Vcera som bol vo zvolenskom METRE a vypredavaju nosice na biky za cenu 18 EUR bez DPH.
boli tam aj klasicke na priecniky a aj cca 8 ks na piate dvere (vid. foto).
Myslím, že výhody/nevýhody sú mi u všetkých typov zrejmé. Kedže ale ja gulu mať na aute nemôžem (bez špeciálneho zásahu do vozidla), na strechu biky dávať nexcem a v kufri mi zaberajú moc miesta, ostávajú mi enem tie zadné dvere.
Viem, že s tými "lepšími" nosičmi idú otvoriť 3./5. dvere aj pri naložených bajkoch. S bratrancom sme to tak pred asi 8mimi rokmi bežne robili. Či tie dvere budú aj s cca 40timi kilami navyše držať otvorené, to neviem...
Aj to, že budú extra *****é mi je jasné, vidím podľa používania zadného stierača. Naklápanie svetiel ma netrápi, mám xenóny Pri tých na guľu si treba ešte vybaviť tretiu EČV (neviem koľko evry; prípadne furt premontovávať tú z auta...) a tiež pokiaľ nie sú vyklápateľné, tak sa kufor nedá otvoriť.
Idem sa dnes na ten nosič pozreť, ak bude dobrý, tak ho beriem. Pre moje auto je ako Gillette pre muža - to najlepšieee
Veru, presne ako jfab pise - uz aj to som zazil (a hrabanie sa v kufri cez zadne sedadla).
Nuz ak spravne pouzivas ten sivy oriesok tak sa nalozis tak, aby s i sa hrabat nemusel
1. Pri jazde v dazdi/zime ide na piate dvere a teda aj na bajky vdaka turbulenciam a podtlaku za vozidlom uplne najviac bordelu z cesty (vyrazne viac ako ked su bajky na streche).
Po 180 km jazdy v dazdi boli biky iba mokre a take by boli aj na streche.
2. Ak su na kufri nosic + tri bajky (cca 50 kg) a aj kufor je nalozeny batozinou, tak je citelny rozdiel v odlahceni prednej napravy a teda sa aj trochu menia vlastnosti auta + treba korigovat vyskove nastavenie svetiel.
Ano davam za pravdu ale v aute som mal 4 ludi a 5 biky. Inac je to nepodstane ak ovsem nejazdis 150 km/h
3. Ak ten za vami nedobrzdi, asi netreba ani spominat.
Nuz biku su ulozene vyssie ako je predna kapota osobneho auta. Namietka moze by t aj taka, ze co sa stane s bikami na streche, ked to das do vrtule cez strechu. Takze je to cele iba v teoretickej rovine. Kedze na mojom aute je strecha vysoko ziadne ine riesenie u mna nepripada do uvahy. O rirziku vozenie bikov v interieri auta vsetci vieme.
1. To nebolo moje auto a ja som nic vyhrabavat nemusel.
2. Ak prave neprsi/nesnezi, tak na strechu Ti nejde bordel z cesty spod Tvojho vlasneho auta trvalo ako na kufor, na strechu ide ten bordel len ak Ta niekto predbehne a zaradi sa pred Teba. Cize je to rozdiel.
3. Zavisi od auta - ine je take dodavkove/uzitkove ako pouzivas Ty, na ktore ma ta hmotnost naviac za kufrom mensi efekt a ine je to na beznom osobnom aute s mäkkym podvozkom (velmi zle to bolo na Citroene Xsara *****sso, celkom v pohode to bolo na Octavii combi 1. generacia).
4. Zavisi od nosica. Pri tych dvoch, ktore sa pouzili na prepravu mojho bajku plati, ze by to pri naraze zozadu schytali aj bajky.
5. Samozrejme netvrdim, ze preprava v kufri ma len same vyhody - nevyhody su, ze treba rozoberat bajky a davat pozor, aby sa nezaspinila batozina a uz spominane veci v suvislosti s kotucovymi brzdami a taktiez ich treba jo sakra rozumne ukladat, aby pri pripadnej kolizii neletelo nic dopredu. Ale ked mozu v beznom kombiku ist traja ludia s tromi bajkami vo vnutri na tyzden, tak pre mna je to jasna volba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viem, že s tými "lepšími" nosičmi idú otvoriť 3./5. dvere aj pri naložených bajkoch. S bratrancom sme to tak pred asi 8mimi rokmi bežne robili. Či tie dvere budú aj s cca 40timi kilami navyše držať otvorené, to neviem...
Aj to, že budú extra *****é mi je jasné, vidím podľa používania zadného stierača. Naklápanie svetiel ma netrápi, mám xenóny
Idem sa dnes na ten nosič pozreť, ak bude dobrý, tak ho beriem. Pre moje auto je ako Gillette pre muža - to najlepšieee
2. Ak prave neprsi/nesnezi, tak na strechu Ti nejde bordel z cesty spod Tvojho vlasneho auta trvalo ako na kufor, na strechu ide ten bordel len ak Ta niekto predbehne a zaradi sa pred Teba. Cize je to rozdiel.
3. Zavisi od auta - ine je take dodavkove/uzitkove ako pouzivas Ty, na ktore ma ta hmotnost naviac za kufrom mensi efekt a ine je to na beznom osobnom aute s mäkkym podvozkom (velmi zle to bolo na Citroene Xsara *****sso, celkom v pohode to bolo na Octavii combi 1. generacia).
4. Zavisi od nosica. Pri tych dvoch, ktore sa pouzili na prepravu mojho bajku plati, ze by to pri naraze zozadu schytali aj bajky.
5. Samozrejme netvrdim, ze preprava v kufri ma len same vyhody - nevyhody su, ze treba rozoberat bajky a davat pozor, aby sa nezaspinila batozina a uz spominane veci v suvislosti s kotucovymi brzdami a taktiez ich treba jo sakra rozumne ukladat, aby pri pripadnej kolizii neletelo nic dopredu. Ale ked mozu v beznom kombiku ist traja ludia s tromi bajkami vo vnutri na tyzden, tak pre mna je to jasna volba.
nosič pre 3 bajky žiaľ nemali
Jednoduchá manipulácia a kufor sa dá otvoriť aj s nahodeným nosičom. Inak, neviete, keď to pretŕča do strán, treba mi tam dávať aj čosi takéto ?
ale pre to lebo pretrča za "okraj" vozidla