Ktoré sú to ročníky? Lyrik bude asi ľahší, má aj nastavenie kompresie, ten Fox je cca 2,3kg a to uz radšej pružinu. Tie fit patrony od Foxu neboli veľmi spoľahlivé takze z tých dvoch moja voľba by bol Lyrik.
Zdravim pani, ozivim tuto temu. Napriek vsetkym svojim principom (hlavne bike max. do 3000 EUR, staci mi hlina) som sa rozhodol, ze si k okruhlym narodeninam zadovazim noveho tatosa. Vyber padol na YT Capra 2018. Rozhodujem sa medzi CF a CF PRO. Rozdiel je 600 EUR (3700 vs 4300) a okrem ineho hlavne vo vyrobcovi pruzenia (FOX vs RS). Osobne nemam skusenost s RS LYRIK ani s FOX 36 Performance Elite (mam len 5 rocnu skusenost s FOX 34 TALAS, s ktorou som bol do prerabky na FLOAT viac nespokojny, kedze nebola dostatocne citliva), cize jedine, co zmozem je precitat si recenzie. Podla minulorocnych recenzii vyhrava FOX, ktory uz konecne dostatocne citlivy aj na malych nerovnostiach, ale hlavne lepsie pracuje v strednej casti zdvihu. Mam 100 KG (cistej svalovej hmoty ) a nerad by som daval dorazy. Aku mate skusenost? Oplati sa priplatit za FOX 36? Budem aj ja citit rozdiel alebo je to uz nad moje "citenie"?
Z mojej skromnej skúsenosti to možno fakt ani neucítiš, ale sú tam "drobnosti", ktoré sú plusmi na každej strane. V CF Pro máš Transfer sedlovku od Foxu, ktorá je vraj jedna z top sedloviek čo sa týka spoľahlivosti a kvality, zas v tej lacnejšej verzii tlmič aj vidla od RS budú jednoduchšie na servis (aj v domácich podmienkach). Ani s jedným ani s druhým nepochybíš, keď máš tie eurá navyše, tak neváhaj. Dorazov sa báť nemusíš, obe vidlice sa dajú nastaviť tak, aby si žiaden nedával a využíval zdvih čo najlepšie, stavba je veľmi progresívna, takže na ráme budeš dávať dorazy jedine keby si podfúkol tlmič alebo kazil dopady a padal na placku. Ak vieš dobre jazdiť, možno oceníš RSC brzdy, pri detailoch možno budeš radšej mať XTR radenie ako XT, ale to už sú fakt drobnosti, skôr také čerešničky na torte. Takže rozhodnutie je aj tak na tebe. Keby som si ja mal vybrať idem určite do PRO verzie. Držim palce pri rozhodovaní a potom keď objednáš a príde, tak sa pochváľ fotkou v galérke...
Islo mi hlavne o porovnanie pruzenia, kedze z toho, co som sa docital, pri porovnavani minulorocnej FOX 36 a RS LYRIK RCT3 menej boleli ruky z FOX 36 lebo zdvih pracuje vyvazenejsie (LYRIK vraj akosi prepadava v strednej casti zdvihu a aj podla SuspensionCinic to nie je nieco, co sa da jednoducho eliminovat tokenmi, vid obrazok). To ostatne je u mna skor minus ako plus (teleskopku mam BikeYoke, s ktorou som max. spokojny a prehodil by som ju aj na Capru, takze FOX Transfer nepotrebujem a taktiez mam doma aj 4-piestikove XT brzdy, takze v pripade verzie CF, by sli na Capru a vsetko by bolo pekne z jedneho setu).
Tak v tom prípade nie je o čom, choď rovno do toho Fox36 setupu. Ja som mal pružinovú 36tku a bál som sa keď som minulý rok kupoval novú vzduchovú 36tku aká bude málo citlivá, ale je to dosť blízke a spokojný som (aj keď mám Factory verziu). Prepružil a trochu pojazdil som aj Lyriky a nezdalo sa mi, že by boli niekde inde, alebo by sa prepadávali do stredu zdvihu. Veľmi porovnateľné s Foxou.
Dublinboy: Zaujimave, asi si precitali zopar porovnavani s FOX 36. V kazdom pripade, mne to asi nepomoze, kedze predpokladam, ze YT pouziva este 2018 modely. Mozno, by stalo za to upgradnut iba DebonAir komoru za 47 EUR (podla toho clanku). Musim porozmyslat.
Ako píše kaprak, myslím že ten rozdiel spozná len ozaj dobrý jazdec pri jazde na hrane. Možno taký si, nepoznám ťa. Ale podľa mna 95% populácie ten rozdiel nepocíti.
Ako som pisal hned v prvom mojom prispevku, s mojou vahou by som radsej "nekonecny" zdvih od FOXu. Nie som ziadny super jazdec, skor sa stale (a ovela intenzivnejsie) ucim. Ale asi mate pravdu, pravdepodobne to ja nikdy nepocitim (az na placebo v hlave, kedze cely zivot viac inklinujem k FOX ako k RS).
Tak zober FOX a nebude ti to vŕtať v hlave. Toto tiež veľmi dobre poznám. Človek rozdiel možno nepozná, ale v hlave mu stále vŕta, či by to nemohlo byť lepšie. My veční špekulanti to máme ťažké
Nepíšeš odkiaľ si, ale kľudne príď do BA a Malých Karpát pojazdiť, nejaké tie Lyriky a Fox36tky sa nájdu na vyskúšanie a som zvedavý či pocítiš ten rozdiel. Ja ho cítim medzi Pike-ou a mojou Fox36, ale to sú iné triedy a popravde keď som si skúšal Lyrika, tak okrem vyššej váhy som nič necítil. Pri tých zdvihoch nad 160 je to už skôr o nastavení RC2 (v novej 2019 Foxe R2C2) a tam je podstatné, či tie 2 kliky ktoré spravíš aj pocítiš v prejave. Ja hej a tak som spokojný
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.