Ahojte, nedávno som si kúpila kellys swag 30 2016 a zistila som nemilý fakt, že prešmýkač pri hlbšom zaborení rýpe do tlmiča, ak je vpredu zhodený prevod na menšiu placku a to všetko na pôvodných komponentoch od výrobcu, prešmýkači SRAM GX10, kľukách SRAM S1000 GXP (38x24) a tlmiči ROCK SHOX Monarch RT, Solo Air. Prešmýkač bol nastavený správne, radil bez problémov a aj po akejkoľvek zmene jeho pozície ostáva doraz po oboch stranách cca 1mm a problém s rýpaním to vôbec neriešili, akurát to chytá buď viac vpravo alebo vľavo. Preto sa chcem spýtať či má niekto, kto má tiež tento
bike s prešmýkačom rovnaký problém alebo či to len na mojom pokašľali. Prípadne, či nemáte nejaký nápad ako to vyriešiť, ale zatiaľ to vidím na reklamáciu.... :/ Pridávam aj nejaké fotky a video.
Rám mám vo veľkosti XS čo s tým predpokladám, že nesúvisí, no spôsobuje to ďalší problém, že
sedlovka sa nedá kvôli zarážke zastrčiť dostatočne hlboko, teda pri mojej výške 163 cm som pri jej maximálnom zastrčení akurát dotiahla na pedále, takže z nej bolo potrebné zrezať, maximálne sa však dalo len 4 cm čo nie je úplne postačujúce takže len ďalšie sklamanie...
Preco sa zo sedlovky dalo zrezat len 4cm? Mozes zrezat kolko chces, ta znacka co je na nej nehra potom rolu. Dolezite je aby potom bola zasunuta v rame aspon tu minimalnu vzdialenost ktora tam bola vyznacena povodne, samozrejme uz sa neda pootom orientovat podla starych znaciek.
FiLus pri slapani tlmic tak nezatlacim to je fakt, ved tam ho mas vacsinou zamknuty, no pri zjazde a skokoch uz ano a uprimne ta 38zubova placka je pre mna takmer nepouzitelna...a tiez sa nechcem spoliehat na to, ze to nahdou nezabudne prehodit a poskodim tlmic este viac ako je..
...no nic, dik aj ostatnyn za odpovede, viem, ze do uvahy prichadza aj vymena komponentov, no nevidim dvovod preco by som to mala hradit ja, ked som chybu nesposobila vlastnym zapricinenim, skusim teda napisat predajcovi ake on navrhne riesenie
No a sedlovku , to sme sa vobec nepochopili. Ty mozes odrezat kolko chces z nej, ta znacka v podstate nic neznamena, nemeni sa tam material ani nic ine, oznacuje len kolko ma byt aspon zasunute v rame cm. Napr. ak ma byt zasunnute v rame minimalne 10cm a ty z nej tych 10 cm celych odrezes, tak si len spravis od noveho konca zasa znacku kde je 10 cm a nechas tych 10cm zas minimalne v rame. Ak ju skratis moze byt zasunute aj menej, kedze je tam mensia paka, resp odrez tak aby bol spravny posed a zostala co najdlhsia.
A osobne mam tiez pri zjazde zaradenu malu pilu vacsinou.
Preco by mala na novom biku menit komponenty len preto, ze nejaky technik pri vykrese nevie pocitat?
Alebo predajca resp. vyrobca Kellys zafinancuje vymenu komponentov ako satisfakciu v ramci zaruky, alebo vec nie je mozne podla obcianskeho zakonnika riadne vyuzivat a odstupit od zmluvy. Vratit peniaze.
Cela sedlova teubka je hlboka 27 cm
Sedlovka sa do nej da zastrcit iba 13.8 cm kvoli poistnej zarazke proti jej prepadu takze v spodnej casi zostava 13.2 cm nevyuziteho priestoru
Pri sliapani potrebujem mat sedlovku zdvihnutu nad objimku cca 18cm (merala som iba tu cast sedlovky ktora je urcena na zasuvanie, drziak na uchytenie sedla a sedlo v tom uz nie je zahrnute)
Na sedlovke bolo predtym vyznacene ze jej minjmalne zasubutie je 9.5
Dokopy teda potrebujem sedlovku o dlzke 27, 5 cm pri jej minimalnom zasunuti v polohe na sliapanie
Pri jej maximalnom zasunuti bude teda vo vyske 13,7 cm nad objimkou, co je len o 4,3 cm menej ako pri polohe na sliapanie a hlavne je to nepostavujuce znizenie pre zjazd
Samozrejme som uvazovala aj o jednoplacke no skvor o tom ze tu nevyuzitu 38 vymenim za 32, na to sliapanie sa mi ten 24 zubovy preved hodi faj,a ja celkom rada aj sliapem teda isto radsej ako tlacim bike, viem ze budem mat asi viac rovnakyh prevodo no vidi sa mi to byt ako celkom pohodlne riesnie na ktore som zvyknuta este z htcka kde som mala v predu 3 placky a vyuzit sa nedala len ta najvacsia
Teleskopka by bola tiez super ale nie su na to momentalne financie...a neviem ci vobec nejaka to by to vyriesila dostatocne dobre, neobzerala som sa zatial po ich presnych parametroch,uz zo spominaneho dvovodu,no zda sa mi ze su aj tak o dost dlhsie,no neviem, budem si to musiet nastudovat....☺
A nakoniec sa priklan k poslednym nazorom kolegov, ze by vymenu komponentov mal hradit kellys, napisala som predajcovi reklamacny mail s fotkami aj videom co som vam tu zavesila tak uvidime co navrhne...
Problem so sedlovkou som zatial neriesila lebo aj keby toto bol len vade privareny uchyt na presmykac pri sedlovke myslim ze budu mat vsetky swagy v tejto velkosti tento problem takze s tym nepohnu... tu by som sa vas nad opytala ci pri malych bikoch inych znaciej je to tiez takto nedomyslene respektive ci s tym mate problemi?
No a k tomu poobzeraniu sa po inych bikoch asi tolko,ze pred tym co som si kupila swag som sa intenzivne obzerala posledny rok a pol pokym som si nanho nenasetrila,je tiez treba povedat, ze pre moju vysku 163 cm mnohe znacky ako napr ctm, ktora by tiez bola financne dostupna, biky v tejto kategorii v velkosti,ktoru potrebujem nevyrabaju a ostatne su vsetky v cenovej relacii nad 2 tisicky a povedzme si uprimne, ze tohto svaga sa da zohnat za bezkonkurencnu cenu. Dalej som sa obzerala aj po bazari a vysledok ? Same Mka obcas nejaka stara raroha na 26 kolesach v mojej velkosti, pripadne nieco za podobne prachy co uz nieje v zaruke a ma nejaky zadrhel alebo nieco mega drahe takze to bolo marne
Na zaver by som este dodala ze ram jeho velkost aj celkovy posed na swagu mi sedi upne uliato takze o to vacsia smola... dufam ze aspon ta reklamacia bude mat pozitivny vysledok
A takto to vyzera v sedlovej trubke