po 25 rokoch chcem kupit novy bike. mam vysku 188 a vaha cca 84kg. Rad jazdim po prirode a obcas aj cesty (s detmi a manzelkou). nie som profik, skorej rekreacny jazdec, co si celodenne sedenie pri PC vyvazuje na bicykli.
limit som si dal 1300E a podla roznych doporuceni je lepsi HT bike v danej cene ako plne odpruzeny.
viete mi nieco poradit? nech ale ma prevody aj v predu, lebo vela modelov ma v predu len jedno koleso. A tiez je vraj lepsie mat uzamykanie tlmenia na riadidlach. to by bolo fajn.
kedze nejak trendy som nesledoval tak sa v parametroch velmi neorientujem. Pozeral som rozne znacky, ako
merida
https://www.merida.sk/horske-bicykle/bignineseven-xt-edition
alebo canondale:
https://cannondale-store.sk/produkt/19-cannondale-trail-29-3-c26338m70tng-m/
dakujem
posledný komentár: 5. 1. 2015 o 10:45
ghost lector https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/pevne-a-hardtail/ghost-lector-29-lc-jade-blue-jet-black-model-2019.html
alebo vychatať zlavu na canoyn EXCEED, pripadne kellys hacker
Kazdy kto ma SPD ma aj historku/y ako kdesi zastavil a zle sa vypol a padol ako kabela
Daj potom vediet, ako si spokojny
rám: FORCE EPIGONI AL-6061 20" černý / fluo nálepky
vidlice:Sr suntour XCR air
,
řadící páčky: SHIMANO ALIVIO SLM4000
přesmyk: SHIMANO ALIVIO FDM4000
přehazovačka: SHIMANO ALIVIO RDM4000SGS
kliky: FORCE NINE3.3+ 40/30/22z s osou 175mm ( art. 64322 )
kazeta: SHIMANO DEORE HG400 11-34
řetěz: SHIMANO CNHG53
brzdy: SHIMANO M425 hydraulické
brzdové kotouče: FORCE-3 160mm, 6 děrový ( art. 424060 )
řízení: FORCE 1 1/8'' polointegrované Al ( art. 15092 )
představec: FORCE BASIC S4.6 31,8/100 mm ( art. 306137 )
řídítka: FORCE BASIC H6.6 prohlé 31,8/680 mm ( art. 33229 )
sedlovka: FORCE BASIC P4.2 31,6/400 mm ( art. 20960 )
sedlo: FORCE RIDER GEL TECH ( art. 20101 )
pedály: FORCE 610 Al kuličková ložiska ( art. 67043 )
náboje: FORCE 6D-62/72 6d kotouč ( art. 804342/804343 )
ráfky: FORCE BASIC DISC 32děr ( art. 70258 )
pláště: MITAS 29 x 2,10, V85 OCELOT ( art. 72532 )
chcem prejsť na jednoprevodník, najlepšie asi zatiaľ čo som našiel je 1x12 od Sram pre moje potreby. Rozpočet mám taký, že max 1.500 ale samozrejme pokojne može byť aj lacnejšie. Výška je 190, 91kg, a 90 cm vnutorna strana nohy, čiže my vychádza asi najlepšie rám 21". Mne sa najviac pozdáva zatiaľ tento:
https://www.cykloabc.sk/p/27557/bicykel-cube-reaction-race-29-black-2019?variant%5B50%5D=214
a taktiež veľmi rozmýšlam nad grand canyon al sl 7 alebo 9.
čo hovoríte, do čoho by som mal investovať ? rozmýšlal som aj nad Rock machine crb blizz karbonovy ale bohužial už nemajú moju veľkosť, až budúcoročné budú mať.
Moje dojmy:
- teleskopická sedlovka...genialita a najväčší pokrok oproti starému bicyklu.
- SPD super.
-najľahšie prevody som nepoužil a čudujem sa,že s mojou kondičkou som to dal.
- 13.5kg je ok a menej ako som mal pred tým. Je to plus.
- na kotúčovky sa musí s citom
-78cm riadidlá sa mi zdajú široké, ale je to asi vec zvyku.... Chce to rohy -dokupujem ďalší držiak na fľašu
Takže za mňa super voľba.
Aj keď je to 29" L... Na pohľad vidno, že je väčší.
Ešte som dokupil Garmin 520+ so snímačom otáčok... Sa mi nechce furt vyberať telefón kvôli mape.
No a ešte popozerať články a videa tu na mtbiker...
Ak Canyon, tak pre teba určite XL...
Podla toho co pises hladas XC (Cross country) bike. Tazko ti napisat ktory konkretne bike je ten pre teba kedze znaciek a modelov je tak strasne vela. Byt tebou postupujem nasledovne - pozriem si eshopy co sa ponuka v ramci rozpoctu ktory si si urcil, vybral bicykle ktore sa ti vizualne najviac pacia a potom sem hodil linky a my ti povieme ktory z nich je najlepsia volba. Ono tento Canyon co sa tu riesi v tomto vlakne si myslim, ze nie je vobec zla kupa pre teba. Je to kvalitny XC bike s kvalitnymi komponentami a vhodnou geometriou na to co chces jazdit od renomovanej znacky za nieco vyse 1000 eur (ak som spravne postrehol).
Grand Canyon AL SL 8
Neviem no, musis si zadefinovat co je u teba priorita a podla toho sa rozhodnut. Pripade sa obzriet este po inych bikoch a skusit najst nieco co ti bude vyhovovat po vsetkych strankach. Ja som si svoj "dream" bike hladal asi 2 mesiace a 2 tyzdne dozadu konecne objednal. Akurat ze si nan pockam lebo je to 2020 model.
Inak velmi sa mi paci ten co si si objednal, ten Kona Honzo ale nikde som ho nevidel kde by sa dal objednat. Aj sa mi páči ako je ram postavený, podobne vyzeraju tie rock machine ale zasa neviem posúdiť, možno slúži na ine jazdenie
Kona uvadza max nosnost svojich bikov az 136kg + dava dozivotnu zaruku na ram a to som presne hladal kedze mam cez 100kg a drviva vacsina vyrobcov dava max nosnosti tak okolo 115kg (jazdec + bike). Ma pevne osky vpredu aj vzadu, vidlicu solidnu (RS Recon s 32mm nohami), 1 x 12 Eagle pohon, teleskopku. Jedine co mi malinko nesadlo je externe vedenie kablov ale co citam fora tak to moze nakoniec byt aj plus kedze tie bowdeny vedia v rame vydavat zvuky co by mi vadilo. Plus lahsia udrzba.
Proste hladal som ozaj pevny bike na drsnejsie zaobchadzanie pre tazsieho jazdca od 1000 - 1500 eur. Trochu ma zacalo bavit na biku si aj co to skocit, naucil som sa bunny hop. Proste chcem bike na zabavu o ktory sa nemusim obavat ze mi rupne. Ak bude taky ako na obrazku tak som max happy