Bol by som vlemi vdacny ak by ste mi vedeli poradit pri vybere bicykla.
Momentalne jazdim v podstate ciste XC(ale to sa moze s novym bikom zmenit) a chcel by som prejst na nejakeho fulla. Nebude to na ziadne maratony ani AM ale skor na pohodove jazdenie a zabavu. Urcite ale nechcem zdvihy 100/100. Dolnu hranicu som urcil na 120/120 a hornu na 140/140(niesom si ale isty ci by som chcel ist az sem, skor menej).
Vyber som zuzil v podstate na 2 bicykle.
Canyon Nerve XC 6.0 (2009)
Radon Stage 5.0 (2009)
Zaujimal by ma hlavne rozdiel medzi RS Revelation a RS Reba Race.Ktora z nich je "lepsia" a v com sa lisia? Myslite ,ze by sa mi oplatilo ist do trochu vyssich zdvihov u radonu?
neviem sa rozhodnut a rad by som pocul nejake argumenty preco canyon a preco radon.
Do uvahy prichadzaju aj tieto ale to dost zalezi od kurzu libry. Musela by este klesnut. Radsej by som bral bicykel z nemecka.
Cube AMS Pro 125 - K18 (2009)
Cube AMS Pro - K18 (2009)
Ak som nejake alternativy prehliadol tak prosim napiste. Pripadne aj mierne nad cenovy limit ak by to za to naozaj stalo.
posledný komentár: 8. 1. 2018 o 17:35
posledný komentár: 28. 5. 2015 o 9:45
posledný komentár: 14. 7. 2014 o 10:28
posledný komentár: 15. 6. 2014 o 15:03
do 1500Ecok teraz zozenies z UK aj konu DAWG DELUXE 2008, ale vaha cca 13kg
http://www.bikeshop2000.de/Mountain_BIKES/Giant_Trance_X/giant_trance_x.html
http://www.bikeshop2000.de/Mountain_BIKES/Giant_Trance_X/giant_trance_x.html
Potrebujem 20" a do 1500€ tam nevidim nic vybavou porovnatelne s bikami vo vybere.
No zase ten radon ma vzadu len o 5mm viac zdvihu a vidlicu ma u-turnovu.
Kde konkretne? zozeniem ju aj v 20" velkosti?
najlepsie by to bolo ale taku moznost nemam.
jaj ale to treba napisat hned
Nevravel som nic o tom ,ze by to malo byt z UK. Prave naopak. Radsej by som nakupoval v eurach.
No ja by som to videl z tych co si uviedol na Canyon Nerve XC vs. Cube AMS Pro 125 - K18 oba fajn na pohodove XC.
btw, dozvedel som sa ,ze u-turnovy revelation ma ovela menej progresivny chod ako reba na canyonovi ,takze si ho skrtam,rovnako ako ams pro. Momentalne som najviac nakloneny k radonovi.
No este rozmyslam nad Cube AMS pro 125. Momentalne uz vyjde po 1600€ co je este prijatelna suma. Bude sa tento bike v chovani v terene nejako lisit od radonu?Odpruzenie to iste,zadna stavba rovnaka a pokial viem tak tieto firmy spolu spolupracuju.
... tulenik treba pozornejšie čítať, až potom písať elaboráty
Inak, kupovat bajk bez skusania podla mna robis riadnu chybu.
TO MGX: v zahranici su podla mna lacnejsie biky ako u nas uz le z dovodu, ze je tu o jeden clanok v predajnom procese viac a navyse sa niektore typy bikov na Slovensku ani zohnat nedaju.
Ciastocne s tebou suhlasim, ale argumentov pre je viac.
dusan - Cube ani nie sú orientované na min. cenu - aj to je poznať na jazdných vlastnostiach, majú svojich oddaných priaznivcov (tuším napr. Mloka
Rebu by som zaradil že XC/XM
zachvilu sa budu delit biky a vidly aj na kategoriu lahky DH
Ak si dobre spominam, tak si povodne pisal, ze to ches na pohodove jazdenie a nie XC a maratony. Na pohodove jazdenie je 140 mm podla mna smerom dole uplne idealnych. Smerom hore by som ja osobne znizovanie chcel. A ta ohnuta trubka je vec vkusu - mne sa to nepaci. Napr. Gianty su na tom este horsie - tie maju pokrutenu hornu aj spodnu trubku a este aj vzpery na zadnej stavbe. Niektori vyrobcovia davno zabudli co je to cistota dizajnu...
No ja neviem. na 140mm som este nejazdil. Aj tak tu konu asi necham tak. pochybujem ,ze daco este uchmatnem a strasne mi tam vadi ta ohnuta trubka.
Ten radon vyzera ,ze mi uplne vyhovuje a da sa kupit z nemecka. A nemusim ani riesit velkosti a ponahlat sa kedze je to novy model. Pockam este kym budem dostupny a podla kurzu libry kupim bud jeho alebo cube.
Radon Stage 5.0
uz sa neviem dockat marca.
Ten radon vyzera ,ze mi uplne vyhovuje a da sa kupit z nemecka. A nemusim ani riesit velkosti a ponahlat sa kedze je to novy model. Pockam este kym budem dostupny a podla kurzu libry kupim bud jeho alebo cube.
ak mas moznost skus pojazdit na 140 mm .chces bike na pohodove jazdenie cize predpokladam ze nemusis byt prvy na kopci.ale dole kopcom sa 140 mm rata.
ja byt tebou o 120 mm by som neuvazoval a skusil 140mm alebo aj 150 mm uvidis je to velky rozdiel v pohodli.
a hlavne da sa s tym pekne hrat dole kopcom.idiealna by bola vidla s pevnou osou,fox talas,RS PIKE atd