny argument pre 29" ale nie az taky silny pre 650B.
Komponenty sa začínajú tiež silno orientovať na 27,5 market a tipujem že za pár rokov bude ťažké zohnať niektoré verzie vidlíc atď na 26tky
Toto by som prirovnal k Vinilom, tie tiez uz 20rokov nemali existovat a jedine co ide dole vodou su CD . Tak isto bude stale velka skupina ludi co budu stale jazdit 26". A ked opadne hype okolo 650B tak sa vyrobcovia vratia aj k 26" verziam.
Ale ak by som kupoval nový bike tak nemám dôvod zavrhnúť veľkú časť katalógu len kvôli tomu že to "proste nechcem"
Dik za vyber ale ja by som radsej preferoval 26 kolesa
tak preco by marnil cas nad niecim co nechce. Predsa aj ty ked ides kupit chlieb do obchodu tak nerozmyslas preco si nezobrat aj rozky ked vies ze ich nechces.
pre konretneho jazdca a jeho jazdecke preferencie ( pre pana krala, furt BEZ OHLADU NA VYSKU!!!!) pre konkretny teren co jazdi a ako ho chce jazdit, pre takeho je stale a bude vhodny konkretny rozmer kolies. takze povedat, ze to alebo hento je lepsie alebo horsie pre buducnost a co ja viem preco, je ukon cisto emocny
Keď chce 26" nech si to kúpi, predsa prevažná väčšina z nás na nich jazdí a neviem ako ostatní, ale ja som spokojný. Zasran182 neviem na akom HT jazdíš, ale skôr by som sa zaoberal otázkou či po presadnutí z HT nechceš moc veľký zdvih a či ho dokážeš využiť aby si zbytočne nevláčil kilá navyše a neplatil za niečo čo nevyužiješ.
Ja som mal kedysi podobnnú dilemu keď som prechádzal z HT a nevedel sa rozhodnúť medzi 120-150 mm, nakoniec som zobral bike, ktorý sa mi hneď zapáčil a aj zdvihovo bol niekde medzi..Myslím, že využiť ho dokážem, vyšší zdvih by mi bol zbytočný na to čo jazdím a teraz viem, že by mi možno stačil aj trail biky zo zdvihmi 120-130 mm, ktorý by bol možno o pol kila lahší. Takže ti poradím ak chceš jazdiť dlhšie trasy ako si písal, povedzme 50km a viac a nevyhladávaš extrémny tern (tažké kamenisté zjazdy a skoky) tak ti určite bude stačiť aj trail bike, ktorý bude od AM ľahší a rýchlejší a nanadrieš sa na ńom toľko
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tvoju výšku a hmotnosť.
Potom sa bude dať poradiť niečo konkrétne, nie len nejaké zaradenie do kategórie AM alebo EN, čo je celkovo hlúposť keďže bicykle sa nejako jednoznačne podľa toho rozdeliť nedajú.
http://www.yt-industries.com/shop/de/Bikes/Trail/Wicked-650B?x20266=os037g717hfs7eicc6qlv1lfp0
http://www.hibike.de/shop/product/p801f84f8688f9478611f515ad2622375/s/Trek-Remedy-7-E-650B-Komplettbike-matte-dnister-black-team-green-Mod-2014.html#var_17569372 (cena po nejakej zľave bude fajn)
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/ghost-cagua-6540-13.p.29020
http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/trance.27.5.3/14833/66291/
http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/91/78/iq-575-base
http://www.biker-boarder.de/shopware/Scott-Genius-740-2013-Mountainbike_detail_31742.html
Som za dvojprevodník, nepochopiteľne ho viacero bicyklov nemá.
Podla mna si zle polozil otazku. Ta mala zniet: Aku maju vyhodu 650B oproti 26" ?
A ked clovek pravidelne cita pinkbike recenzie na biky tak napriklad Matt Wragg vzdy vyzdvihne 26" verziu oproti 650B
Na Pinkbike by som sa veľmi nespoliehal. Ako príklad ukážem ich recenzie na FOX vidlice a tlmiče,kde ich každým rokom vyzdvihovali,keď prišlo CTD vychválili ich do nebies. A tohoto roku keď predstavovali 2014 novinky: " Last year was tough for FOX, with their new CTD damper being universally called out as being underdamped, and air spring changes that left their forks using too much travel far too often. How could a suspension company that has nearly always got it right all of a sudden get it wrong? "
článok...http://www.pinkbike.com/news/FOX-34-TALAS-FLOAT-X-FIRST-IMPRESSIONS.html
http://www.bike-discount.de/shop/a86770/slide-150-e1.html
http://www.bike-discount.de/shop/k1867/a101129/slide-150-9-0-se.html
V prvom rade bude vyberať veľkosť na rozhraní L/XL, čiže už to je celkom fajn dôvod pozerať po "adekvátnejšej" veľkosti kolies.
Pneu vyberie, ráfikov je tiež dosť a je dobré zamyslieť sa ako často sa menia... Vidlíc je tiež kopa - prakticky každú vyššej triedy v tejto kategórii (ak sme sa teda presunuli do zdvihov okolo 140-150mm) zoženie v prevedení 27,5".
Ja by som skor povedal oproti 26" nemaju 650B ziadnu vyhodu. Realny rozdiel medzi 26 a 650B je len 1" (co potvrdzuje viacej testov od roznych zdrojov) takze sa o nich nemoze povedat ani ze su na medziceste k 29".
Argumenty typu
Toto by som prirovnal k Vinilom, tie tiez uz 20rokov nemali existovat a jedine co ide dole vodou su CD . Tak isto bude stale velka skupina ludi co budu stale jazdit 26". A ked opadne hype okolo 650B tak sa vyrobcovia vratia aj k 26" verziam.
Ja som mal kedysi podobnnú dilemu keď som prechádzal z HT a nevedel sa rozhodnúť medzi 120-150 mm, nakoniec som zobral bike, ktorý sa mi hneď zapáčil a aj zdvihovo bol niekde medzi..Myslím, že využiť ho dokážem, vyšší zdvih by mi bol zbytočný na to čo jazdím a teraz viem, že by mi možno stačil aj trail biky zo zdvihmi 120-130 mm, ktorý by bol možno o pol kila lahší. Takže ti poradím ak chceš jazdiť dlhšie trasy ako si písal, povedzme 50km a viac a nevyhladávaš extrémny tern (tažké kamenisté zjazdy a skoky) tak ti určite bude stačiť aj trail bike, ktorý bude od AM ľahší a rýchlejší a nanadrieš sa na ńom toľko