Bol by som vlemi vdacny ak by ste mi vedeli poradit pri vybere bicykla.
Momentalne jazdim v podstate ciste XC(ale to sa moze s novym bikom zmenit) a chcel by som prejst na nejakeho fulla. Nebude to na ziadne maratony ani AM ale skor na pohodove jazdenie a zabavu. Urcite ale nechcem zdvihy 100/100. Dolnu hranicu som urcil na 120/120 a hornu na 140/140(niesom si ale isty ci by som chcel ist az sem, skor menej).
Vyber som zuzil v podstate na 2 bicykle.
Canyon Nerve XC 6.0 (2009)
Radon Stage 5.0 (2009)
Zaujimal by ma hlavne rozdiel medzi RS Revelation a RS Reba Race.Ktora z nich je "lepsia" a v com sa lisia? Myslite ,ze by sa mi oplatilo ist do trochu vyssich zdvihov u radonu?
neviem sa rozhodnut a rad by som pocul nejake argumenty preco canyon a preco radon.
Do uvahy prichadzaju aj tieto ale to dost zalezi od kurzu libry. Musela by este klesnut. Radsej by som bral bicykel z nemecka.
Cube AMS Pro 125 - K18 (2009)
Cube AMS Pro - K18 (2009)
Ak som nejake alternativy prehliadol tak prosim napiste. Pripadne aj mierne nad cenovy limit ak by to za to naozaj stalo.
posledný komentár: 8. 1. 2018 o 17:35
posledný komentár: 28. 5. 2015 o 9:45
posledný komentár: 14. 7. 2014 o 10:28
posledný komentár: 15. 6. 2014 o 15:03
A co sa tyka ramu,samozrejme ,ze by som obetoval nejake tie komponenty kvoli lepsiemu . Ale otazka ,na ktoru mi nikto neodpovedal je : Je ten giant vobec lepsi od radonu? (co sa tyka geometrie,chodu zadnej stavby)
pozn. Radonom a Cube robi ramy ta ista firma (RFR) a maju zhodnu zadnu stavbu.
neda sa povedat co je lepsie.aj ked ide o rovnaku kategoriu su tam odlisnosti a a ide o to co ocakavas.to je ako keby si porovnaval mercedes c a bmw 3 - co je lepsie???
a co sa tyka progresivity ak by som ti dal RECONA a REBU vyskusat tak ze by si nevedel ktoru skusas mam pocit ze by si nevedel urcit ktora je ktora.
ak nechces progresivitu chod do pruziny,vzduch bude stale progresivny,vyhoda pruziny je ze pojde viac do zdvihu ale nevyhoda bude obmedzenie nastavenia vidli na jednotlive druhy terenov okruhov trati atd.
hlavne si kup nejaky bike a jazdi.
No len najprv ste tu hovorili o obetovavani komponentov na ukor ramu.Ale kedze sa neda povedat ,ze by jeden z nich bol horsi tak urcite pojdem do lacnejsieho a lepsie vybaveneho.
ak nechces progresivitu chod do pruziny,vzduch bude stale progresivny
Vychadzam len z toho co som cital a neu-turnova reba by mala byt az prilis progresivna,viac ako ine vzduchove vidlice. u-turnovy rvl tento problem nema. Mozno to nezpoznam,mozno ano,urcite to ale nebude na skodu ak pojdem do papierovo lepsieho riesenia.
dik vsetkym za rady.
Uz som bol rozhodnuty pre ten radon ale zbadal som ponuku kubicasportu na haibiky 09.
Konkretne tento bike :
Hai Q FS RC - 2009
Nelaka ma len zaujimavejsim designom (klik) a Talasom ale aj dostupnostou na slovensku. O tejto znacke vsak neviem najst dostatocne info. Ako je na tom s kvalitou ramu? Bude mat zadna stavba porovnatelne dobry chod s tymto radonom?
Radon Stage 5.0 - 2009
A ako je na tom Talas RL v porovnani s RVL u-turn? Bude aj pri pohodovom jazdeni pevna osa vyhodou? rychle znizovanie zdvihu je pre mna velka vyhoda
vopred dakujem za rady.
Vyhody:
=FOXka TALAS s QR15mm (buduci standard)
=kvalitne brzdy, konzistentna sada bez nejakych issues
=SK
Nevyhody:
= podla DE nie pre zaciatocnika
= mne neznama kvalita {nemam ziadne info o tomto vyrobcovi, ale to nemusi byt na zavadu)
Ked som si precital cely thread a presiel zmenu tvojich preferencii (na zaciatku ziadne AM, teraz si sa vypracoval na 140mm) a preferujes kvalitu komponentov pred ramom (ja opacne), tak je aktualne lepsia volba ten HAI. aj ked asi presahuje povodnu hranicu full do 1500 o 150 bubakov. Takze by si ho mal spravne vyradit alebo vsetko este raz porovnat
No u radona by ma stalo postovne 65€. U hai,6. Cize iba cca 100€ rozdiel a to by som si bol ochotny priplatit ak by to malo zmysel. (aj kvoli reklamacnym podmienkam)
Nic sa nezmenilo. Chcel som pohodlneho fulla na celodenne vylety vselijakym terenom. Asi som to zle napisal. 100/100 aj tak nepripada v uvahu a myslim ,ze medzi 120/140 mi to bude vyhovovat.
Myslim ,ze kvalitu ramu som vo vybere dostatocne zohladnil. Tlmic a vidla su vsak imho pre full rovnako dolezite tak mi prislo rozumnejsie vyradit z vyberu ten trance ,o ktorom sa neda povedat ,ze by mal ram lepsi ale vybavu mal podstatne horsiu. Urcite nekupim nieco so zlym ramom len preto ,ze je to cele na xtcku a ma talasa a preto sa chcem o tom hai este poradit. Bez dostatocnych referencii budem musiet ist radsej na "istotu" a kupit radon.
To znamena co?
zaver neviem urobit, nakolko som na danom biku nesedel. Podla mojho nazoru by si ho mal vyskusat a nekupovat podla vybavy a fora. vlastna skusenost je nad vsetky.
tu mas testcentra
Giant nemá testcentrum v Košicoch? Chlapci východniari? Lebo v BA nebol problém si Gianty požičať vôbec žiadny...
Referencii na radon (resp. cube) som nasiel kopec na bike-fore.cz. Nevyzera to na o nic menej kvalitny ram ako ten trance.Precital som co sa dalo a nevidim vyhody u toho giantu.Kedze nemam moznost vyskusat ani jeden tak mi ostava riadit sa len tym co sa docitam ...
Keby som ale bral cenu v czk tak X3ka vyjde momentalne na 1600€ a to by uz slo.
giant mal v kosiciach predajnu no nedavno ju bohuzial zatvorili.Takze odpada vyhoda servisu a kupy v mieste bydliska.
tu mas testcentra
ram bude urcite fajn ale ta cena sa mi zda velmi neprimerana fullu s Torou a X-fusion tlmicom.
ak si idem kupovat bajk za 1500-1600 EUR, tak neviem co riesis a nesadnes rano na IC a po predchadzajucej dohode s predajcami mozes cely den testovat... To ta 30Euro na spiatocny listok do BA zabije?
Ak uz v celych kosiciach nie je GIANT (o com silno pochybujem), tak sup-sup do presova, popradu, ziliny, bratislavy...
http://www.mtbiker.sk/?B1=H%BEadaj!&modul=adresar&s=ravo
Viac menej mi to moze byt jedno, su to tvoje peniaze, ale musim suhlasit s tulenikom, ze ta 2rocna zaruka tam nie je prenic-zanic. A to ze si kupujes bajk podla vybavy? Vybavu vacsinou obmenis, ale dobry ram ti zostane vacsinou dlhsie...
Howg.
Ak uz v celych kosiciach nie je GIANT (o com silno pochybujem)
nieje ..., Bola tu predajna cyklodom ,ktoru zatvorili.
Nekupujem ram,kupujem bicykel. Urcite musim zohladnit vsetky aspekty. Najma tak dolezite veci ako je vidlica a tlmic ,ktore urcite nehcem aspon niekolko rokov menit a urcite sa vyrazne podpisu na jazdnych vlastnostiach.Som student a nemam take finacne moznosti aby som ho mohol neustale upgradovat. Chcem najlepsi funkcny celok za moje prachy.
Nad tym haibikom som vela rozmyslal a presla ma na nho chut.Nasiel som dost kriticke nazory na tuto znacku.jedina vyhoda je aj tak len ten talas
Co sa tyka skusania tak to potom mozem radona rovno vylucit a kupit gianta. Som si isty ,ze to bude ako zazrak v porovnani s tym co jazdim teraz a ine alternativy na slovensku nevidim.
Ad ram = samozrejme, ram + komponenty by mali tvorit vyladenu kombinaciu, ale vo svojom okoli nepoznam nikoho, kto by skor ci neskor nezacal s nikdy nekonciacim procesom upgrade bajku, hlavne ak na nom aj bikujes. Ram vydrzi skoro vzdy (a ked mas 4 rocnu zaruku tak neriesis), ale komponenty skratka menis. Ak si vsak rozhodnuty, ze na najblizsiu 5rocnicu do bajku nedas okrem spotrebaku nic, drzim ti palce a obdivujem ta. ja som to nedokazal
Pajoncek ono je to tak-ak by si chcel tu naj zostavu(najma vidla,tlmic) a super funkcny ram,tak si bud priplatis,alebo kupis nieco dobre,funkcne,oskusane s nejakym komponentom menej kvalitnejsim,ktory po nejakej dobe vymenis.A ver mi,ak ta to bude bavit,tak menit budes neustale cosi...
Geometria a vlastnosti rámu v porovnaní s predchádzajúcimi bikami mi vyhovuje a som s bikom v eľmi spokojný.
Bol som aj na zimnom maratone v Mariánke, kde som aj stretol jazdcov s Haibikami na fulloch - minuloročné Q FS. poznám aj osobne pár bikerov jazdiacich túto značku a sú spoko....
a teda otázka ... v čom je ten rám zlý? ked geometria a kvalita duralu je ok?
zato, že je menej známy na Slovensku?.......