Ahojte. Chcem novy bajk, nasiel som tento , co by mi vyhovoval . Len vobec nepoznam vyrobcu Mondraker. A ani neviem ze by som niekoho stretol s bicyklom - od tohto vyrobcu. Ide mi o to aby to nebol len neaky co skupuje niekde s ciny a len nalepi svoje logo.
Popripade nieco do 2000€. Dakujem za rady.
Značky mondraker sa báť nemusíš. Pokial viem je to Španielska značka a jazdia ich aj na xco svetovom pohári. Použi google ak chceš vedieť o nich viac....
Myslím že v tej cenovke nájdeš niečo lepšie ohádzané od nejakého iného výrobcu. Napadá ma canyon exceed cf5, orbea alma m50, cube reaction c62 pro/race. Hlavne to bude ťažké s dostupnosťou... Ten mondraker ak si chceš naživo ošahať tak v exisportoch ich majú. Inak pozri bazár, aj tam sa dá kadečo najisť.
Poznám pár ľudí čo majú Mondraker a pochva%lujú si, ši už sa jedná o HT, alebo full. Tiež by som sa tej značky nebál a dosť sa mi ich biky páčia. Navyše po registrácii dávajú doživotnú záruku. Výbava je tam z nižších sád, ale zas je to karbonový rám. O dosť lepšie je na tom Chorno Carbon R, no ten je už dosť drahší. Ale by som sa nebal aj tohto, ale záleží koľko, kde a ako chceš na ňom jazdiť. Brzdy tie základné Level som kedysi skúšal ale len na pár minú, no boli fkat dosť slabé. To by bol asi môj prvý upgrade. Na SX som počul aj názorý aké je to hrozné, no aj také že je to výborná sada. Asi záleží ako si to vie kto nastaviť . Vidla dosť základ a 30 mm nohy čo je teda nič moc. Teda aby som to zhrnul tak rám tam je isto kvalitný s dobrou geometriou, no a postupne by som upgradoval No napokon by to vyšlo isto viac, ako keby zoberieš ten vyšší Rkový model ktorý je ale o 800 € drahší, no výbavú má neporovnateľne lepšiu a netreba na ňom meniť, aspoň z môjho pohľadu nič.
Čo sa týka spomínaného HT od Canyonu tak sa mi ten rám fakt nepáči a to mám od tejto značky bike No výbavú má lepšiu ak Mondraker.
Takže treba si zhodnotiť či je pre teba priorita kvalitný rám a budeš posupne upgradovať, alebo ti možno bude stačiť aj tá nižšia výbava aká tam je, alebo sa pozrieš možno po inej značke ako napr. ten Canyon, kde dostaneš lepšiu výbavu, no možno slabší rám, možno nie, ale aspoň dizajnovo sa mi páči Mondraker o dosť viac a aj keď som tie biky nejazdil, tak som počul že majú výbornú geometriu.
Orbea má tiež kvalitné biky a tiež dávajú doživotnú záruku. Tu by mala byť aj skladom M aj L https://www.velocity.sk/sk/bicykle/orbea-alma-m50
Ešte odporúčam Trek x-caliber 9 2022. Cenovka je 1650 eur, takže usetris 350 eur na výbavu, oblečenie, prípadne na čokoľvek iné. Bicykel je na Shimane XT/Slx, RS recon gold vidla, teleskopická sedlovka a váha tuším niečo okolo 12kg, čo je už dosť blízko váhe karbónu. + ma fakt super geometriu. Možno bude problém zohnať ho, ale všimol som si, že niektoré eshopy naskladnuju tento typ počas tohto týždňa.
Ja jazdím posledný polrok tento xcaliber 9 ale 2021. Odporúčame všetkými desiatimi. Pre mňa osobne to je Ferrari v kategórii "nie karbónových" bicyklov .
Tak čo sa týka hliníkového rámu to podľa mňa konkurenciu nemá. No ešte kellys gate 70 alebo 90, teraz si nespomínam na číslovanie modelov.
Každopádne, radšej mať 12kg bicykel na celkom schopných komponentoch, než 11,5 kg karbón na SX alebo M6100. Môj názor.
No 12,5 kilá tam má písané v Mku. A je to uhol pohľadu. Ak chces nižšiu cenu a dobrú výbavu a nechceš upgradovať tak máš pravdu. Treky majú kvalitné rámy. To by som s Kellysom asi moc neporovnaval ? Najmä teda keď píšeš o tom že Trek má ***** rám. Ale teda nechcem Kellys podceňovať. No HT od Treku mám do dnes a takmer 20 rokov a stále na ňom jazdím ? A geometriu majú tie biky výbornú ako sám píšeš. Sú dosť obľúbené.
Čo sa týka karbonu a nižšej výbavy, záleží či chce záujemca postupne upgradovať a vie si takto postupne dosť znížiť hmotnosť na ktorú by sa s hliníkovým rámom nedostal.
Ale ak niekto už nechce do toho časom moc vrážať a meniť teda po opotrebenii za to čo tam je a aby to finančné moc nebolelo, tak hliník búde dobrá voľba. ?
Potreboval by som poradiť nakoľko v MTB oblasti nemam skusenosti (len z čitania fora). Jazídím cestu ale začína ma to ťahať do lesov a hôr, výletiky a neskor aj amatérske preteky (otestovať sa).
Chcem kúpiť HTčko s dobrou geometriou , resp s geometriou kde sa da vpohode jazdiť tripy ale aj občasné preteky. Nepotrebujem najlepší bike, hľadám zlatu strednú cestu s cenovkou do 2500€. Požiadavky: karbón, váha cca 11kg, lepšie osadenie (XT/SLX ...) aby tam nebol základ a to myslím aj brzdy. Nemam v pláne do budúcna znižovaž´ť váahu bicykla a nahodiť lepšie komponenty, možno len carbonova sedlovka alebo teleskopka.
Zatiaľ mam v hľadačíku tieto modely:
Chcel by som Vás poprosiť o Vaše názory a budem vďačný za každu jednu informáciu. Ak by ste vedeli poradiť niečo ine v tejto cenovej relácií (resp niečo lepšie) tak dajte info/link. Kľudne mi môžete popísať aj + a - pri daných modeloch. No ak dobre pozerám tak Excced ma asi najlepšiu výbavu a najnižšiu cenu len neviem či ma kvalitný ram a či je geometria ramu dobra.
Ahoj,
Z uvedených bajkov vychádza asi najlepšie ten canyon. Otazne to bude s dostupnosťou.
Ten trek by mohol byť tiež v pohode ale má z týchto troch uvedenú najhoršiu vidlu. Ale zato rámy si ludia pochvalujú.
Ja som inak riešil toto isté a vzal som nakoniec Almu M30 od Orbey a spokojnosť, môžem len odporučiť https://www.bikerun.cz/jizdni-kola/orbea-alma-m30-anthracite-glitter-black-2022/
Ahoj,
Z uvedených bajkov vychádza asi najlepšie ten canyon. Otazne to bude s dostupnosťou.
Ten trek by mohol byť tiež v pohode ale má z týchto troch uvedenú najhoršiu vidlu. Ale zato rámy si ludia pochvalujú.
Ja som inak riešil toto isté a vzal som nakoniec Almu M30 od Orbey a spokojnosť, môžem len odporučiť https://www.bikerun.cz/jizdni-kola/orbea-alma-m30-anthracite-glitter-black-2022/
Ďakujem pekne za info. Meriam 169cm takže veľkosť ramu asi M. Čo sa tyka dostupnosti tak to mi až tak nesuri, ak bude bike za 3 mesiace tak nemam problem. Len hlavne chcem bike ktorý bude mať pozadovanu kvalitu za dane € ( viem že to ferrari nebude). A jazdiš aj preteky nejaje? Inak s gemetriou, ovladalnestou a vybavou bicykla si spokojny? Resp čo Ti vadi na danom bajku a čo je plus podla Teba. Rozmyslam aj bad tou Orbeou.
Preteky veru nejazdím. Nemám ho dlho ale pre mna je to bike na všetko, či cesta, šotoliny, cykloturistika + nejaký ten flowtrail, lesné stezky. Za mna dobrý univerzál. Prechádzal som z celopera a hore kopcom alebo na cestách je to veľký rozdiel pochopiteľne... ide dobre za pedálom, cítiť je o 4kg ľahší ? na geometriu som neni nejaký veľký odborník. Pozeral som len na hlavový uhol aby bol trocha polozenejsi. Chcel som SID vidlu. Keďže vidla býva väčšinou drahší komponent, tak chcel som na bajku rovno od výroby takú, aby som ju nemusel meniť. Ten canyon má lepšie kolesa určite, na alme sú ťažšie. Ale budem ich meniť časom. Zatiaľ som vymenil plaste a spravil bezdušaky. Prijemne prekvapilo že už od výroby bola na rafikoch nalepená páska na tubeless. iné komponenty v rámci odľahčovania tiež pôjdu preč. Ale to je už individuálna záležitosť. Pri canyon má odradilo integrované uťahovanie sedlovky a pripadne reklamácie ak by bol nejaký problém keďže nemajú kamenné predajne. Takze za mna tak
Alma má hlavový uhol 68 stupňov. Scalpel pri 66,5 môžem len teoreticky povedať že bude mat lepšiu priechodnosť ce nejaké kamene prekážky? Ale či budeš vedieť poznať ten rozdiel? Niektoré xc majú aj cez 69 stupňov...
Tak ak jazdil predtým strmší hlavák a prejde na položenejší, tak myslím, že cítiť to bude aspoň v zjazdoch. Aspoň trochu. Mal som 66 a teraz 64 a spraví to svoje, ale samozrejme hrajú tam úlohú aj iné veci nie len hlavák, ale geometria celkovo
Do teraz som jazdil len cestu (Endurance geometria Trek Domane) takže vobec neviem ktory ram resp geometria ramu je lepšia. Sorry za hlupu otazku ale čim je mensi hlavovy uhol tym je geometria viac športova (položenejšia) ?
No keď je menší hlavový uhol- teda oloženejší, teda budú sa ti lepšuie jazdiť nejaké padáky, a technickejší terén dole kopcom. No geometria nie je len o hlavovom uhle, ale máš tam toho vic. teraz majú modernejšie geometrie aj väčší uholsdlovej trubky a teda šlapeš viac nad stredoom, čo je viac prirodzenejšie a ani pruženie sa potom toľko nepohupuje. Samozrejme záleží tiež od systému aký bike má a od odpruženia. Ale napr. na Canyon Spectral čo má vzadu 150 mm to aj pri otvorenom tlmiči v sedle ani necítim a ani pri pohľade na tlmič sa nehýbe, no pri náraze na prekážku to zapruží. Keď sa posatvíš zo sedla a začneš dupať, tak tam to samozrejme trochu cítič bude, ale zas väčšina tlmičov sa dá pritvrdiť. Ďalej čo sa týka geeometrie sa často udáva takzvaný reach, čo je pomyslená kolmica od stredu po hlavovou trubkou. Teraz sa robia už dlhšie biky ako pred rokmi, ale súvisí to celkovo aj s inou geometriou. Dobré je si o tej geometrii niečop naštudovať. No a samozrejme aby si nemal len teoriu sa na pár modernejších bikoch aj povoziť. Ja som vlani menil bike po 5tich rokoch a za tú dobu sa tá geometira zmenila fakt výrazne. Samozrejme aj komponenty, pruženie, proste prakticky všetko. Spoločné to má už len to, že je to byicykel a dá sa na tom tiež jazdiť . No teraz už aj o dosť rýchlejšie, hlavne teda z kopca, ale to záleží aj od druhu bicykla. No toho Scalpelu by som sa nebál, bude to určite výborný bike a už má tiež inú geometriu ako pred rokmi, takže isto pôjde tiež lepšie aj z kopca, no takýto bike samozrejme pôjde dobre aj hore, keďže je to stále xc bike a bude teda aj ľahší ako nejaký trail, bike, alebo enduro
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslím že v tej cenovke nájdeš niečo lepšie ohádzané od nejakého iného výrobcu. Napadá ma canyon exceed cf5, orbea alma m50, cube reaction c62 pro/race. Hlavne to bude ťažké s dostupnosťou... Ten mondraker ak si chceš naživo ošahať tak v exisportoch ich majú. Inak pozri bazár, aj tam sa dá kadečo najisť.
Čo sa týka spomínaného HT od Canyonu tak sa mi ten rám fakt nepáči a to mám od tejto značky bike
Takže treba si zhodnotiť či je pre teba priorita kvalitný rám a budeš posupne upgradovať, alebo ti možno bude stačiť aj tá nižšia výbava aká tam je, alebo sa pozrieš možno po inej značke ako napr. ten Canyon, kde dostaneš lepšiu výbavu, no možno slabší rám, možno nie, ale aspoň dizajnovo sa mi páči Mondraker o dosť viac a aj keď som tie biky nejazdil, tak som počul že majú výbornú geometriu.
Orbea má tiež kvalitné biky a tiež dávajú doživotnú záruku. Tu by mala byť aj skladom M aj L https://www.velocity.sk/sk/bicykle/orbea-alma-m50
Ja jazdím posledný polrok tento xcaliber 9 ale 2021. Odporúčame všetkými desiatimi. Pre mňa osobne to je Ferrari v kategórii "nie karbónových" bicyklov .
https://cyklospak.sk/produkt/trek-x-caliber-9/
Veľkosť L
https://www.eshop-bajkula.sk/horsky-bicykel-trek-x-caliber-9-29-alpine-blue-2022-4
Takže prakticky máš okamžite dostupnú akúkoľvek veľkosť.
Môj osobný názor je taký, že radšej lepší hliník než karbon na uplne základných komponentoch.
Každopádne, radšej mať 12kg bicykel na celkom schopných komponentoch, než 11,5 kg karbón na SX alebo M6100. Môj názor.
Čo sa týka karbonu a nižšej výbavy, záleží či chce záujemca postupne upgradovať a vie si takto postupne dosť znížiť hmotnosť na ktorú by sa s hliníkovým rámom nedostal.
Ale ak niekto už nechce do toho časom moc vrážať a meniť teda po opotrebenii za to čo tam je a aby to finančné moc nebolelo, tak hliník búde dobrá voľba. ?
Potreboval by som poradiť nakoľko v MTB oblasti nemam skusenosti (len z čitania fora). Jazídím cestu ale začína ma to ťahať do lesov a hôr, výletiky a neskor aj amatérske preteky (otestovať sa).
Chcem kúpiť HTčko s dobrou geometriou , resp s geometriou kde sa da vpohode jazdiť tripy ale aj občasné preteky. Nepotrebujem najlepší bike, hľadám zlatu strednú cestu s cenovkou do 2500€. Požiadavky: karbón, váha cca 11kg, lepšie osadenie (XT/SLX ...) aby tam nebol základ a to myslím aj brzdy. Nemam v pláne do budúcna znižovaž´ť váahu bicykla a nahodiť lepšie komponenty, možno len carbonova sedlovka alebo teleskopka.
Zatiaľ mam v hľadačíku tieto modely:
https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/cross-country-bikes/exceed/exceed-cf/exceed-cf-6/3127.html
https://trekbikes.sk/bicykle-horske29-hardtail/5947-25706-trek-procaliber-96-2022-blue-carbon-smoke.html
https://www.velocity.sk/sk/bicykle/cannondale-scalpel-ht-carbon-4
Chcel by som Vás poprosiť o Vaše názory a budem vďačný za každu jednu informáciu. Ak by ste vedeli poradiť niečo ine v tejto cenovej relácií (resp niečo lepšie) tak dajte info/link. Kľudne mi môžete popísať aj + a - pri daných modeloch. No ak dobre pozerám tak Excced ma asi najlepšiu výbavu a najnižšiu cenu len neviem či ma kvalitný ram a či je geometria ramu dobra.
Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne za info. Meriam 169cm takže veľkosť ramu asi M. Čo sa tyka dostupnosti tak to mi až tak nesuri, ak bude bike za 3 mesiace tak nemam problem. Len hlavne chcem bike ktorý bude mať pozadovanu kvalitu za dane € ( viem že to ferrari nebude). A jazdiš aj preteky nejaje? Inak s gemetriou, ovladalnestou a vybavou bicykla si spokojny? Resp čo Ti vadi na danom bajku a čo je plus podla Teba. Rozmyslam aj bad tou Orbeou.
Vyzerá to že rozhodujem sa už len medzi Almou M30 a Scalpelom HT Carbon 4.
V prospech M30 je nižšia cena, trochu lepšie vybavenie.
Scalpel HT4 sa mi trošku viac pači v červeno-čiernej farbe je drahši (cca 200€), ma trochu slabšie osadenie a všimol som si že kľuky maju 30zubov.
Inak Alma ma aký hlavový uhol? Čo hovoríš na hlavový uhol 66,5° ( Scalpel HT 4)?