1. loziska
Vzhladom k tomu ze dali do ramu zapuzdrene gulickove loziska ktore niesu urcene na kratky pohyb v rozmedzi max 30 stupnov (nikdy sa neotocia maju len frekvencny pohyb)( gulicky vytlacia jamky do loziskovych drah a este ktomu idu na sucho lebo tym ze sa lozisko netoci vytlaci vazelinu medzi gulicky ) Mozno chceli usetrit na cene lozisk neviem. (toto sa este da vydrzat.)
2. uchytenie vahadla a zadnej odpruzenej casti.
Toto je najvatsi kamen urazu tochto biku. kedze loziska vela nevydrzia treba ich menit.
bohuzial stava sa to aj ked tam nechate loziska stare(moj pripad)
loziska su pripevnene (priskrutkovane) k modremu vahadlu napevno a zadna pohybliva cast ramu je iba nalisovana na lozisku. (nijak inak to nedrzi) a kedze medzi lavou a pravou castou zadnej stavby nieje ziaden mostik(rozperka) (ako u inych vyrobcov) lava a prava strana zadnej stavby si beha ako chce, nezavislo jedna od druhej. Dopad tochto riesenia mozte vidiet na fotografii ktoru som prilozil ako prilohu
.V tomto stave je Bicykel nepouzitelny
posledný komentár: 25. 11. 2019 o 18:05
1. Ak by bola rozperka(mostik) medzi lavou a pravou stranou ramu tak by loziskove zarazky z vnutornej strany podrzali opacnu stranu.
To je: prava loziskova zrazka by podrzala lavu stranu ramu a lava loziskova zarazka by podrzala pravu stranu ramu.
2. miesto v rame kde sa lisuje lozisko mali urobit sirsie a dat tam segerku. (vonkajsia strana)
To je: mostik nieje treba lebo ramovu ruru by na mieste podrzala segerka.
Lepidlo je riesenie, ale na ako dlho?
Inak je to dost nebezpecne, 3/4 loziska vyleti ja si nieco skocim, odlomi to tu malu cast puzdra v ktorej to este drzi a ja sa prizabijem.
neeviduju ziadnu vyrobnu vadu na tomto biku.Na Hanzzoch jazdili jazdci Cube Action Teamu a tento problem sa nevyskytol.
.....Na druhú stranu ak aj o tej chybe vedia (asi usúdili, že nie je moc závažná) tak nedajú za pravdu len tak hocikomu, a budú si strážiť svoje dobré meno. No a v prípade problému vždy môžu zákazníkovi povedať, že s danou časťou neodborne narábal a preto sa to pokazilo. (Takéto veci majú ošetrené v papieroch ktoré každý dostane k novému biku.)
Ked bol bike novy tak to lozisko drzalo pevne nalisovane, ale ak raz niekto spadne, oprie bicykel o zadnu stavbu a podobne. A ak nahodou vyskoci to lozisko tak uz tam nikdy nebude drzat (ocelove lozisko jemne zdeformuje hlinikovy ram) a bude to lietat hore dole ako mne.
Bohuzial som z toho sklamany.
Co si im na to odpisal ?
Skus to supnut aj na nemecke forum, mozno sa tam rozprudi debata.
Co si im na to odpisal ?
Skus to supnut aj na nemecke forum, mozno sa tam rozprudi debata.
Ak vie niekto po nemecky a mal by chut tak by som bol vdacny
A nizsie dalej pise, ze mu Cube povedal, ze je jediny s tym problemom ...