V bicykloch sa moc nevyznám iba to čo som sa dočítal na tomto fóre takže by som ocenil ak by ste mi poradili. Rád by som si kúpil kvalitný bicykel a jazdil s ním hlavne po cestách, maximálne lesných cestách (po tých zákonom dovolených
Pri tej cene si naozaj nechám poradiť teraz by som tipol 13 000Sk, kľudne by to mohol byť aj minuloročný model a rozmýšľal som či by sa neoplatil aj jazdený kúpiť.
Z napísaného je jasne vidieť , že sa nerozumiem a tak by som bol vďačný za radu.
posledný komentár: 15. 6. 2014 o 21:26
Poviem za seba - zhruba vo februari som kuil Meridu Crossway 300V sport
Je to minulorocny model. Myslim, ze som zle nespravil. Pohodovy bicykel na pohodove jazdenie.
Tazko povedat ze tato a tato znacka je naj... pri tejto cenovej kategorii vsak vela rozdielov nenajdes. Avsak napriklad sa mi viac pacia v tejto cene prave Meridy, oproti napriklad authorom. Hlavne to ze merida ma tu spodnu trubku sirsiu
stoji okolo 13 999 sk
Felt QX 70
http://www.extreme-bike.sk/?page=shop&c ... al_page=1#
Cena 13 190 sk
Druha vec je, daj si pozor aby si vidlu (predstavec) mal typu A-head. Na starsich to nieje pravidlom.
tento má myslím si že dobrú výbavu komplet alivio by som chcel aby to bolo ale nemá ten nastaviteľný predstavec má však dobrú cenu
http://www.merida.sk/prodej/crossway-tfs-300-v-comfort
táto má nastaviteľný predstavec ale je o 1000 drahšia
vedeli by ste mi ich porovnať resp majú nejaké nevýhody ?
Nieje ale pravda, ze treba kupit horak a potom plastami vznikne skoro cestak. To ani omylom. Cestak nieje cestakom len plastami, ale hlavne geometrieou posedu, tvrdostou ramu, a lahkostou celeho biku. Zvazoval som, ci kupit cestak a ci nie len trocha tensie plaste na cross... Teraz je mi jasne ze je to Obrovsky rozdiel. Najlepsia kombinacia asi je mat 2 biky. Horak a cestak. Chapem ze si to clovek asi nemoze naraz dovolit. Tak by som to teraz robil tak, ze by som si ako prvy kupil ten na ktory su lepsie geograficke predpoklady (typu na Hane by to bol cestak) a o par rokov ten druhy.
holubo: V kazdom dobrom obchode ti predstavec nahradia za aky chces, max doplatis cenovy rozdiel. Takze ak aj nebude nastavitelny, tak sa podla mna s nimi da dohodnut, ze po tyzdni prides a daju ti tam iny. A potom mozno s5 ten prvy ... atd. (je trocha pohodlnejsie mat nastavitelny lebo zmeny si mozes robit sam).