kupujem tretry a SPD pedale a mam obmedzeny rozpocet (6 000 Sk). Kedze doteraz som jazdil len na "kosikoch", neviem posudit, do coho sa oplati viac investovat. Mam moznost kupit uplne nove pedale XTR M970 za 3000 Sk alebo M520 za 1000 Sk. Ide mi o to, ci radsej tie dva litre usetrit a pouzit ich na nakup tretier, alebo sa oplati investovat do spickovych pedalov a kupit beznejsie tretry za cca 3 000 Sk.
Dik za odpovede
SH 520 su zakladny model ( velmi spolahlivy moje maju najazdene cca 10 000 km a su plne funkcne ) kde je velmi dobry pomer cena a uzitkove vlastnosti. XTR su SPD konstrukcne vyvinute pre zavodne jazdenie s dorazom na vahu. Funkcnost a spolahlivost bude porovnatelna ( XTR som nejazdil ), akurat XTR su cenovo drahsie. Odporucam ako bolo spominane hore radsej kvlitnejsie tretry a SPD by som zvolil kompromis a tym je SH 540 (XT).
Osobne pouzivam tie nove XTR PD-M970, maju hladsi chod oproti PD-M520, co som jazdil doteraz, ale rozdiel 2000 Sk je dost.
Ked viac chodis ako bicyklujes, tak mozno budu vhodnejsie "vychadzkove"
Oba maju ice tvrdu podrazku, ale v zavodnych sa fakt zle chodi - hlavne po schodoch
Skus pozriet aj Specialized, Axon, pripadne zakladne modely Sidi...
No viac slapem ako chodim, takze asi radsej tie tretry klasicke... Výhoda trekových mi je jasna, da sa v nich normalne chodit, ale v com je lepsia ta klasicka tretra oproti trekovej-snurovacej?
zvycajne je tuhsia podrazka, teda sa pri slapani neohyba a lepsie sa prenasa sila z nohy na pedale, okrem toho zvyknu byt zavodne tretry lahsie
No viac slapem ako chodim, takze asi radsej tie tretry klasicke.
Ak niesi zavodne pozitiv
Ja napr. ten pocit mam, nedavno som menil prave zavodne tretry za skor turisticke a je to podla mna prinos. Pri chodeni na kazdom terene je to neporovnatelne pohodlnejsie, najma tym ze predok pred kufrom je ohybny a cela podrazka potiahnuta gumou. Snad jedinou nevyhodou je ze nie su tak dobre odvetrane co je dane slabsou konstrukciou podrazky (musi byt viac materialu na bokoch) ale zasa je to lepsie aj na chladnejsie pocasie. Btw snurka resp. suchy zips su super, najlepsie kombinacia, s klipsnami (aj ked riesenie je to super) som mal ja problem ze kedze mam tensie chodidlo tak isla az na posledny zub a dalej to uz nejde co by sa niekedy hodilo. Samozrejme pokial od toho vyzadujes maximalnu odozvu tak ber zavodnu tretru s uplne tuhou podrazkou ale pokial nejazdis nejak extra zavodne turisticke budu stacit - ten rozdiel nie je az taky velky. A mne sa niekotre turisticke aj velmi pacia - kukni Specialized Taho
to duurko: vyzeraju slusne, ale podla obrazku by som si vedel predstavit aj vacsie odvetranie, kukni aj spesli nejake - uz som mal dvoje a maximalna spokojnost