zdravim potrebujem pomoc pretoze moje vyhladvacie a googliace schopnosti uz dosli, ak niekto vie tak nech mi poradi ake momenty maju byt v capoch celej zadnej stavby na ram GHOST ASX http://www.ghost-bikes.sk/detail/199/ASX-4900 , http://www.ghost-bikes.de/2010/en/bikes/mtb-fully/all-mountain/asx-4900/ (mam verziu 09 ale 10 je to iste len ina grafika) pretoze v manualoch to nepisu ani na ich officialnej nemeckej stranke to nieje alebo aspon som to tam nenasil, PORADTE ????? vopred dakujem za typi
zrejme myslis utahovacie momenty, ako tak pozeram na ten ram tak je to klasika a utiahol by som to normalne na fest. Ale kolko je to v cisle ti nepoviem...
dobra odpoved taka by ma nenapadla, a ano myslim utahovacie momenty, neviem preco to nikde v servisnej knizke ani ziadnom inom manualy nemaju napisane, kedeze pri servise su to najme pre zivotnost a funkci zadnej stavyb pomerne dolezie veci, a sere ma ze to nemozem najst, uz mam chut im napisat mail na ich oficialny mail
Čo rukou odhaduješ najlepšie? Hĺbku važíny? Iam Borat. hehe
Hodnoty Ti nepoviem ale "festne" sa nedoťahuje určite nič. Teda ak si človek nechce spôsobiť rôzne problémy.
Blbá fráza. "Doťahuj s rozumom" a radšej ak chceš dosiahnuť ideálny výsledok použi na závit trebárs Loctite a iné fixačné bazmeky vhodné proti povoľovaniu a zároveň umožňujúce spoj-závit uvoľniť.
Po troch rokoch by sa predsa ozval, nie? Naozaj je mnoho veci, ktore som kedysi zral, teraz si na ne nepotrpim. Okrem kotuca k naboju neutahujem spravnym momentom nic.
no ved ono ja to v podstate tiez riesim iby citom pocas beznej udrzby ale kedze raz za par kilometrov mu doprajem aj Luxusny servis u serioneho mechanika tak som to chel uz presne ak to ma byt, a pital sa ma nato aj moj mechanik no a nejako som mu nevedel povedat lebo ze to v papieroch neni ale dnes mi volal ze volal nejakemu dilerovy ci komu a ze oni na to maju nejake tabulky podla typov uchytenie resp. prepakovanie a ze podla toho mu to tam nejako nasiel tak uz sa to v podstate vyriesilo, diky za odhady najviac sa mi pacil ten prvy "ze na fest" co podla mna nieje pravda pretoze hlnik je pomerne lahko deformovatelny kov a pri ocelovych capoch sa moze stat ze utahovanie na fest mu moze dost uskodit
tak tak mas pravdu ani ja som este nevidel ram z cisteho hlinika a jasne ze tomu primesi pomahaju ae videl som uz roznych expertov na vsetko napr ako ked tomu mojmu kamosovy mechanikovy doniesli jedny chlapci taky 15rocny bicykel ze nieco maju z klukami mali pretoceni jeden zavit na jednom mali zdemolovany stvorhran a asamone kluky ani nehovorim a on sa ich pita ze co s tm robili a oni ze iba utahovali ze nic ine a ze ako no norlane imbu a asi metrova tyc na nom
ano ano napisem, len dnes som to s nim riesil iba cez telefon lebo som isiel do skoly v piatok si po mojho tatosa pojdem tak sa ho spytam a nahodim to tu
ou diky za mna to uz sice vyriesil moj mechanik ale nenapisal som ich tu pretoze ani on mi ich nevdel povedat presne robil to od oka ako asi vatsina, ale diky moc
Taku malu zaujimavost:
u SC Blur LT1 - uchytenie tlmica 10 a 10,7 Nm, osky zadnej kyvky 13 Nm
u SC Blur LT2 - uchytenie tlmica po 21,5 Nm, osky zadnej kyvky 12,4 Nm
U uchytenia tlmica skoro 2 nasobny rozdiel v utahovacom momente!
Přesně o tom to je. U Cubu Sterea došlo ještě k větším změnám. Do 2008 modelu hlavní čep byl na pouhých 5Nm (i přesto, že to je velký masivní čep). Byl přepracován, na první pohled žádný viditelný rozdíl a od 2009 se dotahuje na 15-18Nm.
Tedy 3x tak větší moment. Tohle dotahovat bez znalosti těch momentů (jak tu někteří "chytře" radí ještě navíc s dotažením na fest), tak to skončí špatně, nejspíš přetažením (té konstrukci by větší přetažení hodně vadilo) a po čase zničením toho na 5Nm.
A u AMS modelů byly další podobné změny pro různé ročníky (i když už ne s tak extrémní rozdílem) a opět na první pohled čep vypadá úplně stejně.
A nechápu jak se tohle dá bez znalosti přesné konstrukce toho čepu jen tak určit, když bez rozebrání vypadá naprosto stejně a i má použité stejnou velikost imbusů.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moj ghost si na ziadne presne utahovacie momenty nepotrpi. Rukou mu dam tak akurat.
Hodnoty Ti nepoviem ale "festne" sa nedoťahuje určite nič. Teda ak si človek nechce spôsobiť rôzne problémy.
Blbá fráza. "Doťahuj s rozumom" a radšej ak chceš dosiahnuť ideálny výsledok použi na závit trebárs Loctite a iné fixačné bazmeky vhodné proti povoľovaniu a zároveň umožňujúce spoj-závit uvoľniť.
napiš priamo do Ghostu na hepldesk a uvidiš najjednoduchšie čo môže byť.
P.S. Aj ak clovek nema momentovy kluc, tak ked pouziva rozum a cit, tak sa urcite nic nestane.
keby niekto nááhodou potreboval..ale asi iba pre legiho
Přesně o tom to je. U Cubu Sterea došlo ještě k větším změnám. Do 2008 modelu hlavní čep byl na pouhých 5Nm (i přesto, že to je velký masivní čep). Byl přepracován, na první pohled žádný viditelný rozdíl a od 2009 se dotahuje na 15-18Nm.
Tedy 3x tak větší moment. Tohle dotahovat bez znalosti těch momentů (jak tu někteří "chytře" radí ještě navíc s dotažením na fest), tak to skončí špatně, nejspíš přetažením (té konstrukci by větší přetažení hodně vadilo) a po čase zničením toho na 5Nm.
A u AMS modelů byly další podobné změny pro různé ročníky (i když už ne s tak extrémní rozdílem) a opět na první pohled čep vypadá úplně stejně.
A nechápu jak se tohle dá bez znalosti přesné konstrukce toho čepu jen tak určit, když bez rozebrání vypadá naprosto stejně a i má použité stejnou velikost imbusů.