Ahojte, obraciam sa na Vás, nakoľko už sa v tom mojom prieskume trhu strácam, tak možno Vy mi to uľahčíte. Chcela by som hardtail v cenovom rozmedzí od 1000 - 1500 eur. Som žena, takže by som uprednostnila niečo ľahšej váhy, do 13 kg. Skúsenosti mám skôr s rekreačnou jazdou, ale ťahajú ma aj nejaké tie traily. Bicykel nemusí byť priamo ženskej geometrie a mal by mať kvalitné brzdy a vidlu. Za Vaše tipy vopred vďaka.
Ak nesuri počkaj na nove modely keď naskladania, bude viac na vyber. Kúp čo sa ti páči a k čom máš sympatie ja by bral šup pre Shimano lepšie brzdy a nizsu cenu. Vseobecne asi radšej lacnejšie značky kde máš lepší pomerne dňa vykon aj keď v podstate v danej cene to býva oku mínus to iste
Ak chceš XC a aj trail, ja by som vyberala niečo so zdvihom 120 mm a samozrejme vzduch, čo by už v cene nad liter mal byť štandard. Z tých dvoch sa mi viac pozdáva Superior lebo má pohon Shimano SLX na rozdiel od Spešlu, ktorý má SX. Ak chceš ísť časom na traily, bude ti možno chýbať teleskopická sedlovka, tak vyberaj bike tak aby si ju tam mohla časom doplniť (niekedy jej vadia návarky na druhú fľašu, ohnutá sedlová rúra rámu,...) Treba si vyskúšať na to sadnúť, lebo len tak zistíš, ktorá geometria a veľkosť ti "sadne".
InnerSmile Ten Canyon ma fajn vybavu, akurat si treba uvedomit par veci:
1.) Ako budes riesit reklamacie? Chce sa Ti to posielat do Nemecka?
2.) Mas dobru kondicku? S jednoprevodnikom sa tazsie slape do kopca, ak nemas dobru kondicku tak radsej dvojprevodnik.
3.) Kde to budes servisovat? Ked zlomis napr. patku na rame, pripadne hocico ine, tak nebudes mat problem zohnat nahradne diely?
Ten Canyon vyzerá dobre čo sa týka pomeru cena/výkon. Lenže ak chceš veľkosť S, tak nebude mať 29-palcové kolesá ale 27,5-palcové. Niektoré značky to tak robia, že 29 sú až od M, ten Specialized má napríklad na výber aj pri stredných veľkostiach rámov.
Tip: Bicykel ti dosť odľahčia a "zrýchlia" aj plášte. Ak by tie tie 2,35 Nobby nic boli až príliš "terénne", vymeníš za nejaké ľahšie XC čkovejšie Mám tiež dvoje, ľahké s jemnejším vzorom na také bicyklovanie sa v suchom lete na tvrdom povrchu a aj také širšie, terénne, mäkšia zmes na náročnejšie traili.
Na jednoprevodníku sa do kopca šlape tak ľahko, koľko zubové máš prevodníky v závislosti na veľkosť kolies a NIE je pravda, že všeobecne ťažšie ako na dvoj. Takto sa to nedá zovšeobecniť.
Konkrétne na týchto dvoch bikoch: Canyon má vpredu 30 zubový prevodník a kazetu 10-51, čiže 30/51 je 0,59. Cannondale má vpredu 36/26 a kazetu 11-42, čiže 26/42 je 0,62. Ak majú oba biky 27 a pol palcové kolesá (keby sme išli do detailu tak obvod kolesa pri konkrétnych plášťoch), ten Canyon prejde na jedno otočenie kľukami vzdialenosť 0,59 x obvod kolesa a Cannondale 0,62 x obvod kolesa čiže, ten Canyon má ľahký prevod dokonca ľahší.
fixska Suhlasim s tym, ze su vynimky, avsak stojim si za tym, ze vo vseobecnosti je dvojprevodnik lepsi pre cyklistov, ktori nemaju az taku dobru kondiciu. Kazdopadne, da sa vyhladat hromada odkazov, staci dat do Googlu "single or double chainring mountain bike"
Ja si naopak myslim ze v dnesnej dobe so systemom 1x12 nema vyznam vozit na bajku viac ako jeden prevodnik ci uz pre profesionala alebo rekreacneho cyklistu. Rozsah prevodov sa da zvolit vhodnym prevodnikom alebo kazetou.
Co sa tyka typu bajku, tak podla toho co pises, ja by som sa skor priklonil k nejakemu trailovemu HT cku so zdvihom vidlice 130 alebo 140mm. Pohodlne si vyslapes aj strme kopce a geometria ti dovoli aj zabavnejsiu a hlavne bezpecnejsiu jazdu dolekopcom alebo na trailoch.
Napriklad tento RockMachine Catherine s karbonovym ramom. Je len vo velkosti L, ale mozno by som pockal na jar a zobral novy model vo velkosti S alebo M
Ten RM je fajn, obzerala som ho, ale už je nad limit, plus má 12 kg, pričom SUP, čo som postla vyššie nie je karbón a má 12,2kg, ciže u RM mi to príde predražené vzhľadom na váhu. Samozrejme druhá vec je výbava bajku.
Cenovka je totozna (1099e), oba sa daju v tejto komplikovanej dobe zohnat. Okrem vahy (cca 0.5kg v prospech RM) je tam rozdiel v prehadzovacke (SRAM NX vs Deore), mierne v geometrii (male rozdiely v uhloch), vidlici (nepoznam rozdiel medzi epixon a judy silver)...
Co sa tyka urcenia, skor XC, rekreacne jazdy s deckami, ale aj zvaznice, les, nejake horske vyjazdy (nech to dobre taha do kopca), potencialne mozno lahsi trail v Karpatoch ak ju to chyti.
Velkost 17' (170cm) takze 29 kolesa.
Vopred dik za postrehy
Epixon robi velku cast vahoveho rozdielu a ma myslim 32mm nohy vs 30mm u Judy. Nielen preto je mi RM sympatickejsi. 11 vs. 12 speed nie je rozhodujuce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Btw dala si dostsiroku skalu. Vyska,vaha, chces aj narocnejsie traily, ci skor k xc...
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/damske/superior-modo-xp-919-model-2020.html
https://www.kaktusbike.sk/horskybicykel29kolesa/specialized-rockhopper-expert-29/
na tento čo hovoríte?
1.) Ako budes riesit reklamacie? Chce sa Ti to posielat do Nemecka?
2.) Mas dobru kondicku? S jednoprevodnikom sa tazsie slape do kopca, ak nemas dobru kondicku tak radsej dvojprevodnik.
3.) Kde to budes servisovat? Ked zlomis napr. patku na rame, pripadne hocico ine, tak nebudes mat problem zohnat nahradne diely?
Tip: Bicykel ti dosť odľahčia a "zrýchlia" aj plášte. Ak by tie tie 2,35 Nobby nic boli až príliš "terénne", vymeníš za nejaké ľahšie XC čkovejšie
Na jednoprevodníku sa do kopca šlape tak ľahko, koľko zubové máš prevodníky v závislosti na veľkosť kolies a NIE je pravda, že všeobecne ťažšie ako na dvoj. Takto sa to nedá zovšeobecniť.
Možno zaujme v limite dobrá výbava, možno vymeniť prevodník podľa kondície za 32-30 a môžeš lietať
Co sa tyka typu bajku, tak podla toho co pises, ja by som sa skor priklonil k nejakemu trailovemu HT cku so zdvihom vidlice 130 alebo 140mm. Pohodlne si vyslapes aj strme kopce a geometria ti dovoli aj zabavnejsiu a hlavne bezpecnejsiu jazdu dolekopcom alebo na trailoch.
Napriklad tento RockMachine Catherine s karbonovym ramom. Je len vo velkosti L, ale mozno by som pockal na jar a zobral novy model vo velkosti S alebo M
https://www.decathlon.sk/bicykel-rockrider-xc-900-29-id_8558254.html
Len majú najmenší M-ko... to bude asi veľký pre Teba.
manzelka ma v uzsom vybere tieto 2 HT, vedeli by ste poradit plusy/minusy a vase preferencie?
https://www.cube.eu/sk/2021/bikes/damske-bicykle/hardtail/access-ws/cube-access-ws-sl-greybluenlime/
https://rockmachine.sk/2021/mountain-hardtail/catherine-60-29/gloss-grey-mint-green-dark-grey
Cenovka je totozna (1099e), oba sa daju v tejto komplikovanej dobe zohnat. Okrem vahy (cca 0.5kg v prospech RM) je tam rozdiel v prehadzovacke (SRAM NX vs Deore), mierne v geometrii (male rozdiely v uhloch), vidlici (nepoznam rozdiel medzi epixon a judy silver)...
Co sa tyka urcenia, skor XC, rekreacne jazdy s deckami, ale aj zvaznice, les, nejake horske vyjazdy (nech to dobre taha do kopca), potencialne mozno lahsi trail v Karpatoch ak ju to chyti.
Velkost 17' (170cm) takze 29 kolesa.
Vopred dik za postrehy
Rock Machine Catherine 40-29 dámsky bicykel, ružová/červená
779 €
MOC 1 059 €